Hyppää sisältöön

PGA Tourin kulttihahmo raivoissaan säännöstä ja kentän asetuksista: ”On järkyttävää että joukko amatöörejä päättää kiertueemme säännöistä”

Charley Hoffman sai yhden penaltin sijasta kaksi rangaistuslyöntiä mielestään järjetttömän säännön johdosta.KUVA: GETTY IMAGES

Charley Hoffman purkautui sosiaalisessa mediassa saamastaan ansaitsemattomasta penaltista. Kunniansa saivat kuulla sekä USGA kuin myös PGA Tourin johto.

45-vuotias Charley Hoffman lukeutuu USA:ssa erittäin suosittujen pelaajien joukkoon niin pelikaveriensa kuin myös suuren yleisön keskuudessa.

Kalifornialaistähti on voittanut PGA Tourilla neljä kertaa ja ollut maailmanlistalla parhaimmmillaan 20.

Rento olemus puree yleisöön, pelaajien arvostuksesta kertoo se, että Hoffman o PGA Tourilla pelaajia edustavan elimen hallituksen jäsen.

Perjantaina Hoffmanilla kiehahti Phoenix Openin 13:lla väylällä.

Hän löi avauksensa veteen ja joutui droppaamaan. Esteen raja oli Hoffmanin mielestä järjettömässä kohdassa, joka pakotti hänet droppaamaan jyrkkään rinteeseen.

Kaksi kertaa yritettyään hän sai asettaa pallon. Käännettyään sille selkänsä hän huomasi pallon lähteneen liikkeelle ja päätyneen toistamiseen veteen.

Uutta pallloa käteen ja taas dropppaamaan. Mutta tämä maksoi Hoffmanille toisen penaltin, joka meni hänen ymmärryksensä yli.

”Tein kaiken sääntöjen mukaisesti. Kuvittelin, että USGA on muuttanut säännön kohdilleen. On järkyttävää, että ryhmä amatöörejä johtaa sääntöasioita ammattilaisgolfissa.”

”Syytän myös PGA Tourin tuomareita, jotka asettivat droppialueen paikkaan, jossa tällainen fiasko pääsi tapahtumaan. Pelaajia kohtaan ei ole mitään arvostusta”, Hoffman julisti pitkässä vuodatuksessaan.

Pelaajayhdistyksen hallituksen jäsenenä loppulausuma oli erittäin myrkyllisesti osoitettu Tourin johtajalle Jay Monahanille liittyen kipukohtaan markkinoille pyrkivään Saudi Golf Leagueen.

”Sorry Jay! Meidän täytyy pystyä parempaan PGA Tourilla. Jollemme tähän kykene, meillä ei pian ole tätä kiertuetta.”

Hoffman (67-72,-5) on kahden kierroksen jälkeen sijaluvulla 44. TPC Scottsdalen kentällä.

Etsi luettavaa