Hyppää sisältöön

Sea Golf Rönnäsissä pisin pelikausi Suomessa – 330 pelipäivää viheriöille

Sea Golf  Rönnäsissä pelattiin kalenterivuoden päivistä lähes 11 kuukautta kesäviheriöille

Aiemmat ennätykset rikottiin kaikilla kärkiviisikon kentillä reilulla marginaalilla, jotka tarjosivat omille ja vieraille pelimahdollisuuden yli 300 päivän aikana koronakaudella 2020.

GoGolf keräsi joulukuun aikana listaa golfkeskuksista, joilla pelikausi kesäviheriöille oli pisin. Yksikään kenttä ei (vielä) päässyt päivien määrässä yli 11 kuukauden, mutta tiiviissä kasassa ollut kärkikolmikko oli tiiviissä kasassa.

Golfkeskukset, joilla oli kalenterivuoden aikana eniten pelipäiviä viheriölle:

1. Sea Golf Rönnäs 330

2. Salo Golf 327

3. Vihti Golf 321

4. Hiisi-Golf 304

5. Meri-Teijo Golf 301

-Listalla seuraavina olleet Pickala Golf  (263/9.12.) ja Vuosaari Golf (256/9.12), sekä 2020 vasta huhtikuussa kenttänsä avannut Hangolf, eivät vielä ylittäneet 300 viheriöpäivän ”haamurajaa”.

Hangolfilla oli nimissään muutaman vuoden takaa aiempi ennätys, 297 päivää.

Vuodenvaihteen molemmin puolin sekä joulunpyhinä golfpalloja putattiin reikiin kesäviheriöillä usealla kentällä.

GoGoflin keräämillä listoilla joulukuun 9. päivän jälkeen kärjessä ollut Sea Golf Rönnäs piti kalenterivuoden 2020 osalta ykköstilansa.

Viheriöpäiviä Rönnäsissä  kertyi lopulta 330.

Meri lämmittää kenttäaluetta Sea Golf Rönnäsissä syksyisin ja leudon talven aikana

Meri lämmittää kenttäaluetta Sea Golf Rönnäsissä syksyisin ja leudon talven aikana

Janne Ekman

Rönnäsissä pelattiin joulukuulle asti kaikille kolmelle yhdeksikölle, jonka johdosta etenkin viikonloppuisin pelaajia oli lukumääräisesti paljon ja pitkiltäkin matkoilta. Kierrosmäärä oli valtateiden varrelta hieman syrjässä sijaitsevalssa idyllisessä  Resortissa noin 44 000, joka on luonnnollisesti uusi ennätys.

Toimitusjohtaja Kari Mattila oli  iloinen ykköstilasta, mutta painotti kentän valmistamista seuraavaan kauteen.

”Toivotaan, että kentän talvehtiminen onnistuu, niin päästään keväällä aloittamaan  hyvistä lähtökohdista. Positiivisena haasteena ensi kaudelle on saada aikaisen kevään ja talvikauden pelaajat vierailemaan Rönnäsissä myös kesällä, jolloin kenttä ja alue kokonaisuudessaan on  huomattavasti edustavampi”, Mattila muistutti.

Salo Golfissa totuttiin matttoihin

Salo Golf päiven vertailussa viimeisen kolmen viikon aikana viidenneltä sijalta toiseksi. Tarkka määrä 327 jäi vain kolmen päähän Rönnäsistä.

OIkein pukeutumalla pärjää kovemmaskin kelissä, kertovat Salo Golfissa kierrokselleen lähtevätt pelaajat. Oikealla toimitusjohtaja Tomi Paju

OIkein pukeutumalla pärjää kovemmaskin kelissä, kertovat Salo Golfissa kierrokselleen lähtevätt pelaajat. Oikealla toimitusjohtaja Tomi Paju

Salo Golf

”Meiltä oli jäänyt kirjaamatta edellisessä ilmoituksesa melkoinen määrä pelipäiviä”, selitti nousua toimitusjohtaja Tomi Paju

”Vieraspelaajia tuli meillekin viimeisillä viikoilla pitkien ajomatkojen päästä, muun muassa Jyväskylästä. Pelasimme uudenvuodenaattona, sekä heti vuoden ensimmäisenä päivänä.”

