Hyppää sisältöön

Mickelsonin kisatauko jatkuu – jättää myös Mastersin väliin

Phil Mickelsonia ei nähdä huhtikuussa Masters Tournamentissa. KUVA:GETTY IMAGES

Haavojaan nuoleva Phil Mickelson jättää väliin Masters Tournamentin ensimmäisen kerran 28 vuoteen.

Phil Mickelson tauko kilpagolfista jatkuu yli Mastersin. Tämä selvisi maanantaina, kun kolminkertaisen Masters-voittajan nimi poistui kilpailuun osallistuvien kilpailijoiden listalta.

Mickelson ehti osallistua ikoniseen turnaukseen 27 kertaa perättäin.

Mickelson vetäytyi kilpailuista määrittelemättömän pitkäksi ajaksi tauolle sen jälkeen, kun golftoimittaja Alan Shipnuck kirjoitti verkkosivustolle Mickelsonin haastattelun, jossa Mickelson kritisoi paitsi PGA Touria myös Saudi-Arabian hallintoa.

Saudi-Arabia on perustamassa uutta LIV Golf Invitational -golfliigaa, jonka on tarkoitus käynnistyä kesäkuussa.

Liigassa on jaossa valtavat summat rahaa, ja Mickelson on julkisesti liputtanut tekeillään olevan liigan puolesta, jonka nokkamies on Greg Norman.

Shipnuck on kirjoittamassa Mickelsonista epävirallista elämänkertaa, johon Mickelson halusi kertoa myös omia näkemyksiään.

Artikkelissa, jonka Shipnuck julkaisi jo ennen kirjan julkaisua, Mickelson kertoi olevansa tietoinen ”pelottavan” Saudi-Arabian ihmisoikeuksien polkemisesta, mutta ei antaisi sen estää yhteistyön aloittamista.

Samalla hän tuli polttaneeksi siltoja myös PGA Tourin suuntaan, koska syytti PGA Touria ahneudesta. Mickelson näkee, että kiertueen pitäisi jakaa rahaa enemmän pelaajille.

Haastattelusta nousi valtava kohu, minkä seurauksena Mickelsonin yhteistyökumppanit ilmoittivat yksi toisensa perään lopettavansa yhteistyön pelaajan kanssa ja Mickelson jäi tauolle.

”Aion tehdä töitä sen eteen, jotta tulisin mieheksi, joka haluan olla”, hän perusteli vetäytymistään kisoista.

Saudien LIV Golf Invitational -liiga julkaisi viime viikolla kahdeksan kilpailun kalenterin ja kilpailuissa jaettavien palkintopottien summan.

Etsi luettavaa