Hyppää sisältöön

Ranking-voittaja Rasmus Karlssonin lähikuukausien suunnitelmissa on saada paikka Challenge Tourilta ja pelata Uudessa-Seelannissa kenttä, joka on kuin taideteos

Rasmus Karlsson matkustaa ensi talvena kahdeksi kuukaudeksi Uuteen-Seelantiin ja aikoo pelata siellä muun muassa yhdellä maailman parhaista golfkentistä. Sitä ennen vuorossa ovat European Tourin karsinnat.

Finnish Tourin finaalikilpailu pelattiin pari viikko sitten Vuosaari Linksin kentällä. Joukosta oli poissa kiertueen ranking-voiton jo aiemmin varmistanut Rasmus Karlsson, joka pelasi samaan aikaan European Tourin ensimmäisen vaiheen karsinnoissa Ruotsissa.

Se kannatti, sillä Karlsson eteni karsinnoissa toiseen vaiheeseen, jotka läpäisemällä hän pääsisi mukaan ensimmäistä kertaa karsintafinaaliin. Tavoitteena Ruukki Golfia edustavalla Karlssonilla olisi päästä jatkoon 72 kierroksen jälkeen, mikä toisi hänelle paikan Challenge Tourilla.

Joka tapauksessa Karlssonilla on erinomainen pelioikeus ensi kaudeksi Nordic Leagueen. Sen hän ansaitsi voittamalla Nordic Leaguen ja Finnish Tourin yhteiskisan Timberwise Finnish Openin, joka pelattiin Alastaro Golfissa elokuun lopussa.

Karlsson oli jo aiemmin voittanut toukokuussa Kullo Golfissa pelatun Finnish Tourin avauskilpailun WestStar Openin.

”Nyt on peli trendaamaassa oikeaan suuntaan karsintoja ajatellen”, Karlsson kertoi GoGolfille videohaastattelussa, joka on katsottavissa tämän jutun pääkuvan paikalta.

Karlssonin otteet paranivat mitä pidemmälle kausi eteni. Alkukauden ruosteisuudelle Nordic Leaguessa Karlsson näkee selvän syyn: hän ei päässyt viime talvena ulkomaille harjoittelemaan juuri lainkaan.

Nyt tilanne on toinen. Ranking-voitto toi Karlssonilla Seikon arvokellon lisäksi myös 1 000 euron stipendin sekä viikon treenimatkan Turkin Belekiin. Talven suunnitelmissa Karlssonilla on myös matkustaa kahdeksi kuukaudeksi Uuteen-Seelantiin, josta hänen vaimonsa on kotoisin.

MAINOS

Aikarauta joka kääntää katseet – tällaisella arvokellolla Finnish Tourin ranking-ykkönen palkitaan

Suunnitteilla on pelata reissun aikana paitsi paikallisella ammattilaiskiertueella myös huippukentillä, kuten Cape Kidnappers ja Tara Iti, jota pidetään yhtenä maailman parhaista golfkentistä. Esimerkiksi arvostettu Golf Digest -lehti on arvioinut sen maailman toiseksi parhaaksi Yhdysvaltain ulkopuolella sijaitsevaksi golfkentäksi.

Peliajan saamista Tara Itiin helpottaa se, että hänen vaimonsa on työskennellyt siellä caddienä. Kyseinen mestariteos on Tom Doakin käsialaa.

Karlsson on jo aiemmin päässyt kokemaan kentän. Katso Karlssonin haastattelu jutun pääkuvan paikalta.

Finnish Tourin ranking

GoGolf toimii Finnish Tourin promoottorina.

Etsi luettavaa