Hyppää sisältöön

Patty Tavatanakit keskittyi vain omaan peliinsä: ”En seurannut muiden tuloksia taululta”

Patty Tavatanakit johti kauden ensimmäistä majoria kaikkien neljän päivän ajan

21-vuotias thaimaalainen osoitti ANA Inspirationanin ykköstilalllaan, että hänessä on ainesta jopa golfin uudeksi kuningattareksi.

Patty Tavatanakit otti johtopaikan jo torstaina Rancho Miragessa, Mission Hillsin Golf Resortissa vuosittain pelattavassa majorissa.
Maailmanlistan 103. oli tämän jälkeen kuin jänis, jonka uskottiin rutinoidumpien kilpakumppanien hätyyttelemänä häipyvän syrjemmälle kisan edetessä.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, kolmen kierroksen jälkeen viiden lyönnin johdossa ollut Tavatanakit pelasi päätöskierroksen ilman bogeja, teki toisella reiällä eaglen ja päivän mittaa kaksi birdietä.
Lydia Ko lähti sunnuntain kierroksella kahdeksan lyönnin takaa ja pelasi jo ulosmenon seitsemän alle, kokonaistuloksekseen hurjan 62,-10.

Tavatanakitilla ei ollut harmainta ajatusta takaa-ajajien tuloksista.

”En katsonut tuloksia leaderboardilta. Näin kyllä Lydia Kon nimen siellä, mutta en tulosta. Halusin pelata omaa peliäni. Onnistuin tässä erinomaisesti”, kahden lyönnin marginaalilla kisan sankariksi noussut Tavatanakit myhäili.

Kaliforniassa pelattiin sunnuntaina helteisessä kelissä, joka edesauttoi pallon lentomatkoja ja kovetti kenttää. Neljänä päivänä Tavatanakitilta kahdelta väylältä mitatut kahdeksan avausta olivat keskimitaltaaan 323 jaardia. (294 metriä).
Tämä on 40 jaardia enemmän, kuin hänen koko kauden keskimittansa. Lydia Ko jäi tällä mittarilla näillä kahdeksalla draivilla 312 metrin päähän / ka. 255 metriä.

Amatööritaikoina hän voitti seitsemän kisaa UCLA Universityn riveissä, sekä oli US Openissa viides, ANA Inspirationissakin 21. Ammattilaiseksi siirryttyään kesällä 2019 voittoja kertyi nopeaan tahtiin kolme.
”Tämä voitto ei ole vielä oikein uponnut. Täytin 21 vuotta kuusi kuukautta sitten. Nyt olen ensimmäisellä (täydellä) LPGA Tourin kaudellani major-voittaja. Tämä on unelmieni täyttymys”, Tavatankit tiivisti tuntemuksensa.

Ykköstila oli thaimaalaisten kolmas majoreissa, kaksi ensimmäistä saavutti kahdesti juniori-ikäisenä  Finnair Mastersissa Talissa kilpaillut Ariya Jutanugarn.
Naisten golfvaltikka on tiukasti aasialaisten hallussa. Kymmenestä viimeisestä majorista vain kaksi on mennyt muiden mantereiden edustajille. 

Lydia Ko – kolme vuotta ilman ykköstilaa

Kisan kakkonen, Uusi-Seelantia edustava Lydia Ko on syntyisin Koreasta. Kahden viikon kuluttua 24 vuotta täyttävä Ko voitti jo syksyllä 2012 (15-vuotiaana) amatöörien MM-kisoissa henkilökohtaisen sarjan ennen Krista Bakkeria.

Ko on LPGA Tourin kaikkien aikojen nuorin voittaja. Muutamaa viikkoa ennen Turkissa pelattuja MM-kisoja hän oli voittanut amatöörinä, ja kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana Touriin lukeutuvan Canadian Openin.

LPGA Tourilla hänellä on 15 voittoa, joista kaksi majoria. Mielenkiintoinen yksityiskohta lapsitähden urakehityksestä on se, että 15:n LPGA Tourin voittonsa hän saavutti viisi päivää sen jälkeen, kun oli täyttänyt 20 vuotta.
Kolme viimeistä vuotta ovat olleet voittojen osalta kuivia.

Kolmannen sijan ANA Inspirationissa jakoivat Nelly Korda, Sei Young Kim,  Nanna Koerstz Madsen ja  Shanshan Feng.

Tulospalvelu 

Etsi luettavaa