Hyppää sisältöön

Samooja rikkoi uuden rajapyykin DPWT:llä tienatuissa palkintorahoissa

Kalle Samooja on tienannut DP World Tourilla jo yli kaksi miljoonaa euroa. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samoojan kokonaisansiot DP World Tourilla nousivat jo yli kahden miljoonan euron.

Kalle Samooja sijoittui Dubai Desert Classicissa jaetulle 38. sijalle. Vaikka suomalainen jäi kauas kärjestä, tiesi se rahakkaassa Rolex Series -kisassa kelpo tienestejä.

Viime viikolla 35 vuotta täyttänyt peluri ansaitsi keskikastin sijoituksestaan nimittäin lähes 50 000 euroa palkintorahaa. Samalla hänen tienestinsä koko uran ajalta ylittivät DP World Tourilla kahden miljoonan euron rajapyykin.

Samoojasta tuli näin kaikkien aikojen neljäs suomalainen miespelaaja, joka on yltänyt DP World Tourilla eli entisellä European Tourilla yli kahden miljoonan dollarin palkintoraha-ansioihin.

Kaikkien aikojen suomalaispelaaja Mikko Ilonen on omilla luvuillaan tässä tilastossa, sillä hän tienasi kiertueen verkkosivuston mukaan pitkän uransa aikana yhteensä 7,67 miljoonaa euroa palkintorahaa. Toiseksi eniten rahaa on voittanut Mikko Korhonen: 4,49 miljoonaa euroa.

Tapio Pulkkanen on niukasti Kalle Samoojan edellä kaikkien aikojen rahalistalla. KUVA: GETTY IMAGES

Samoojan edellä kaikkien aikojen rahalistalla on myös Tapio Pulkkanen, jonka palkintopottitili karttui Dubaissa hieman yli 12 000 eurolla. Pulkkaselle on ropissut pääkiertueelta 2,06 miljoonaa euroa, kun Samoojan tilastoissa palkintorahasarakkeessa lukee nyt 2,017 miljoonaa euroa.

Kovaa vauhtia suomalaisista kahden miljoonan euron rajapyykkiä lähestyy myös Sami Välimäki, joka Korhosen tapaan putosi Dubai Desert Classicissa jatkosta. Välimäki on tienannut lyhyellä urallaan 1,65 miljoonaa euroa.

24-vuotias suomalainen on aloittanut tämän kauden vahvasti, sillä hän on kiertueen rankingissa upeasti kymmenentenä. Pelkästään tänä vuonna hän on tehnyt palkintorahaa yli 270 000 euroa.

DPWT:n ranking

Etsi luettavaa