Hyppää sisältöön

Jäätävä upotus bunkkerista käynnisti Perezin juhlat – Välimäki kymmenes Abu Dhabissa

Victor Perez on nostanut Abu Dhabin lisäksi voittokannua myös Tourin klassikkokisoissa St Andrewsissa sekä Hollanniin avoimissa.GETTY IMAGES

Victor Perezin bunkkerista upottama nosto 17:lla ratkaisi ranskalaiselle uran kolmannen ykköstilan pääkiertueella. Sami Välimäen kenttäennätys nosti pirkkalalaisen jakamaan kymmenettä sijaa.

Yas Links Abu Dhabin kentällä koettiin ennakoitua draamaa pääkierteen kisan viiimeisenä päivänä. 15 miestä oli ennen kierroksen alkua kolmen lyönnin sisällä.

Ranskan Victor Perez sai kierrokselleen terävimmän startin ja nappasi jo kuudennellä kärkipaikan, jota hän piti hallussaan loppuun asti.

Draamaa koettiin erityisesti kahdella viimeisellä väylällä. Perez löi 17:llla (par 3) avauksensa bunkkeriin yhden lyönnin johtoasemassa pelikaveriinsa Sebastian Söderbergiin.

Ranskalainen ei jäätynyt, vaan upotti lyöntinsä pallon pompittua rinteen ja spinnin avustamana reiän takaa kuppiin. Tuuletukset caddien kanssa tulivat syvältä sydämesta ja näyttävällä tavalla.

”Osuma oli aavistuksen ohut, en tavoitellut upotusta aivan siten, kuin se lopulta tapahtui”, Perez kuvaili jännittämäänsä tilannetta tuoreeltaan pelin päätyttyä.

Perez lähti viimeiselle kahden lyönnin johdossa, joka näytti sulavan avauksen päädyttyä 18:lla bunkkeriin, vieläpä huonoon makuuseen.

Toinen lyönti epäonnistui jääden kuitenkin estealueelle paikkaan, josta pystyi peliä jatkamaan ilman droppia. Perezille riitti kisan voittoon lopulta bogi edellisen reiän bunkkerisankaruuden ansiosta.

Ykköstila oli Perezille kolmas, ensimmäisen hän saavutti Alfred Dunhill Links Championshipissa St Andrewsissa vuonna 2019 ja toisen 2022 Hollannissa.

Perez otti Ryder Cup -karsinnassa valtavan loikan pistelistan kakkoseksi, palkintorahaakin hän kuittasi muhkeasti noin 1,4 miljoonaa euroa.

Australian Min Woo Lee ja Söderberg jakoivat toista tilaa. 51-vuotias Padraig Harrington venyi viidenneksi ennen Francesco Molinaria ja Alex Norenia.

Sami Välimäki keräsi pisteitä ja 137 000 €

Sami Välimäen sunnuntain kierrostulos 62 (-10) on Yas Linksin kenttäennätys. Se nosti häntä 49 sijaa, kymmenettä tilaa jakoi yhteensä seitsemän pelaajaa.

Kärkikymmenikköön sijoittuminen oli uran kymmenes, kisoja on pelattuna viikonlopun jälkeen 71.

Välimäki ansaitsi 137 534 €, joka on koko uran kolmanneksi suurin shekki. Kauden viidessä ensimmäisessä kisassa hän on ollut nyt tulleen kymmenennen sijan lisäksi kerran toinen ja 11:s. Ansioita on kertynyt 272 000 €, tämä on lähes tuplamäärä siihen, joka Välimäelle tilitettiin koko kaudella 2021.

DP World Tourin pistelistalla Välimäki on hienosti kuudentena.

Maailmanlistallekin sijoitus tuo lisäpisteitä ja hyvää nousua edellisviikon listaan (315.) verrattuna.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa