Hyppää sisältöön

Onko niin sanottu tii-gate vain myrsky vesilasissa? Torjuttu Reed viskasi mielenosoituksellisesti LIV Golf -tiin McIlroyn jaloille

Rory McIlroyn ja Patrick Reedin kohtaaminen rangella on aiheuttanut myrskyn vesilasissa. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroyn ja Patrick Reedin kohtaaminen Emirates Golf Clubin rangella on aiheuttanut melkoisen kohun.

Rory McIlroy ja Patrick Reed osallistuvat tällä viikolla Dubai Desert Classic -kilpailuun. Kilpailun aattona LIV Golfiin siirtynyt Reed meni tervehtimään McIlroytä rangella. Tämä kuitenkin torjui eleen täysin ja keskittyi omiin TrackMan-lukuihinsa.

Reed veti tästä omat johtopäätöksensä, käänsi selkänsä ja neppasi mennessään mielenosoituksellisesti tiin pohjoisirlantilaisen jalkojen juureen. Tästä tempauksesta nousi melkoinen kohu.

Kohtaamisesta kuvattu video leviää nyt sosiaalisessa mediassa. Siinä vaaleaan asuun pukeutunut McIlroy on kyykyssä lyöntimonitorinsa ääressä. Reedin kättelyyn vastaavat sinipaitainen henkilö on Harry Diamond, McIlroyn caddie.

Kyseessä oli 4 Aces -tii

Reed kertoi myöhemmin, että kyseessä oli hänen LIV Golf -joukkueensa 4 Acesin logolla varustettu tii ja että sen viskaaminen kohti maailmanlistan ykköstä tuntui tuossa tilanteessa hänen mielestään hyvältä idealta.

Myöhemmin McIlroy myös joutui vastaamaan lehdistön kysymyksiin episodista, joka nimettiin ajanmukaisesti tii-gateksi.

”Patrick tuli luokseni tervehtimään, enkä oikein olisi halunnut hänen tekevän sitä. En nähnyt hänen heittävän tiitä, mutta selvästikin joku toinen näki sen. Kyseessä on todellakin myrsky vesilasissa. En voi uskoa, että tästä on tullut näin iso juttu”, McIlroy totesi.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Haaste oikeuteen jouluaattona

McIlroyn halua välttää Reedin kohtaaminen selittää myös se, että Reedin asianajaja Larry Klayman toimitti McIlroylle haasteen oikeuteen jouluaattona.

Vaikka haasteen takana on Klayman henkilökohtaisesti eikä Reed, McIlroy yhdisti haasteen myös Reediin. Klayman väittää PGA Tourin, McIlroyn ja monen muun tahon osallistuneen kilpailun rajoittamiseen, jonka tarkoituksena on tuhota LIV-kiertue.

McIlroy ei luonnollisestikaan ollut haasteesta innoissaan.

”Yritin viettää mukavaa aikaa perheeni kanssa. Jos joku ilmestyy ovellesi ja toimittaa tuossa tilanteessa haasteen, ei sitä oikein voi hyvin ottaa”, McIlroy aloitti.

”Minä elän todellisuudessa, mutta en tiedä missä hän (Reed) oikein elää. Jos olisin ollut hänen kengissään, en olisi odottanut tervehdystä takaisin tai käden puristusta. En voi ymmärtää, kuinka hän käyttäytyy niin kuin mitään ei olisi tapahtunut”, McIlroy kertoi lehdistölle.

McIlroy ja PGA Tourilta pois potkittu Reed osallistuvat tänään käynnistyvään Dubai Desert Classiciin. Kahtena ensimmäisenä päivänä McIlroy ja Reed pelaavat eri ryhmissä, mutta viikonvaihteessa pelaajat lähetetään matkaan käännetyssä järjestyksessä.

Tällöin on mahdollista, että toraisa kaksikko nähdään pelaavan yhdessä.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa