Hyppää sisältöön

Ryder Cupista rannalle jäänyt Adrian Meronk joutui tunteiden vuoristorataan: ”Luulin tehneeni tarpeeksi”

Adrian Meronk purki pettymystään lehdistötilaisuudessa. KUVA: GETTY IMAGES

Adrian Meronk järkyttyi kuullessaan kapteeni Luke Donaldilta, ettei hän mahdu Euroopan joukkueeseen.

Puolan Adrian Meronk istui junassa Sveitsissä, kun puhelin soi. Soittaja oli Euroopan joukkueen kapteeni Luke Donald, joka oli luvannut pirauttaa Meronkille lopputuloksesta riippumatta, ja toiveet olivat korkealla.

Meronk oli juuri sijoittunut Omega European Mastersissa mainiosti jaetulle 13. sijalle ja noussut DP World Tourin rankingissa Rory McIlroyn sekä Jon Rahmin jälkeen kolmanneksi, mutta se ei ollut tarpeeksi. Nuoret Nikolai Højgaard ja Ludvig Åberg kirivät loppusuoralla hänen ohitseen.

”Olin järkyttynyt”, Meronk myönsi Irlannissa, jossa hän osallistuu tällä viikolla Irish Openiin.

”Kuulin hänen (Donaldin) sanovan, että se oli vaikeaa myös hänelle, mutta rehellisesti sanottuna… heti kun hän sanoi, etten ole mukana, melkein lakkasin kuuntelemasta.”

Puhelun jälkeen Meronk ajautui tunteiden vuoristorataan.

”Tämä on ollut emotionaalisesti rankkaa. Tunteet ovat vaihdelleet järkytyksestä suruun ja vihaan. Ja nyt yritän kääntää sen kaiken motivaatioksi tätä viikkoa varten. Tämä on tietysti vaikea asia niellä. Luulin tehneeni tarpeeksi, jotta olisin päässyt joukkueeseen”, Meronk tuumasi.

Julkaisimme eilen jutun, jossa verrattiin Meronkin ja Højgaardin suorituksia etenkin viimeisten kuukausien aikana. Voit lukea jutun täältä. Sen perusteella Højgaardin valinta ei välttämättä ollut vikatikki Donaldilta.

Päästessään mukaan Ryder Cupiin Meronk olisi tehnyt golfhistoriaa, sillä hänestä olisi tullut ensimmäinen puolalainen arvostetussa haasteottelussa.

”Olin pyrkinyt siihen (Ryder Cupiin) puolitoista vuotta. Olen puhunut vanhemmilleni, psykologilleni ja valmentajalleni, ja kaikki ovat tukeneet minua. Monet pelaajat, valmentajat ja caddiet ovat olleet hyvin kannustavia ja lähettäneet tekstiviestejä ja soittaneet. En ole koskaan ennen kokenut mitään tällaista, joten kamppailen sisäisten tunteideni kanssa”, hän jatkoi pettymyksensä käsittelyä.

Irish Openissa Meronk pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta kovassa seurassa, sillä pelikaverit ovat McIlroy ja Billy Horschel.

”Haluan keskittyä tähän viikkoon, se on hieno tapahtuma ja kenttä, mutta samaan aikaan jossain takaraivossa ajattelen sitä, mitä tapahtui pari päivää sitten”, Meronk sanoo.

Suomesta kisassa ovat mukana Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Kilpailun lähetysajat televisiossa löydät täältä.

Etsi luettavaa