Kiira Riihijärvi vakuuttavalla esityksellä LPGA:n karsintafinaaliin – Ruotsin Ingrid Lindblad kisan ykkönen

Kiira Riihijärvi suuntaa marraskuun lopulla Alabamaan, jossa pelataan kuuden kierroksen mittainen karsintafinaali. KUVA: GETTY IMAGES

Kiira Riihijärvi (-7) sijoittui LPGA:n toisessa karsintavaiheessa 188:n osallistujan joukossa hienosti kahdeksanneksi. Hän on yksi niistä 41:sta pelaajasta, jotka pääsevät mukaan Alabamassa 30.11-5.12 käytävään karsintafinaaliin.

Kiira Riihijärvi lähti viimeiselle kierrokselleen Plantation Golf and Country Clubin kentistä vaikeammalla, Bobcat Coursella kahdeksanelta sijalta. Eroa viimeiseen tulokseen jolla paikka 40:n karsinnan läpäisijän joukkoon oli saatavilla, oli tässä vaiheessa seitsemän lyöntiä.

Riihijärvi teki kolmelle ensimäiselle reiälle kaksi birdieä. Tilanne pysyi läpi kierroksen hänen hallinnassaan. Kolmen birdien lisäksi Riihijärvi teki saman määrän bogeja.

Perjantain tulos 72,par oli sama jonka hän teki Bobcat Coursella ensimmäisenä kisapäivänä. Panther Coursella näiden välissä tulokset 67-70,-7 olivat nostaneet suomalaisen tuloslistan kahdeksanneksi, joka oli myös lopullinen sijoitus.

Riihijärvi pääsi mukaan LPGA:n karsintafinaaliin myös 2021, mutta tuolloin sijoitus riitti vain haastajakiertueelle, Epson Tourille.
Pelattuaan loistokauden 2022 Epson Tourilla paikka pääkiertueelle aukesi nyt päättyneelle kaudelle.

Riihijärven pelit pääkiertueella eivät kuitenkaan sujuneet, hän pääsi jatkoon vain viimeisessä kilpailussaan.
Toisen karsintavaiheen selvittäminen näytöstyyliin oli tätä taustaa vasten mainio suoritus.

Amatöörien maailmanlistan ykkönen Ingrid Lindblad (-18) oli Floridan Venicessa pelatussa karsinnassa ykkönen. Lindbladin suunnitelmissa on suorittaa opiskelunsa loppuun USA:ssa, ja aloittaa pelit LPGA:lla tai Epson Tourilla toukokuussa.

Lindbladin seuraava kisa, amatöörien MM-kisat pelataan tulevalla viikolla Abu Dhabissa.

Eurooppalaisia 41:n finaaliin yltäneen pelaajan joukossa oli kahdeksan.