Hyppää sisältöön

Rory McIlroy kyykkää– karsiutui ensimmäisen kerran sitten Open Championshipin 2019

Rory Mclroyn ilme ja mailanheitto kertovat oleellisen. Nyt ei ole kentällä kivaa.

Rory McIlroyn tavoite, runsaasti pelaamalla menestykseen ja voittoihin on tuottanut toistaiseksi vain pettymyksiä. Los Angelesissa karsiutuivat myös Bryson DeChambeau sekä Justin Thomas.

Rory McIlroyn pelit Los Angesesissa Riviera Country Clubilla päättyivät kahteen kierrrokseen tuloksin  73-76,+7. 

120 pelaajan kisassa tuloslistalla jäi taakse vain seitsemän pealajaa.

Kisaa johtava Sam Burns (-12) oli 19 lyöntiä edellä.

Kahden edellisen vuoden sijoitukset ( viides ja neljäs)  Genesis Invitationalissa olivat entisestään nostaneet McIlroyn asemaa yhtenä suosikeista.

Kalenterivuosi 2021 on tuottanut pohjois-irlantilaiselle vain isoja pettymyksiä. Abu Dhabissa hän mureni viimeisenä päivänä johtopaikalta todella vaatimattoman esityksen myötä.

Kahdessa ensimmäisessä USA:n kisassa sijoitukset ovat olleet kymmenen heikommalla puolella, joka McIlroyn ollessa kyseessä leimataan, usein turhaankin, epäonnistumiseksi.

Karsiutuminen selvällä seitsemän lyönnin marginaalilla on kuitenkin  täydellinen mahalasku. Pelin palaset eivät olleet miltään osin kohdallaan. 

Avauksissa (25.) McIlroy oli Strokes Gained -tilastossa niukasti, mutta tavanomaista vähemmän plussalla. Muilla kolmella mittarilla häntäpäässä, putissa kuudenneksi viimeinen.

Katastrofi Open Championshipissa 2019

Edellisen keran hän karsiutui heinäkuussa Open Championshipissa. Kisa pelattiin toista kertaa majorin historiasssa Pohjois-Irlannissa, Royal Portrushin kentällä.

McIlroyhin kohdistui valtavat paineet, kotiyleisö toivoi ja uskoi sankarinsa synnyttävän valtavan hurmoksen tapahtumaan menestyksellään ja voitollaan.

Kisa, jonka merkitystä urallaan McIlroy oli pitkään korostanut uransa tärkeimmäksi päättyi käytännössä jo avauspäivänä.  

Kokovartalokipsi puudutti hänet jo ensimmäisellä reiällä. Tulos 79 jätti McIlroyn 13 lyönnin päähän kärjestä.

Vaikka toisella kierroksella hän iski tauluun päivän parhaan tuloksen (65), viikonlopun pelit jäivät väliin.

Voittoon pelasi Irlannin väreissä Shane Lowry.

Los Angelesin karsiutumisella ei edellisen tapahtuman rinnalla ole suurtakaan merkitystä. Vuosi on kuitenkin käynnistynyt valitettavan tyypillisellä tavalla McIlroyn kannalta.

Pallonlyöjänä hän on parhaimmillaan maailman paras. 

Kyvyt ja näytöt kilpailijana ovat valitettavan paljon heikommat, vaihdellen päivän vireestä riippuen laidasta laitaan.

Iso kysymys McIlroyn osalta Mastersin lähestyessä liittyy hänen valmiutueensa saavuttaa Grand Slamista puuttuva major-voitto. Kauden neljän ensimmäisen kisan perusteella suurimpienkin McIlroyn fanien usko on koetuksella.

Bryson DeChambeau (75-69,+2) kiersi McIlroyn ryhmässä karsiuten kahdella lyönnillä.

Justin Thomas roikkuu löysässä hirressä

Justin Thomasilla on ollut vuoden avauskilpailun kolmannen kierroksen neljännen viheriön jälkeen tuskainen olo. 

Missattuan lyhyen par-putin, hiljaisella äänellä itselle tarkoitettu sadattelu sanalla ”faggot” (hintti), välittyi mikrofonin kautta terävänä TV-katselijoille ja aiheutti syystäkin valtavan kohun.

Justin Thomas suututti..

Thomas on useaan otteeseen mediassa pyytänyt anteeksi ajattelemattomuuttaan. Vaatealan kumppani ( Ralph Lauren) irtisanoi sopimuksen, CitiBank puolestaan edellytti Thomas lahjoittavan suuren osan yhteistyösopimuksen rahoista seksuaalista tasa-arvoa edistäville järjestöille.

Edellisen kisansa aikana hän sai tiedon isoisänsä kuolemasta, joka vei luonnollisesti terän päätöskierrokselta.

Pelit ovat maailmanlistan kolmellla menneet alakanttiin, Los Angelesissa tuli toinen karsiutuminen kolmesta viimeisestä kisasta. 

Sam Burnsilla (-12) on Riviera Country Clubilla hyvin ylllättävä viiden lyönnin johto. 24-vuotias Burns on voittanut Korn Ferry Tourilla, mutta maailmantähtien kanssa pelatessaan pääkiertueelta ei ole tullut vielä ykköstilaa. 
Kakkostilaa jakavat muun muassa Dustin Johnson (-7) ja Joaquin Niemann (-7). Heistä lyönnin päässä on kahdessa edellisessä kisassa kolmanneksi sijoittunu Jordan Spieth.

Genesis Invitational, tulospalvelu

Etsi luettavaa