Hyppää sisältöön

Sami Välimäki sunnuntain supertähti Abu Dhabissa – rikkoi Yas Linksin kenttäennätyksen

Sami Välimäki täräytti tulostauluun lähes kymmenen lyöntiä paremman tuloksen (62) kuin mikä oli kolmen ensimmäisen kierroksen keskiarvo. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki nousi häikäisevän päätöskierroksen ansiosta kärkikymmenikköön Abu Dhabin Rolex Series -kisassa. Hän teki uuden kenttäennätyksen tuloksellaan 62.

Kolmen ensimmäisen päivän aikana vaihtelevasti pelannut ja lähipelissään takkuillut Sami Välimäki loisti Yas Links Abu Dhabi -kentällä aamuvarhain pelatulla kierroksellaan. Sijaluvulta 59:s startannut Nokia River Golfin edustaja oli sunnuntain näytöksensä jälkeen noussut kärkikymmenikköön.

Sami Välimäellä (67-75-72) oli hampaankolossa harmitusta kolmen ensimmäisen päivän kieroksilta Abu Dhabi HSBC Championshipissa. Hän lähti päätöskierrokselle yhteistuloksesta -2.

Tiiauspaikoillta ja lähestymisissä peli oli toiminut, ja strokes gained -tilastoissa Välimäki oli reilusti plussan puolella.

Mutta, mutta. Viheriön ympäristössä ja etenkin putteri kädessään hän oli ottanut kierrosta kohden miinusta yli kaksi lyöntiä.

Sunnuntaina päivä paistoi Välimäelle, joka aloitti nousun viiden ensimmäisen väylän kolmella birdiellä sekä eaglella. Parista poikkeavia tuloksia kirjattiin korttiin seuraavan kerran sisääntulon alkuun kaksin kappalein (10–11), kun Välimäki teki kaksi perättäistä birdieä.

Viimeisin näyte taidoista kirjattiin reikien 16–18 birdeillä. Yhteistulos 62 (-10) syntyi siis kahdeksan birdien ja yhden eaglen yhdistelmänä.

Välimäen tulos on uusi kenttäennätys Yas Links Abu Dhabi -kentällä, joka oli nyt toista kertaa DP World Tourin kisan näyttämönä.

Kilpailun voitti Ranskan Victor Perez, joka ratkaisi voiton toiseksi viimeiselle reiälle tekemällään jäätävällä bunkkerisäkityksellä.

Mainio startti uuteen kauteen

Sami Välimäen startti pääkiertueen kaudelle 2022-23 on ollut erinomainen. Marraskuussa hän kilpaili Johannesburgissa viimeiselle reiälle asti voitosta sijoittuen lopulta toiseksi.

Kahdessa seuraavassa Etelä-Afrikan kilpailussa sijoitukset olivat 56:s ja 58:s. Kalenterivuoden 2022 viimeisessä kisassa Mauritiuksella Välimäki löi avauspäivänä samat superluvut kuin tänään: 62 ja -10.

Lyöminen ei kuitenkaan kantanut kolmella viimeisellä kierroksella menestykseen, sijoitukseksi tuli kuitenkin mainio 11:s.

Abu Dhabista Välimäki matkaa Dubaihin, jossa pelataan alkavalla viikolla perinteisesti Emirates Golf Clubilla Dubai Desert Classic.

”Kaksi kertaa olen Emiratesilla kisannut ja päässyt kerran jatkoon (51.), se kenttä on vielä selättämättä”, Välimäki määritteli seuraavaa haastettaan.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Dubai Desert Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Jaapo Jämsä

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Katri Bakker ja Henni Mustonen

ALL THAILAND GOLF TOUR

Boonchu Ruangkit Championship
Janne Kaske


Etsi luettavaa