Hyppää sisältöön

Sahith Theegala haastaa Brooks Koepkan Phoenixissa – taputtaa pelikavereilleen ykkösen tiillä

Sahith Theegala saa lauantain kierroksella parikseen Brooks Koepkan: KUVA: GETTY IMAGES

Phoenix Openin kärjessä on 24-vuotias Tourin tulokas jonka henkistä kanttia koetellaan hänen lähtiessään kahden lyönnin johdossa pelaamaan hallisevan mestarin Brooks Koepkan sekä olympiavoittaja Xander Schauffelen kanssa.

Sahith Theegala ei nimenä sano golfia seuraaville juuri mitään, mutta lauantai muuttaa tilannetta melkoisesti.

Intialaiset sukujuuret omaava hujoppi pääsi Phoenix Openiin villillä kortilla, ja osoitti tuloksin 66-64,-12 omaavansa hurjan potentiaalin, joka jo amatööriaikoina toi hänelle menestystä, voittoja ja odotuksia ammattilaisuraa varten.

Korn Ferry Tourilla hän viihtyi vain ensimmäisen ammattilaisvuotensa, nyt on menossa tulokaskausi PGA Tourilla.

San Diegossa Theegala oli kärjen tuntumassa kahden ensimmäisen päivän jälkeen pudoten viikonloppuna 25:ksi.

Phoenix Openissa Theegala ei häkeltynyt torstain hienosta tuloksestaan, vaan painoi jo kierroksen alussa lisää kaasua ja on PGA Tourin tähdistön takaa-ajettavana lauantaina.

Huutomyrsky WM Phoenix Openissa tulee olemaan nimenomaan lauantaina käsittämättömän kova. Yleisöä on suuressa kansanjuhlassa ollut kolmantena päivänä parhaimmillaan yli 200 000.

Jäätävän hyvä lähipeli voi viedä pitkälle

Vaikka näistä melkoinen osa seuraa kisaa monitoreista ruoasta ja juomasta nauttien, on Theegala golfuransa suurimman testin edessä lähtiessään pelaamaan Xander Schauffelen (-10) ja Brooks Koepkan (-10) kanssa.

”Tuo asia ei vielä ole itselleni oikein kolahtanut. Ja toivottavasti en sitä mieti liikaa, sillä olen tähän tilanteeseen päässyt kahden päivän kovan työn tuloksena.”

Ulkonäöltään Theegala tuo mieleen Tony Finaun. Yhteistä heille on pitkälyöntisyys.

Finausta poiketen Theegalan lähipeli ja etenkin putti ovat vahvuuksia. Kahden ensimmäisen päivän aikana hän on kunnostautunut kaikilla pelin osa-alueilla

Sahith Theegalalla on jo kahden ensimmäisen päivän ajan ollut narujen takana seuraamassa suosikkiaan vanhempien ja veljen lisäksi runsaasti sukulaisia ystäviä.

Vanhempiensa luona edelleen asuva Theegala on saanut kasvatuksen, jossa muiden ihmisten kunnioittaminen on arvossaan.

Tästä hyvänä esimerkkinä on San Diegon kilpailu, jossa ykköstiillä pelikaveri Jason Dayn tultua tultua esittelyvuoroon Theegala antoi hänelle raikuvat aplodit.

Jason Day oli yksi Theegalan fanittamista pelaajista hänen juniorivuosinaan.

Lauantain pelikaverit Koepka ja Schauffele saattavat saada saman huomionosoituksen.

Kärkikymmenikössä nimimiehistä ovat myös Patrick Cantlay, Talor Gooch, Alex Noren, Abraham Ancer sekä edellisviikolla voittanut Tom Hoge.

Viktor Hovland (+2) ei saanut peliään kulkemaan ja karsiutui tehtyään toisen kierroksen loppuvaiheilla bogeyn sekäkahdeksikon par-viitosella.

Tulospalvelu

PGA Tourin kisat Suomessa näyttää Discovery+ suoratoistopalvelu

Etsi luettavaa