Hyppää sisältöön

PGA Tour aikoo rangaista saudiliigaan osallistuvia pelaajiaan – edessä lienee oikeustaistelu

Greg Norman ja Jay Monahan taitavat kohdata seuraavaksi toisensa oikeussalissa. KUVAT: GETTY IMAGES

PGA Tour ei aio katsoa sormien läpi sitä, että monet sen pelaajat osallistuvat LIV Golf Invitationalin avauskilpailuun ensi viikolla.

PGA Tour ryhtyy kurinpitotoimiin niitä pelaajia kohtaan, jotka osallistuvat LIV Golf Invitationlin eli ns. saudiliigan turnauksiin ilman kiertueen myöntämää poikkeuslupaa. PGA Tour julkaisi asiasta tiedotteen eilen illalla Suomen aikaa.

”Kuten ilmoitettiin jäsenillemme 10. toukokuuta, PGA Tourin jäsenillä ei ole oikeutta osallistua Saudien golfliigan Lontoon-tapahtumaan PGA Tourin sääntöjen mukaisesti. Turnaussääntöjä rikkovat jäsenet ovat kurinpitotoimien alaisia”, tiedotteessa kerrottiin.

LIV Golf Invitational julkaisi maanantaina illalla 42 pelaajaa, jotka osallistuvat ensi viikolla liigan Lontoossa pelattavaan avauskilpailuun. Kaikkiaan kilpailuihin mahtuu 48 pelaajaa.

Nyt julkaistujen pelaajien joukossa ovat muun muassa Dustin Johnson, Sergio Garcia, Louis Oosthuizen, Ian Poulter ja Lee Westwood.

PGA Tour ei vielä kertonut, millaisia rangaistuksia se aikoo sääntöjä rikkoville pelaajille langettaa.

Edessä lienee oikeustaisteluja, sillä LIV Golf Invitationalin nokkahahmo Greg Norman on jo pitkään toitottanut, että pelaajien ammatin harjoittamisen rajoittaminen laitonta.

DP World Tour on ollut hiljaa

Lontoon-kisaan osallistuu myös monia DP World Tourin pelaajia. Garcian, Westwoodin ja Poulterin ohella myös Martin Kaymerin, Bernd Wiesbergerin ja Sam Horsfieldin nimet löytyvät saudikiertueen avauskilpailun osanottajalistalta.

Lehtitietojen mukaan myös DP World Tour on kieltänyt pelaajiaan osallistumasta LIV Golf Invitationalin avauskilpailuun. Julkisesti kiertue ei ole kuitenkaan kertonut virallista kantaansa asiaa koskien.

Tämän toisaalta ymmärtää, sillä puhtaasti taloudellisesti katsottuna DP World Tour on hampaaton saudiliigaa vastaan

Ensi viikolla Centurion Golf Clubilla, Lontoossa pelattavassa kilpailussa 48 pelajaa jakaa peräti 25 miljoonan dollarin potin. Samaan aikaan pelataan Ruotsissa Scandivian Mixed -kilpaillu, jossa jaetaan palkintorahoja kaksi miljoonaa taalaa.

Pitkällä tähtäimellä saudiliigan ei pitäisi muodostaa yhtä suurta uhkaa DP World Tourille kuin PGA Tourille, sillä Normanin ja saudien tavoitteena on haalia liigaansa maailman parhaat pelaajat, mikä on myös kiertueen kiinnostavuuden ja tulevaisuuden kannalta elintärkeää.

Etsi luettavaa