Hyppää sisältöön

Näin upotat kaikki putit parista metristä by Donald Trump – tosin yhden sijaan lyöntejä lasketaan korttiin neljä

Donald Trumpin golfkäyttäytyminen puhuttaa jälleen. KUVA: GETTY IMAGES

Yhdysvaltain entisestä presidentistä Donald Trumpista leviää parhaillaan sosiaalisessa mediassa video, jossa hän on ratkaissut puttiongelmansa – toki tavoilleen uskollisesti sääntöjä kiertäen.

Parin metrin putit ovat viheliäitä. Tunne on, että pallo pitäisi saada näin läheltä reikää sisään, mutta hyväkään harrastajapelaaja ei onnistu tässä edes puoliakaan kerroista.

Mutta Donald Trump on toista maata. Alla olevalla videolla näkyy, kuinka useita golfkenttiäkin omistava ex-valtionpäämies laittaa pallon varmasti sisään parin metrin päässä reiästä – melkoisella metodilla.

Trump astelee pikavauhtia pallolle ja lyö lavan takaosalla kohti reikää. Kun pallo meinaa mennä ohitse, Trump varmistaa sen reikään menemisen napauttamalla pallon sisään liikkeestä, kas näin:

Jos videoupotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tarina ei kerro, kuinka monta puttia Trump tästä itselleen laski, mutta oletus on, että yhden. Hän on nimittäin tunnettu siitä, ettei golfkentällä aina mennä ns. kirjan mukaan. Itse asiassa Trumpin golfhuiputuksista on kirjoitettu kokonainen kirja.

Mutta jos Trump noudattaisi sääntöjä, kuinka monta lyöntiä hänelle siinä tapauksessa tästä tilanteesta olisi tullut. Lasketaanpa.

Kaikkiaan hän puttaa videolla kahdesti, joista toisen lyönnin hän tekee liikkuvaan palloon, josta seuraisi vielä kaksi rangaistuslyöntiä lisää. Tosiasiassa Trumpin löi viheriöllä siis yhden lyönnin sijaan peräti neljä kertaa.

Hieman vastaava tapaus sattui vuoden 2018 US Openissa, kun Phil Mickelson löi tahalleen liikkuvaa palloa, jotta se ei olisi valunut pois viheriöltä.

Tuolloin Mickelsonille vaadittiin tapauksesta jopa diskausta, mutta sääntöjen mukaan mentiin ja ”Leftyä” rangaistiin tästä kahdella ekstralyönnillä ja tuloksena oli täydet kymmenen lyöntiä.

Etsi luettavaa