Noora Komulainen kahdeksas Intiassa – Matilda Castrenin puhti kateissa Koreassa

Noora Komulaiselle Hero Indian Open oli 150:s kilpailu LET:lla, ja sijoitus kymmenen joukkoon 15. KUVA:LET

Noora Komulainen (-2) pelasi upeasti kolme viimeistä kierrosta Indian Openissa. Saksan Aline Krauter (-15) vei ylivoimaiseen tapaan ensimmäisen voittonsa LET:lla. Matilda Castren jäi LPGA:n Korean kilpailussa voittaja Minjee Leelle 32 lyöntiä.

Noora Komulainen on pelannut suomalaisista tasaisimmin kärjen tuntumaan LET:n kisoissa. Delhin kilpailuun hän lähti suurin toivein, sillä DLF Golf and Country Clubin kenttä sopii hyvin hänen peliinsä.

Heikon avauspäivän jälkeen Komulainen (77-71-69-69,-2) paransi jatkuvasti sijoitustaan ollen lopulta kahdeksas.

”Tämä kenttä on ankara, mutta hyvä. Pelasin varsin stedisti torstain jälkeen kaikilla pelin osa-alueilla”, Komulainen analysoi kauden neljättä sijoitustaan kymmenen joukkoon.

Kauden ensimmäisessä kisassa Keniassa hän oli viides, Pickalassa yhdeksäs, Pohjois-Irlannissa kymmenes, ja nyt kahdeksas. Varmuudesta kertoo sekin, että näiden lisäksi sijoituksia välille 13-16 on kolme.

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon pelasi viiden lyönnin marginaalilla Saksan 23-vuotias Aline Krauter. Ammattilaiseksi elokuussa 2022 siirtyneellä Krauterilla on pelioikeus myös LPGA:lle, sekä kisakokemusta amatöörinä hankkimistaan menestyksistä kaikista viidestä majorista kahdeksan karsiutumisen verran.

Ensimmäisellä täydellä ammattilaiskaudella Krauterin sijoitukset eivät ole vastanneet kummallakaan kiertueella odotuksia, kunnes Intiassa jysähti.

Krauter näytti kykyjään, joilla hän on saavuttanut ykköstilan myös The Women´s Amateur Openissa, sekä NCAA:n joukkuemestaruuden Stanfordin riveissä.

Leet uusivat voitosta – Matilda Castren tuloslistan hännillä

LPGA:n Korean osakilpailussa, BMW Ladies Championshipissa oli mukana 78 pelaajaa, näiden joukossa pitkä liuta kiertueen tähtiä, sekä tavanomaistakin enemmän korealaisia.

Voitosta lähtivät uusimaan yhdeksän kertaa aiemmin voittanut Australian Minjee Lee, sekä ensimmäistä ykköstilaansa hakenut USA:n Alison Lee.

Edellisten tavoin korealaisia sukujuuria omaava edellisvuoden voittaja Lydia Ko (-14) sijoittui kolmanneksi.

Minjee Lee kuittasi voiton, joka oli hänelle jo viides reilun kahden vuoden jaksoon. Näistä kaksi on majoreita.

Matilda Castren on pelannut heinäkuun parikilpailun toisen sijansa jälkeen varsin heikosti. Ennen kolmea Aasiassa pelattavaa kisaa Castren karsiutui kuudesti peräkkäin.

Edellisessä Shanghain kilpailussa hän onnistui kolmannella kierroksella (66). Sijaluku oli niukasti ensimmäisessä kolmanneksessa, (26.).

Koreassa peli ei tuloksellisesti auennut missään vaiheessa.

Kierrostuloksin 73-77-78-76,+16 Castren jäi listan toiseksi viimeiselle ammattilaiselle kahdeksan lyöntiä. Voitosta uusineet pelaajat olivat suomalaista 32 lyöntiä edellä.

Matilda Castrenille tulevan viikon Malesian kilpailu on Aasiassa pelatuista LPGA-uran kymmenes. Edelliskaudella hän sijoittui Japanissa kymmenenneksi.
KUVA: Petri Timonen

Castren osui melko hyvin väyliin (46/56), samoin viheriöihin (52/72).

Puttien kokonaismäärä 137 (ka. 34.25) oli 16 suurempi kuin Minjee Leellä.

Castren osallistuu alkavalla viikolla Malesian osakilpailuun. Japanin kisan hän jättää väliin.

Viimeinen mahdollisuus nousta pistelistalla 60:n joukkoon ja Tour Championshipiin avautuu Floridassa 9.-12.11 pelattavassa kilpailussa.