Hyppää sisältöön

Revontuli Golf: Monipuolisia mukavuuksia tiiviissä paketissa

Monelta reiältä avautuu näkymät Iso-Virmas-nimiselle järvelle.

Golfloman tarkoitus on perinteisesti ajateltuna päästä pelaamaan, mahdollisimman paljon. Se onnistuu monella kentällä. Jos lähdet matkaan koko perheen voimin, pitää ympäristön tarjota muitakin palveluita, jotta koko perhe viihtyy. Siihen tarpeeseen vastaa koko perheen mukavuusalue Revontuli Golf Keski-Suomessa.

HISTORIAN KIRJOJEN Hankamotelli on muuttunut Markku Kinnusen ja toisen polven yrittäjän Tiia Valkaman käsissä koko perheen lomakeskukseksi, jossa golf on osa kokonaisuutta. Valkama häärii etulinjassa ja Kinnunen antaa taustatukea. Kinnusen kädenjälki näkyy Revontulessa ja saattaa hänet nähdä myös taukokioskilla makkarapihtien varressa. Taukomakkara hyvällä tarinalla höystettynä. 

Revontuli Golf on todellakin nimensä veroinen keskus. Sijaitseehan alueella kansainvälisesti merkittävä revontulien tutkimuspaikka. Valkama kertoo Revontulen olevan suosittu yritystilaisuuksien järjestämispaikka. Revontulen monipuoliset majoitus- ja aktiviteettimahdollisuudet ovat korkealla tasolla. Asiakkaan toiveet eivät jää täyttämättä Revontulessa. Alue kasvaa ja kehittyy kysynnän mukaan jatkuvasti. Uusia palvelumuotoja ideoidaan ja niitä syntyy jatkuvasti.

Saavuimme tyttäreni kanssa Revontuleen muutaman tunnin ajomatkan jälkeen täynnä intoa. Isän into oli kohdennettu golfkentälle ja tyttären lasi-igluun ja kaikkeen muuhun, mitä alueella oli tarjottavana. 

Revontuli Golf yllättää moninaisuudellaan ja korkeuseroillaan.

Revontuli Golf yllättää moninaisuudellaan ja korkeuseroillaan.

Jussi Evinsalo

REVONTULI GOLF on miellyttävä kokonaisuus, jossa maisemat vaihtelevat, valkoinen bunkkerihiekka pölisee ja väylillä on tilaa lyödä. Kokonaisuus ei ole helppo, vaan se yllättää moninaisuudellaan ja korkeuseroillaan. Kärryään työntävä golfari joutuu useamman kerran puhisemaan jyrkässäkin ylämäessä. 

Ensivilkaisu kentälle hämää ja antaa väärän mielikuvan. Ykkösen tiiboksista tutkailtuna kenttä vaikuttaa peltokentältä, mutta se on kaikkea muuta kuin sitä. Väylät kiertävät keskellä komeilevaa harjua eri puolilla ja kätkevät sisäänsä myös metsäisiä, tarkkuutta vaativia väyliä. Huikeaa järvimaisemaa pääse ihailemaan korkealta useamman kerran kierroksen aikana. 

Kun viimeinen putti on upotettu järvenrannassa, on siitä lyhyt siirtymä klubille, mökille tai vaikka rantaan suoraan savusaunaan ja siellä odottavaan porekylpyyn. Revontulessa lähes kaikki on mahdollista ja se on pakattu kompaktiin pakettiin.

PIKAISEN, mutta pakollisen lasi-iglussa otetun levon jälkeen siirryimme tyttäreni kanssa nälkäisinä Amerikan tyyliin sisustettuun Bowling & Dineriin. Vaihtoehtona olisi ollut Ravintola Loimun illallinen valkoisilla pöytäliinoilla, mutta tämä sopi meille tähän hetkeen paremmin. Hyvällä fiiliksellä tarjoiltu maistuva ja runsas ruoka oli juuri sitä, mitä tarvittiin. Henkilökunnan käytöksestä huokui se, että lapset ovat tervetulleita ja toivottuja vieraita.  

Amerikkalaistyylisen dinerin ateria tuli tarpeeseen ennen keilailua.

Amerikkalaistyylisen dinerin ateria tuli tarpeeseen ennen keilailua.

Jussi Evinsalo

Kylläisinä oli luonteva pyörähtää keilaradalle. Lapsi oli innoissaan ja jaksoi paiskoa palloa tunnin ilman minkäänlaista väsymistä. Hyvä musiikki säesti ja kyllä siellä joukossa muutama kaatokin oli. Tämänkään pelin tuloskorttia ei silti ole aihetta julkistaa. Henkilökunnan kanssa suoritetun tasoituksellisen pistelaskennan jälkeen tytär voitti kilpailun jäätelöstä täysin ansaitusti. 

Keilailu on hauskaa ajanvietettä Revontulen lomakeskuksessa.

Keilailu on hauskaa ajanvietettä Revontulen lomakeskuksessa.

Jussi Evinsalo

Lähes keskikesän aurinko ei ollut vielä vajoamassa metsän taakse järven toisella puolella, joten kävimme vielä nauttimassa rannassa palasesta kauneinta Suomea. Tyyni järvi ja laskeva aurinko vain vetävät suun väkisin hymyyn, meillä molemmilla. 

Lasi-iglussa nukkuminen oli molemmille ainutlaatuinen kokemus. Ihastelimme maisemaa pitkälle alkuyöhön ennen kuin uni vei voiton. Ehdimme miettiä, minkälaista olisi yöpyä iglussa pimeässä syysillassa tai täydessä lumisateessa jouluna. Pimeä ei kunnolla laskeutunut Revontulen ylle ollenkaan, mutta se ei väsyneitä matkaajia haitannut. Ympäristön täydellinen hiljaisuus takasi kunnon yöunet. 

Lokottelu poreammeessa vei voiton muista aktiviteeteista.

Lokottelu poreammeessa vei voiton muista aktiviteeteista.

Jussi Evinsalo

TUHDIN AAMUPALAN jälkeen olisimme voineet lähteä SUP-laudoilla tai kanootilla järvelle. Vaihtoehtona oli myös isä–tytär-kilpailu frisbeegolfissa tai minigolfissa. Lapsi sai päättää ja painelimme iglusta muutaman askeleen päähän rantasaunaan ja poreisiin järvenrantaan. En tiedä olisiko aamu enää paremmin voinut alkaa. Valmiiksi katettu aamiainen ja sen päälle poreet järvenrantamaisemilla olivat loistava vaihtoehto. 

Kotimatkalla juttelimme tyttäreni kanssa matkasta ja asioista, jotka olivat jääneet mieleen. Puhetulvasta ei ollut heti tulla loppua. Lopulta parasta oli kaikki ja ilmaan jäänyt kysymys oli: ”Isi, milloin mennään uudestaan?”

Lisätietoa ja matkavaraukset: Matkailukeskus Revontuli

Etsi luettavaa