Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler viiden lyönnin johdossa The Mastersissa: ”Oman pelin jatkaminen on tärkein tehtäväni”

Ted Scott ja Scottie Scheffler tavoittelevat jo neljättä yhteistän ykköstilaa kuluvan kalenterivuoden aikana. KUVA: GETTY IMAGES

Scottie Scheffler (69-67,-8) teki perjantain parhaan tuloksen Augusta Nationalilla ja karkasi vaivattoman oloisesti viiden lyönnin johtoon. Muut viikonlopun kierroksille selvinneet ovat tiukasti seitsemän lyönnin sisällä.

The Masters näytti toisena päivänä pitkään kärjen osalta täysin ympäripyöreältä ja tasaiselta kilpailulta.

Avauspäivän jälkeen johtanut Sungjae Im (-5) ei kyennyt toistamiseen parin alle pelaamaan. Kärkipaikka vaihtui useaan otteeseen, ykkösenä käväisivät vuorollaan entiset mestarit Charl Schwartzel, Danny Willett, Hideki Matsuyama, Dustin Johnson, sekä torstaina kahdeksan birdietä tehnyt Cameron Smith.

Kierroksen toinen puolisko oli iltapäivän ryhmissä pelanneen Scottie Schefflerin juhlaa. Hän oli noussut jo ulosmenon toisen puoliskon kahdella birdiellään kärkeen.

Sisääntulossa 25-vuotias maailmanlistan ykkönen teki viiden reiän jaksoon neljä birdietä ja karkasi omille teilleen.

Viiden lyönnin johto kisan puolivälisssä sivuaa The Mastersin ennätystä. Viidestä aiemmsta keulamiehestä neljä on juhlinut sunnuntaina voittoa, näistä viimeisenä Jordan Spieth vuonna 2015.

Meneillään olevan kisan tekee hyvin poikkeukselliseksi se, että muut 51 pelaajaa ovat seitsemän lyönnin sisällä. Sanonta kuka tahansa näistä voi sijoittua vielä toiseksi, voittaakin, pitää harvinaisen hyvin paikkansa.

”Odotan innolla haastetta jonka lauantaina kohtaan. Kovin moni asia ei kohdallani muutu. Minun ei kannata ajatella muiden tekemisiä. Menen vain kentälle pelaamaan golfia sillä tavalla kuin tähänkin asti”,Scheffler suunnitteli.

Hänen uransa ensimäisestä PGA Tourin voitosta on kulunut vain kuusi viikkoa. Viikonloppuna hän tavoittelee jo neljättään, joka veisi teksasilaisen maailmanlistalla kauas haastajiensa edelle.

Kahdessa aiemmin pelaamassaan Mastersissa hänen sijoituksensa ovat olleet 18:s ja 19.

MAINOS. Hyödynnä huikeat Major-tarjoukset 7.–10.4. GoGolf Shopissa. Tästä diileihin >>

Justin Thomas teki hurjan nousun

Lauantaina Scheffler saa viimeiseen ryhmään parikseen kauden 2011 Mastersin sankarin Charl Schwartzelin (-3), jota voidaan viimeisten vuosien vaisujen esitystensä vuoksi luonnehtia suureksi yllättäjäksi.

Perjantain kovimman nousun teki torstain numeronsa (76-67,-1) toisinpäin kääntänyt Justin Thomas.

Suurista suosikeista lähimpänä Scheffleria ovat Hideki Matsuyama (-3) , Dustin Johnson (-2) ja Collin Morikawa (-2).

Alle parin tuloksessa kahden kierroksen jälkeen oli vain 15 pelaajaa.

Tiger Woods jatkoi sankaritekojaan

Tiger Woodsin (71-74,+1) startti kierrokselle oli vaikein mahdollinen. Jo torstaina hänen avauksensa olivat epävarmoja, mutta mestari selvitti silloin vaikeat paikat edukseen.

Perjantaina Woods löi viidellä ensimäisellä reiällä kahdesti avauksensa bunkkeriin, kerran puiden alle. Bogeja kertyi jaksoon neljä ja sijaluku romahti.

Woods näytti kuitenkin taistelijanlahjansa. Birdie kahdeksannella käänsi junan suunnan. Kympillä hän löi 190 metrin matkalta rautaviitosella 60 sentin päähän ja teki näyttävän birdien.

11:lla Woodsin avaus oli hivenen maskissa, josta syntyi kierroksen viides bogey.

Kuudes tuli jopa onnekkaasti seuraavalla (par-3), jossa avaus lensi yli viheriön ja sen takana olevan bunkkerin pusikkoon.

Onnekas pomppu takaisin bunkkeriin toi tuloskorttiin bogeyn.

Golfjumalat olivat Woodsin puolella myös 13:lla. Avaus pomppi puista takaisin väylälle. 230 metrin matkalta hän lähti lyömään viheriölle.

Heikko lyönti suuntautui viheriöstä oikealle. Tigerin onneksi niin paljon, että se ei uponnut vesiesteeseen, vaan väylälle. Nosto viheriölle, putti sisään ja birdie.

14.:lla Woods huudatti uudelleen yleisömerta birdiellään. Kun neljälle viimeiselle kirjattiin parit, lähtee Tiger viikonloppuun sijalta 19:s. Eroa toiseen sijaan on neljä lyöntiä.

Holari pojalle syntymäpäivälahjaksi

Päivän pisimmät juhlat vietettiiin Augusta Nationalin hole-in-one automaatilla, kentän 16:lla. Niinä päivinä kun lippu on vasemmalla alatasanteella, useimmmat pelaajat pyrkivät pudottamaan avauksensa lähes keskelle viheriötä rinteeseen.

Näin teki myös 48-vuotias Stewart Cink, jolle osallistumiskerta Mastersiin on 20. Paras sijoitus on Augusta Nationalilla on kolmas.

Cink muistetaan erityisesti The Openin vuoden 2009 voittajana uusinnassa, jossa hän kukisti 59-vuotiaan Tom Watsonin.

Hole-in-one juhlissa oli ensimmäisenä halattavana caddienä toimiva poika Reagan Cink, joka täytti perjantaina 25 vuotta.

Kahden kierroksen jälkeen kisasta karsiutuivat nimimiehistä Jordan Spieth, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Justin Rose ja Xander Schauffele.

MAINOS. The Masters Tournamentin näyttää suorana Ruutu-palvelu kertamaksua vastaan. Katseluoikeus maksaa 24,95 €. Osta katseluoikeus >>..

Ruutu-palvelun maksullinen lähetys The Mastersista käynnistyy lauantaina kello 22.00.

Selostuksesta vastaa Antti Vaalas, kommentaattorina toimii Antti Ahokas.

Vaihtoehtoisena selostuskielenä on englanti.

Lauantaina Woods saa peliseurakseen Kevin Kisnerin klo 20.00.

Kärkipari Scottie Scheffler – Charl Schwartzel lähtee kierrokselleen 21.50

Tulospalvelu

Lähtöajat lauantaina

Etsi luettavaa