Hyppää sisältöön

Miksi Phil Mickelsonia ei diskattu?

Liikkuvan pallon estäminen tai pysäyttäminen johtaa golfissa diskaukseen. Silti Mickelson jatkaa peliä sunnuntaina.

Phil Mickelsonin temppu lauantain kierroksella sai sosiaalisen median kuohumaan.

Phil made a 10 on the 13th hole after being assessed a 2-shot penalty for hitting a moving ball. pic.twitter.com/8QGqJIlV49

— PGA TOUR (@PGATOUR) 16. kesäkuuta 2018

Väylällä 13 (par 4) Mickelson löi liikkuvan pallon takaisin kohti reikää, jotta pallo ei valuisi ulos griiniltä. Teko sai aikaan todellisen mediakohun. Diskausvaatimusten lisäksi useat olivat valmiita jättämään Mickelsonin ilman ”perintöä” menettäen ”kaiken kunnioituksen” miestä kohtaan. 

Kommenttien negatiivisuus oli kuitenkin hieman hätiköityä. Vaikka ajankohta oli kyseenalainen Mickelson pysyi teossaan sääntöjen rajoissa. 

Liikkuvan pallon pelaamisesta, kun annetaan kahden lyönnin rangaistus, mikä ei johda diskaukseen. Jos Phil olisi käyttänyt jotain muuta menetelmää, esimerkiksi potkaisua, pallon pysäyttämiseen olisi hän saanut pakata laukut jo lauantaina. 

Kierroksen jälkeen Phil oli hieman yllättynyt saamastaan negatiivisesta huomiosta: ”Tarkoituksena ei ollut olla epäkunnioittava ketään kohtaan. Tiesin, että siitä seuraa kahden lyönnin rangaistus.”

Philin mukaan teko ei ollut mielenosoitus kentän olosuhteita kohtaan tai sen suurempi tunteenpurkaus: ”Ei se johtunut turhautumisesta,” Mickelson sanoi. ”Minulla oli hauskaa, (Andrew ‘Beef’ Johnston) ja minä nautimme olostamme.”

Phil ei yksinkertaisesti halunnut pelata reikää edestakaisin ja hyväksyi kahden lyönnin rangaistuksen. Hän myönsi, että liikkuvan pallon pelaaminen on käynyt mielessä myös aikaisemmin.

Mickelson (+17) teki reiälle tuloksen 10 ja päivän tulokseksi syntyi +11, 81. 

 

Etsi luettavaa