Hyppää sisältöön

Rory McIlroy vaihtoi wedget ja putterin Mastersin romahduksen jälkeen: ”Wedget ovat mainio yhdistelmä aiemmin käyttämieni mailojen parhaista ominaisuuksista”

Rory McIlroyn ensimmäisestä voitosta Quail Hollow Clubilla ja PGA Tourilla on kulunut 13 vuotta. Kuva: GETTY IMAGES

Syntymäpäiviään (34-v) torstaina viettävä Rory McIlroy tavoittelee neljättä ykköstilaa Wells Fargo Championshipissa, jossa hän saavutti ensimmäisen voittonsa USA:ssa toukokuussa 2010.

Rory McIlroy sai pahasti siipeensä The Mastersissa, jossa hän tavoitteli jo yhdeksännnen kerran tuloksetta career grand slamin saavuttamista.

Tuloksena oli nolo karsiutuminen sekavan esityksen jälkeen. Kritiikkiä hän sai kisan jälkeen täyslaidallisen Nick Faldolta, joka järkyttyi McIlroyn kesken kierroksen antamasta haastattelusta.

Nick Faldo järkyttyi

Kolme seuraavaa kisaa McIlroy jätti väliin. Torstaina käynnistyy Quail Hollow Clubilla McIlroyn suosikkikisa, jossa hän on juhlinut 2010, 2015 ja 2021.

Mastersissa McIlroy löi avauksiaan kahden kierroksen aikana varsin hyvin (+1,93) mutta lähestymisissä, viheriön ympäristössä ja putteri kädessään, hän oli kussakin pahasti miinuksen puolella.

Viidessä USA:ssa pelaamassaan kilpailussa vuoden 2023 aikana kolmessa putteri on ollut pahasti jäässä.

Vanha putteri esiin

Viikonlopun kilpailuun McIlroy vaihtaa putteria. The Playersin (MC) jälkeen hän otti käyttöön Scotty Cameronin blade -mallisen putterin. Reikäpelimestaruudessa uusi putteri toi mainion saldon (+0,75) ja kolmannen sijan.
Mastersissa sama työkalu oli vastaavan verran miinuksella (-0,75) ja McIlroyn luotto loppui siihen.

 Wells Fargo Championshipissa paikan Rory McIlroyn bägissa saa taas TaylorMade Spider Hydro Blast, jota hän itse hellittelee luonnehdinnalla ”old faithful.”

Vanha luottoratsu saa kuitenkin uuden gripin, McIlroyn Scotty Cameronissa käyttämän SuperStroke Zynergy Pistol Tour “Rors” -version.

Uudet wedget kuuden kuukauden työn tuloksena

Rory McIlroy oli pelannut kaudesta 2017 TaylorMaden wedgeillä hänen entisen yhteistyökumppaninsa Niken vetäydyttyä 2016 golfvälineiden valmistuksesta.

Syksyllä 2022 McIlroy teki kuitenkin hyvin yllättävän muutoksen ottamalla käyttöön Titleis Vokey Wedget bägiinsä.

”Tämä lähti siitä, että uusittu sopimukseni TaylorMaden kanssa antoi minulle enemmän liikkumavaraa bägini sisällön suhteen. Olen paljon tekemisissä Justin Thomasin kanssa. Kokeilin hänen mailojaan, pidin niistä ja tilasin itsellen tältä pohjalta itselleni vastaavia”, McIlroy kertoi maaliskuun alussa Phoenixin kisan yhteydessä.

Wells Fargo Championshipissa McIlroy pelaa reilun puolen vuoden tauon jälkeen taas TaylorMaden wedget bägissään. Selvää on, että sopimuksen alla olevalle tallin ykkkömiehelle on pyritty räätälöimään parhaat mahdolliset työkalut.

Kuvia ja artikkeli McIlroyn välineistä

”TaylorMade on tehnyt minulle mailat, jotta toimivat todella hyvin. Ne ovat tavallaan yhdistelmä aiemmin käyttämieni mailojen parhaista ominaisuuksista, Niken ja Vokeyn wedgeistä”, McIlroy määritteli PGA Tourin artikkelin haastattelussa.

Merkillepantavaa onkin se, että McIlroy, joka on ollut aktiivisesti projektissa mukana, ei erikseen nostanut oman mailamerkkinsä innovaatioita tässä yhteydessä esiin.

Ennakkosuosikin paineet niskassa

Scottie Scheffler ja Jon Rahm jättävät kilpailun väliin.

Rory McIlroy on USA:ssa voittanut vain PGA Championshipin ja Wells Fargo Championshipin kolmasti. Toukokuussa hän tavoittlee kahden viikon välein neljänsiä ykköstiloja näissä kisoissa.

Torstain kierrokselle McIlroy lähtee ensimmäisten joukossa, kello 14.34 Suomen aikaa yhdessä Jason Dayn ja Matt Fitzpatrickin kanssa.

McIlroyn tavoin myös hänen hyvä ystävänsä Rickie Fowler saavutti ensimmäisen ykköstilansa (2012) Wells Fargo Championshipissa. McIlroy jäi uusinnassa kakkoseksi.

Tulospalvelu

Rory McIlroy putteri ja wedget, PGA Tour

Lähde: PGA Tour

Etsi luettavaa