Hyppää sisältöön

Pääsiäisenä golfaamaan? – kentät avaavat palvelujaan pian lumien sulettua

Nordcenteriin Fream on jo pitkään ollut yksi niistä huippukentistä

Huhtikuun alkuun ja pääsiäiseen on viisi viikkoa. Keleistä riippuen ainakin osa Etelä-Suomen kentistä haluaa olla jo tuolloin tarjoamassa palvelujaan golfareille.

Suomessa pelattiin keväästä 2019 vuoden 2020 joulukuulle monella kentällä kesäviheriöille 21 kuukauden jaksossa vähintään yhtenä päivänä kuukaudessa.

Vuodenvaihteen jälkeen Suomeen tuli perinteinen talvi, joka katkaisi innokkaimpienkin talvipelaajien golfaamisen kuin seinään tammikuun alussa.

Lumen päällä golfia on pelattu sitäkin ahkerammin muun muassa Jämillä, Rovaniemellä sekä Lahdessa.

Kahden seuraavan viikon sääennusteet  lupaavat pakkaskelejä maahamme Etelä-Suomea myöten, joten maaliskuun ensimmäinen puolisko vaikuttaaa golfin osalta “menetetyltä”. 

Meri-Teijossa uskotaan pelien jatkuvan taas maaliskuussa

Selvitimme muutaman pitkästä pelikaudestaan tunnetun kentän näkymiä kauden 2021 avaamisen osalta.

Meri-Teijossa kentän kuntoon panostaminen on tuottanut viimeisten vuosien aikana hienoja tuloksia

Meri-Teijossa kentän kuntoon panostaminen on tuottanut viimeisten vuosien aikana hienoja tuloksia

Meri-Teijo Golf / Henry Lahtonen

”Meillä pelataan aina kesägriineillä ja uskomme vahvasti, että kenttä aukeaa vielä maaliskuun puolella. Pitkäaikainen ajankohta avaamiselle Meri-Teijossa on maaliskuun puoliväli”, kertoo vastikään Meri-Teijo Golfin uudeksi operatiiviseksi johtajaksi nimitetty Martin Nordsröm.

Meri-Teijossa on pitkät perinteet 1990-luvulta ja avata kenttä ensimmäisten joukossa, sekä sulkea myöhään syksyllä.

Vieraspelaajia käy etenkin kauden molemmissa päissä runsaasti pitkienkin matkojen päästä.

“Uusien pelipakettiemme myynnin osalta olemme pääsemässä vauhtiin. Alkavalla kaudella panostamme markkinoinnissamme hyväkuntoisen kentän lisäksi uudistuvaan ravintolaan, hyvään fiilikseen, sekä alueen ja lähiseutujen monipuolisiin majoitusmahdollisuuksiin, Nordström jatkaa.

Meri-Teijo Golf

Sea Golf Rönnäsissä tehdään parannustöitä ja siistitään kentän ympäristöjä

Rönnäsissä oli kalenterivuonna 2020 maassamme eniten pelipäiviä viheriöille, yhteensä 330. Tämä kertoo  etenkin talvesta 2019-2020, jota ei sanan perinteisessä merkityksessä ollut.

Jo vuodenvaihteessa toimitusjohtaja Kari Mattila kertoi GoGolfin haastattelussa, että Rönnäsissä halutaan antaa kentälle aikaa toipua pitkästä pelirupeamasta, mikäli todellinen  talvi on tullakseen.

Sea Golf Rönnäs annetaan kentän vetää happea ennätyksellisen pitkän kauden jälkeen

Sea Golf Rönnäs annetaan kentän vetää happea ennätyksellisen pitkän kauden jälkeen

Sea Golf Rönnäs/ Janne Ekman

“Lunta on noin 30 senttiä, kenttää kiertää hiihtolatu. Mikäli lunta ei tule kovasti lisää, se kyllä sulaakin nopeasti. Veikkaan kuitenkin, että avaamme aikaisintaan huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna”, Mattila kertoi maanantaina.

Huhtikuun alkupäivät ovat olleet keskimääräinen avaamisajankohta viimeisen kymmenen vuoden aikana.

“Muutamana vuonna on päästy kentälle maaliskuun alussa, toisinaan vasta huhtikuun loppupuolella. Koronakevättä lukuunottamatta kausi on avattu perinteisellä Wilson Scramblella.”

Talveton pelikausi 2019-2020 toi 27-reikäiseen Rönnäsiin omien pelaajien lisäksi paljon vieraspelaajia sekä aloittelijoita.

“Pyrimme tarjoamaan viime kaudella aloittaneille ja muille tuoreille harrastajille sellaisia palveluita, että he myös jatkavat lajin parissa”, Mattila nostaa esiin arvokkaan painotuskohteen toiminnassa.

Sea Golf Rönnäs

Hiisi-Golfissa pelioikeuksien myynti hyvässä kasvussa

Lempäälässä sijaitseva Hiisi-Golf oli Suomessa neljäntenä (304) kauden 2020 pelipäiviä viheriöille listattaessa.

Hiisi-Golf on Pirkanmaalla merkittävä uusien pelaajien kasvattaja, sekä tutustuminen arvoinen kohde perinteikkäässä kulttuurimaisemassa

Hiisi-Golf on Pirkanmaalla merkittävä uusien pelaajien kasvattaja, sekä tutustuminen arvoinen kohde perinteikkäässä kulttuurimaisemassa

Teemu Tyry

Jäsenluvun ja pelattujen kierrosten käyrät osoittivat jyrkästi ylöspäin idyllisessä golfkeskuksessa, jossa täysmittaisen yhdeksikön lisäksi on  tarjolla mainio par 3-kenttä ja kaksi rangea.

