Hyppää sisältöön

Huikea huipennus Dubain draamalle: Rory ratkaisi voiton päätösviheriöllä

Rory McIlroyn tunteet purkautuivat voimakkaasti hänen ratkaistua voiton Patrick Reediä vastaan. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroy on voittanut Dubai Desert Classicin. Kovan vastuksen antoi tämän arkkivihollinen Patrick Reed, joka kaatui vasta päätösviheriöllä.

Perättäisissä ryhmissä pelanneet Rory McIlroy ja Patrick Reed ratkaisivat voiton Dubai Desert Classic -kisassa. Vahvempi oli pohjoisirlantilainen McIlroy, jolle voitto Rolex Seriesin kilpailuissa oli uran ensimmäinen.

McIlroy ratkaisi voiton päätösreiällä putattuaan birdien sisään kuudesta seitsemästä metristä.

Draama alkoi rakentua jo kisan alla, kun Reed ja kohtasivat kohun arvoisesti Emirates Golf Clubin rangella. LIV Golfiin siirtynyt Reed tuli tervehtimään McIlroytä rangella, mutta McIlroy jätti yhdysvaltalaisen täysin huomioimatta.

Reed ei tästä pitänyt ja neppaisi tiin McIlroyn jalkojen juureen, mistä nousi kohu sosiaalisessa mediassa ja golfjulkaisuissa.

McIlroyn kantti kesti

Loppuviikon ajan odotettiin sitten sitä, että McIlroy ja Reed kohtaisivat kentällä samassa ryhmässä. Päätöskierroksen lopussa näyttikin siltä, että voitto ratkaistaisiin uusinnassa näiden kahden kesken.

Mutta toisin kävi.

Reed teki päätösreiällä birdien, johon kärkiryhmässä pelannut McIlroy onnistui vastaamaan birdiellä säilyttäen lyönnin johtonsa.

Tähän tarvittiin kuitenkin vähän myös onnea, sillä McIlroyn pallo päätyi 18. reiän avauksessa estealueelle. Tuuhea karheikko esti kuitenkin pallon vierimisen veteen, eikä hänen tarvinnut turvautua droppiin.

Rory löi fiksusti välilyönnin sopivan matkan päähän lipusta ja nakkasi pallon wedgellä noin seitsemään metriin.

McIlroyn ja Reedin välistä uusintaa odottaneet joutuivat pettymään, kun McIlroy upotti oman birdiensä sisään varmistaen voiton lyönnin erolla Reediin, joka nousi kummallisen palmuepisodin jälkeen jälkeen otsikoihin sunnuntaina.

Kierroksen jälkeen McIlroy myönsi, että kisan päätöskierros oli viikon tapahtumien jälkeen raastava. Reedin nimeä hän ei maininnut, mutta kenellekään ei jäänyt epäselvästi, kehen hän haastattelussa viittasi.

”Henkisesti tämä oli luultavasti hankalin kisa koskaan. Tunteille olisi ollut helppo antaa valta, kun tiesin, ketä vastaan olin taistelemassa. Mutta onnistuin pitämään ne sivussa”, McIlroy sanoi heti voiton varmistuttua.

”Nautin tästä. Tämä oli makeampaa kuin sen tarvitsisi tai pitäisi olla”, hän jatkoi.

Vaikka kyseessä oli Rorylle ensimmäinen Rolex Seriesin voitto, Reedin peittoaminen jännittävässä loppuratkaisussa taisi merkitä hänellä vielä tätäkin enemmän.

McIlroyllä nihkeä alku

McIlroy pääsi lähtemään päätöskierrokselle kolmen lyönnin johtoasemassa. Reediin eroa oli lyönti enemmän.

Pohjoisirlantilainen aloitti nihkeästi, sillä päivän ensimmäisen birdiensä hän onnistui tekemään vasta yhdeksännellä reiällä.

Samaan aikaan edeltävässä ryhmässä pelannut Reed rakensi vahvaa nousua. Hän pelasi ensimmäiset 11 reikää kuusi alle parin nousten McIlroyn kanssa tasoihin, vaikka McIlroy oli onnistunut tekemään birdien myös kympille.

Reed siirtyi hetkeksi johtoon, kun McIlroy sortui bogiin 15. reiällä. Viimeiset kolme reikää McIlroy pelasi kuitenkin kaksi lyöntiä Reediä paremmin napaten voiton lyönnin erolla tuloksella -18 (66-70-65-68). Reed pelasi viimeisen kierroksen seitsemän alle parin ja päätyi siis tulokseen -17 (66-70-69-65).

Kolmanneksi kisassa sijoittui Australian Lucas Herbert tuloksella -16.

Samooja sijoittui 40 parhaan joukkoon

Suomalaisista cutin selvittivät Tapio Pulkkanen (+3) ja Kalle Samooja (-7), joka sijoittui 38:nneksi. Pulkkasen sijoitus oli 82:s.

”Vähän jäi kuti piippuun tänään. Draivaaminen sakkasi etuysillä ja teki pelaamisesta vaikeaa”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Etulenkillä Samooja teki yhden birdien, kaksi bogia ja yhden tuplabogin. Takaysillä hän sai peliä paremmin uomiinsa.

”Takaysillä sain par 5:t (kolme birdieä) hyvin käyttöön, mutta sitä oltiin lipsuttu vähän liian kauas tuloslistalla.”

Takalenkin saldona oli neljä birdieä ja yksi bogi.

”Peli kokonaisuudessaan oli kohtalaisen hyvää. Vähän tarkennusta tekemiseen, niin hyvää lupaa jatkoon”, hän kertoi.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

LAdies European TOur

Aramco Team Series, Singapore
Tiia Koivisto, Ursula Wikström

DP WORLD TOUR

SDC Championship
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

ASIAN TOUR

DGC Open

LIV GOLF

LIV Golf, Tucson

PRO GOLF TOUR

Red Sea Egyptian Classic
Lassi Burman, Alex Hietala, Matias Rantala

PGA TOUR LATINoAMERICA

Termas De Rio Hondo Invitational
Toni Hakula

PGA Tour CHAMPIONS

Hoag Classic

Etsi luettavaa