Siirtyminen maton päältä pelaamiseen on Salossa sujunut jouhevasti.

”Mattojen käyttö on suojannut kenttää ja tehnyt haastavissa olosuhteissakin talvipelaamisesta huomattavasti miellyttävämpää.”, Paju iloitsi päätöstä, joka Vuosaaren tavoin on ollut viimeisen kuukauden ajan voimassa.

Salo Golf

Jäsenmäärältään suurin seura viheriötilaston kolmas

Jäsenmäärältään (5 000+) Suomen suurin golfyhteisö, Vihti Golf piti kenttää avoinna vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta joka päivä.

”Maaliskuulle osui keleiltään vähän heikompi  jakso alkuun. Korona tuli siihen heti perään päälle ja passasimme kentän uudelleen avaamista ylimääiset kaksi viikkoa. Siihen meni tämän listan kärkipaikka. Erittäin tyytyväisiä olemme toki tähänkin, vaikka talvikaudella laskettelu on Vihdissä luonnollisempi liiketoiminnan muoto”, kertoo perheyrityksen edustajana Janne Uotila.

Vihti Golf on ollut lähes koko 2000-luvun ajan maamme suurimpia seuroja jäsenmäärältään

Vihti Golf on ollut lähes koko 2000-luvun ajan maamme suurimpia seuroja jäsenmäärältään

Teemu Tyry

”Jouluna vielä pelattiin, vaan nyt on kelien johdosta taas kenttä suljettuna.” 

”Peukutamme toki golfille, mutta molemmat peukut on sen puolella, että Etelä-Suomeen tulisi kunnon talvi ja laskettelukelit”, Uotila esittää henkilökohtaisen toiveensa.

Vihti Golf

Hiisi-Golfissa ennätysten vuosi

Tampereen kupeessa Lempäälässä sijaitseva Hiisi-Golf rikkoi hurjan määrän ennätyksiä.  Päiviä jolloin pelattiin viheriöille kertyi 304, jolla irtosi GoGolfin listalla neljäs sija.

Täysmittaisella Farmi-kentällä pelikierrosten  (25 114) määrän nousu oli huimaa, yli.77 prosenttia. Par 3-kenttä, Hiisi, kasvatti sekin kierrosmääräänsä yli 62 prosenttia.

Hiisi-Golfin kuvauksellisin paikka on par 3-kentän viides, joka maisemien lisäksi on pelattavuudeltaankin melkoinen timantti

Hiisi-Golfin kuvauksellisin paikka on par 3-kentän viides, joka maisemien lisäksi on pelattavuudeltaankin melkoinen timantti

Teemu Tyry

Maalaismaisemassa  järven rannalla koulutettiin valtava määrä aloittelijoita. Green Cardin suoritti 253 uutta golfaria. Määrä on todella kunnoitettava ja Suomessa kaikki seurat huomioiden 11:ksi korkein.

Seuran ahkerin pelaaja Tauno Tammi, kiersi kentän 343 kertaa, 246-279 kertaa pelanneita oli kolme. 

Hiisi Golf, ennätysvuosi

Meri-Teijon suosio kestää

Meri-Teijo Golf on pitkän pelikauden tarjoajana yksi edelläkävijöistä. Suotuisan merellisesn sijaintinsa johdosta ilmasto on erinomainen varsinkin keväisin.

Viimeisten vuosien aikana Meri-Teijossa on erityisesti panostettu kentän kuntoon ja facliteettien kehittämiseen.

Meri-Teijossa on pelattu erinomaisissa olosuhteissa läpi vuoden

Meri-Teijossa on pelattu erinomaisissa olosuhteissa läpi vuoden

Henry Lahtonen

Meri-Teijossa kausi 2021 korkattiin heti vuoden vaihtuessa 1.1. Kauden 2020 viimeinen ja 301 pelipäivä viheriöille oli uudenvuodenaatto.

Sääennusteet lupaavat ympäri Suomen kylmiä ilmoja seuraaville päiville, joten kauden 2020 kaltaista superstarttia ei golfin osalta ole luvassa.

Meri-Teijo Golf

Etsi luettavaa