“Tulevalla kaudella jäämme pelipäivissä jälkeen edellisestä, mutta kentän kunnon, puitteiden  ja viihtyisyyden eteen on aina varaa parantaa”, painottaa toimitusjohtaja Eeva Isotalo.

Normikausilla Hiisi-Golfissa huhtikuun ensimmäinen viikko on keskimääräinen avaamisajankohta Rönnäsin tavoin.

“Vaikeaa on ennustaa vielä tarkemmin avaamisesta. Vaikka päiväsaikaan olisi plussaa, yöpakkaset vaikuttavat sulamiseen. Veikkaukseni on, että pääsiäisen jälkeen (2.-5.4) Hiisi-Golfissa päästään viheriöille. Pääsiäiseksikin avataan jos mahdollista, mutta parempi olla tässä vaiheessa lupaamatta.”

Lempäälässä jäi, kuten useimmilla muillakin kentillä, syksyllä suurelle joukolle kokeneita ja uusia golfareita melkoinen nälkä pelaamiseen. 

Tämä kantaa hedelmää myös tulevalle kaudelle.

”Pelioikeuksia myytiin tarjoushinnoin tammikuun loppuun mennessä aiempia vuosia selvästi paremmin”, Isotalo kertoo. 

Hiisi-Golfissa kynnys aloittaa golf on alhainen hyvien harjoitusolosuhteiden, sekä par 3-kentän ansiosta. 

Koko kauden 2021 kestävä tarjous uusille jäsenille sisältää jäsenyyden lisäksi vuoden pelit yhteishintaan 599€.

“Seura täyttää tällä kaudella 25-vuotta, joten meillä on näytön paikka omille jäsenille, uusille harrastajille sekä vieraille”, Eeva Isotalo muistuttaa.

Hiisi-Golf

GoGolf tuo harjoitusalueilleen Training-tuotteen 

Lämpötilojen noustessa plussan puolelle innokkaimmat harrastajat sekä kilpapelaajat alkavat etsiä avoimia rangeja.

GoGolf Mega Range kehäkolmosen tuntumassa ja GoGolf Range Leppävaara avattiin edelliskaudella 19. maaliskuuta.

Muutama viikko vielä, ja sitten aukeavat ranget. Kuva GoGolf Range Leppävaara, toukokuu 2020

Muutama viikko vielä, ja sitten aukeavat ranget. Kuva GoGolf Range Leppävaara, toukokuu 2020

Harjoittelijoiden, vanhojen ja uusien golfarien ja kurssilaisten määrä ylitti kaikki odotuksetl

“Tavoitteemme on, että välittömästi lumien sulettua ja muiden olosuhteiden ollessa kohdillaan kausi harjoitusalueillamme käynnistyy. Avaaminen voi toki mennä jopa huhtikuulle, mutta maaliskuun toiselle puoliskolle tähdätään”, ennakoi GoGolf Operations Oy:n toimitusjohtaja Petteri Patjas.

GoGolf tuo rangeilleen uuden varmasti mielenkiintoa herättävänTraining-tuotteen, joka perustuu kuukausipohjaiseenn asiakkuuteen.

Harjoitusalueitaan hiovat kuntoon lukuisat muutkin golfkeskukset.

Harjoittelijoiden määrä ja harjoituskeskusten liikevaihto kasvoi kaudella 2020 keskimäärin enemmän kuin pelaamiseen liittyvä liikevaihto.

Kenttien talvehtiminen sujunut erinomaisesti

Vaikka kevään kelejä on vaikea ennustaa, on lumen alta paljastuvien viheraluiden valmius nousta jo keväällä hyvään kuntoon helpompaa arvioida.

Lumipeite on suojannut kenttiä, etenkin viheriöitä myös Etelä-Suomessa.

“GoGolfin kentillä viheriöille ei ole päässyt muodostumaan jäätä. Ennusmerkit sille, että Kurkissa, Hillsissa, Peuramaalla sekä Isosaaressa päästään kauden käynnistyessä hyväkuntoisille kentille ovat varsin suotuisat”, Patjas myhäilee.

Kurk Golf nousi kauden 2020 aikana jäsenmäärältään Suomen toiseksi suurimmaksi seuraksi

Kurk Golf nousi kauden 2020 aikana jäsenmäärältään Suomen toiseksi suurimmaksi seuraksi

Kurk Golf

Edelliskaudella Kurkin kolmesta yhdeksiköstä Hill avatttin ensimmäisenä, 26. maaliskuuta. 

“Pääsiäinen (2.-5.4) on golfkentille, harjoitusalueille ja harrastajille se ajankohta, johon kovasti ladataan odotuksia. Toivottavasti jo ennen sitä päästään rangeille ja avaamaan kotimainen pelikaus joillakin kentillä”, Patjas kiteyttää golfalan palveluntuottajien odotuksia.

Pääsiäiseen on reilut viisi viikkoa, joten alkavalla kaudella oikeasta talvesta kevääseen siirtyminen, sekä perinteisten talvilajien vaihtuminen golfmailaan tapahtuvat toivottavasti lähes lennosta. 

Viiden viikon aikana ehtii vielä monella tavalla valmistaa itseään ruoholla tapahtuvaan lyömiseen.

Etsi luettavaa