Hyppää sisältöön

Poikahan menee mutkalle – tältä näyttää Charlie Woodsin svingi

Tiger ja Charlie osallistuvat ensimmäistä kertaa yhdessä viralliseen kilpailuun.

Tämän viikon jälkeen Charlie Woodsin svingistä on kateellisia muutkin kuin hänen isänsä.

PGA Tour julkaisi eilen illalla Suomen aikaa videokoosteen Charlie Woodsin hidastetuista svingeistä PNC Championshipin harjoituspäivänä ja täytyy sanoa, että 11-vuotiaan svingi on kadehtittavaa katsottavaa.

Ei pelkästään se, millainen svingi on teknisesti vaan myös siltä kantilta, millainen liikkuvuus pojalla on. Tätä aspektia kommentoi myös isä Tiger Woods taannoin.

”Analysoin hänen svingiään kaiken aikaa. Haluaisin pystyä kiertymään yhtä hyvin hän, kääntämään päätäni samalla tavalla ja pystyväni tekemään joitain tiettyjä asentoja svingissä samalla lailla. Mutta nuo päivät ovat osaltani ja kaukana takana, ja minun pitää elää ne uudelleen hänen kauttaan”, hän luetteli jokin aika sitten.

Otetaan nyt esimerkkinä Charlie Woodsin osuma-asento. Siinä nuoren miehen lantio on kääntynyt miltei suoraan kohteeseen, mutta pää pysyy kuitenkin pallon takana. Hän on sisäistänyt upealla tavalla, mistä voimaa svingiin kannattaa hakea: maasta ja keskivartalosta.

Tällainen liike vaatii kuitenkin erittäin hyvää liikkuvuutta, mistä Tigerikin oli kateellinen.

Taakseviennistä kannattaa katsoa mallia siitä, kuinka hän kääntyy yläasentoon ilman sivuttaisliikettä. Osumassa hän hakee vauhtia maasta ponnistamalla ylöspäin, mutta menettämättä tasapainoaan.

Junnupelaajille tyypillisesti Charliella on erittäin vahva grippi, mikä usein auttaa tuomaan mailanpäähän lisää nopeutta.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön PGA TOUR (@pgatour) jakama julkaisu

Kolmas asia, mikä Charlien tekemisessä tekee lyöntitekniikan ja liikkuvuuden lisäksi vaikutuksen, on hänen keskittymiskykynsä.

PGA Tour julkaisi eilen Youtube-kanavallaan videon myös kaksikon rangesessiosta, jossa joukkuekaverit lyövät palloa rinnakkain. Charlien fokus pysyy videolla olennaisessa koko ajan. Tämä kieli siitä, että poika todellakin pitää golfista, eikä kyseessä ole mikään pakkopulla.

Tigerin caddie Joe LaCava paljasti kisan alla, että hyvän svingin lisäksi Charlie Woods on perinyt isältään myös kovan kilpailuvietin.

Jos perjantaina tekeminen on vähissä, kannattaa katsoa tämä isä- ja poika-Woodsin rangeharjoittelusessio.

PNC Championship on kilpailu, johon voivat osallistua major-kisan ja The Players Championshipin voittajat yhdessä amatöörinä pelaavan perheenjäsenen kanssa. Kilpailua ei näytetä Suomessa televisiossa.

Etsi luettavaa