Hyppää sisältöön

Ringsiden jäsenmäärän kasvu jatkuu – kenttää viritetään SM-kisoihin

Ringsiden paras väylä on monien mielestä profiilin lisäksi myös visuaalisesti ojan yli lyötävä 15:s.

Vuoden golfseuraksi 2018 valittu Espoo Ringside Golf on saanut alkukaudesta tuplamäärän uusia jäseniä edellisvuoteen verrattuna.

Maanantaiaamu Ringsidessa. Aamuyhdeksältä parkkipaikalla on koleassa kelissä vain  muutama auto. Puoli tuntia myöhemmin starttimme aikaan väkimäärä klubitalolla ja rangella on jo melkoinen, starttiajat pääosin varattuja. 

Nimensä mukaisesti keskeisellä paikalla kehäkolmosen varrella sijaitseva kenttä on ollut vuosikausia yksi maamme pelatuimpia. Keleistä riippuen alkaneella kaudella kierrosmäärä ylittää reilusti 30 000 rajan.

”Sijainti ja hyvät yhteydet luovat tietysti hyvän pohjan kysynnälle.Yli 70 prosenttia pelaajista asuu 15 kilometrin säteellä Ringsidesta”, viittaa toimitusjohtaja Ari Vepsä kyselyjen tuloksiin.

Kentän naapurustoon rakennetuilla asuinalueilla golfaavien määrä on todella kova ja edelleen kasvussa. 

Ringside oli edellivuoden tilastojen mukaan maan kuudenneksi suurin golfseura, jäseniä oli 2356. Edellytykset määrän kasvamiselle ovat  edelleenvarsin hyvät, vaikka 18-reikäiselle kentälle luku on erittäin suuri.

Koko kauden pelioikeus oman osakkeen kautta tai vuokrattuna Ringsidessa on reilulla kolmasosalla jäsenistä. Suosituiksi ovat nousseet lukuisat sarjakortit, joissa kierrosmäärät vaihtelevat neljän ja 32:n välillä. 

Jäsenmaksu (79 euroa) sisältää ensimmäisenä vuonna yhden pelilipun ja  lukeutuu täten maamme edullisimpiin.  

”Tämän vuoden aikana meille on tullut yli 400 uutta jäsentä, joka on yli kaksinkertainen määrä edellisvuoteen. Hyvin paljon meille tulee pelaajia omien jäsentemme innostamana. Vuoden Golfseuran valinnan osuminen meihin on lisännyt tätä positiivista kierrettä ja tuonut lisää hyvää henkeä tekemiseen ja hypetystä viestintään”, Vepsä jatkaa.

Ari Vepsä

Ari Vepsä

Joukkueiden SM-kisat ja midien reikäpelimestaruus kauden kohokohtia

Muutaman päivän kylmä jakso koetteli myös Ringsidea, jossa maanantaina oli kaksi talviviheriötä. Kenttämestari Pasi Lampinen haluaa  näiden osalta pelata varman päälle, jotta hyväkuntoisista puttialustoista saataisiin nauttia läpi kauden. 

Vuodenaikaan nähden viheriöt ovat  hyvin pelattavia ja mainiossa ruohossa. Kierroksen jälkeen viheriöiden kunnnosta ei voi lähteä hakemaan syytä epäonnistumiselle.

Plussamerkinnän Ringside saa myös nopeasta pelattavuudestaan. Siirtymät ovat lyhyitä, sesongin aikaankin Vepsä kertoo kierrosaikojen keskiarvon olevan tasan neljän tunnin luokkaa.

Kosti Kurosen suunnitteleman kentän viidestä par-viitosesta haastavimmiksi nousevat yleensä vastatuuleen pelattavat ykkönen ja 13:s. Myötäiseen lyötävät viides, yhdeksäs ja 18:s antavat lyhytlyöntisimmillekin tilaisuuden loistaa.

Pelaajan taitoa ja pelistrategiaa mittaavat reilulla tavalla hienosti bunkkeroitu kakkonen ( par-3) sekä ”signature-reikä”, 15:s.

Ringsiden kentän väylistä suuri osa on tuulelle alttiita, joka tuo peliin lähes poikkeuksetta lisämaustetta.

”Olemme erityisen iloisia myös siitä, että omat edustuspelaajat ovat Peter Erofejeffin, Tommy Gulinin  ja Krista Bakkerin johdolla saavuttaneet menestystä. Joukkueiden SM-kisat juhanusviikolla ovat meille merkittävä tapahtuma, samoin midien SM- reikäpelit,” Vepsä listaa. 

Mitään mullistavaa uutta Vepsä ei käynnistyneellä kaudella Ringsiden toiminnasta halua nostaa esiin. 

”Golfalalla on iso murros meneillään ja palvelut on luotava sellaisiksi, että ne vastaavat kysyntää. Paikalleen ei voi jäädä. Tärkeimpänä voimavarana pidän kuitenkin sitä, että meillä on keskenämme hyvä henki ja tekemisen meininki.”

Espoo Ringside Golf

Etsi luettavaa