Hyppää sisältöön

Tiedätkö, miten heikko ja vahva grippi vaikuttavat pallon lentoon – näin pidät mailasta oikein kiinni

Sisäharjoittelukauden alussa kannattaa kerrata golfsvingin perusasiat. Jutun pääkuvan paikalla näkyvällä videolla Marko Kumm kertoo, miten mailasta kannattaa pitää kiinni.

”Jos grippi on heikko, lapa rullaa helposti taivasta kohti ja auki – ja haluaa tulla myös osumaan auki. Ja mitä vahvempi grippi, sitä enemmän maila pysyy palloa kohti ja suljettuna”.

Näin kertoo GoGolf-valmentaja Marko Kumm (PGA), joka näyttää yllä olevalla videolla ihan konkreettisesti, miten heikko ja vahva grippi vaikuttavat lavan asentoon ja pallon lentoon.

Heikko grippi jättää mailan avoimeksi, mikä aiheuttaa slaissia. Vahva grippi puolestaan johtaa siihen, että lapa sulkeutuu jo ennen osumaa ja pallo kiertyy helposti hookin puolelle.

Lopuksi Marko myös neuvoo oikeanlaisen otteen mailasta. Sellaisen, joka auttaa lyömään palloa suoraan, sillä neutraalissa otteessa mailan lapa osoittaa osumahetkellä helpommin suoraan kohteeseen.

PGA pro Marko Kumm on kokenut golfopettaja, joka kuuluu GoGolfin valmennustiimiin. Talvisin Marko opettaa GoGolf Loungessa ja kesäisin GoGolfin eri kentillä ja rangeilla.

Etsi luettavaa