Hyppää sisältöön

Sami Välimäen ja Väinö Viitaharjun yhteistyö päättyy: ”Päätös oli minun, emme pelanneet kahdeksaan kuukauteen hyvää kisaa”

Sami Välimäen ja Väinö Viitaharjun yhteistyö kesti reilut 13 kuukautta ja 28 kilpailua

Sami Välimäen häikäisevä menestys kaudella 2020 on muuttunut vuodenvaihteen jälkeen kuin taikaiskusta taisteluksi karsiutumisia vastaan. Uusi caddie Alistair ”Squirrel” Matheson aloittaa Välimäen aisaparina seuraavassa, St Andrewsin kilpailussa.

Vuonna 2020 Suomen toiseksi parhaaksi urheilijaksi noussut Sami Välimäki valittiin European Tourin kauden tulokkaaksi, ja häneen kohdistui kuluvan vuoden osalle valtavia odotuksia menestyksen suhteen.
Sitä ei kuitenkaan ole tullut. 18 kilpailua ovat tuottaneet parhaimmillaan sijaluvun 21. ja kymmenen karsiutumista. Tulokaskaudellaan hän sijoittui 17:ssa kisassa seitsemän kertaa kymmenen joukkoon, voittaen Omanissa ja sijoittuen Englannissa toiseksi.

”En ole saanut vietyä rangelta hyvää lyömistä kentälle kuin ajoittain. Heikot avaukset ovat syöneet itseluottamusta ja uskallusta pelaamiseen”, Välimäki määrittää GoGolfille torstaina antamassaan haastattelussa.

Pitkän haastattelun päätteeksi kysymykseen, ”onko jotain muuta, mitä Suomen kansan olisi hyvä tietää”, Välimäki kertoo varsinaisen uutisen.

Elokuussa 2020 mailapojaksi tullut juniorivuosien hyvä ystävä Väinö Viitaharju vaihtuu alan konkareihin lukeutuvaan Alistair Mathesoniin jo seuraavassa kilpailussa, jonka Välimäki pelaa.
”Emme kauden 2021 aikana ole onnistuneet yhdessäkään kilpailussa. Jotain oli tehtävä. Päätös oli minun. Väinö on fiksu kaveri ja otti päätöksen vastaan tyylikkäästi. Kyllä me kavereita olemme edelleen, käytiin juuri yhdessä katsomassa Tampereella ensimmäinen pesisfinaalikin.”

Lempinimen ”Squirrel” (orava) saanut Matheson on pitkän caddieuransa aikana toiminut muun muassa Geoff Ogilvyn, K.J. Choin,  Soren Kjeldsenin ja Eddie Pepperellin mailapoikana.

Alistair Matheson on erittäin arvostettu caddie, jonka nimi nousi top 10-listalle Tiger Woodsin uudeksi mailapojaksi Steve Williamsin saatua potkut

Alistair Matheson on erittäin arvostettu caddie, jonka nimi nousi top 10-listalle Tiger Woodsin uudeksi mailapojaksi Steve Williamsin saatua potkut

GETTY IMAGES

Välimäen varsin avoin haastattelu, tilannekatsaus kaudesta 2021 sekä tulevista tavoitteistaan perjantaina GoGolfin sivuilla.

Etsi luettavaa