Hyppää sisältöön

LPGA:n caddien käynnistämä keräys Matilda Castrenin caddielle ylittää tavoitteensa – Jonny Scottin sairausloma venynee vuoden 2024 puolelle

Matilda Castren mittailee etäisyyksiä seuraavissa kisoissa ilman sairauslomalla olevaa Jonny Scottia (vas.). KUVA: PETRI TIMONEN

Matilda Castrenin caddie Jonny Scott sai Shanghain kilpailun aikaan aivoinfarktin, ja on edelleen Kiinassa odottamassa matkustuslupaa kotiiin. LPGA:n caddien yhdistys järjesti Michael Patersonin aloitteesta keräyksen Scottin hoito- ja kuntoutuskulujen kattamiseen. Keräyksen tuotto on jo vuorokauden aikana pitkälti yli kaksinkertainen summalle, mikä sille asetettiin tavoitteeksi.

LPGA:n pelaajien caddiet ovat työsuhteen osalta pääsääntöisesti yksityisyrittäjiä, joiden vakuutusturvan aste sairaustapauksissa on varsin kirjava.

Jonny Scottin avuksi käynnistettiin perjantaina avoin keräys, johon on löytynyt lahjoittajia LPGA:n caddien lisäksi pelaajilta, LPGA:n muulta henkilöstöltä, luonnollisesti myös muilta lajin parissa toimivilta, sekä Scottin ystäviltä ja tutuilta.

”LPGA:n caddiet sekä koko järjestön väki ovat hyvin yhteen hiileen puhaltava ryhmä. Tämä korostuu etenkin silloin, kun joku meistä kohtaa vastoinkäymisiä. Tästä syystä pyydämme apuasi Jonnylle hänen sairastumisensa aiheuttamien kulujen kattamiseen”, keräyksen saatekirjeessä vedotaan.

Huutoon on myös vastattu todella tarmokkaasti. 21 tuntia keräyksen alkamisesta lahjoituksia oli kertynyt jo 18 500 puntaa, joka on lähes 2,5 kertainen määrä asetettuun tavoitteeseen (7500 puntaa) nähden.

Pelaajista nimekkäimpiä lahjoittajia ovat toistaiseksi Laura Davies, Meghan Kang, Lydia Ko, Ashleigh Buhai, Melissa Reid, Carlota Ciganda ja Jessica Korda.

Lisätietoja täältä: Keräys Jonny Scott

Matilda Castren pelaa parhaillaan LPGA:n Korean osakilpailua, BMW Ladies Mastersia, jossa hän on kolmannen kierroksen viimeisillä väylillä yhteistuloksessa +10, sijaluku on 74.

Tulospalvelu LPGA

Etsi luettavaa