Hyppää sisältöön

Nyt on syytä hymyyn – Tuloksellisesti uran parhaan kierroksensa pelannut Sami Välimäki rikkoi kenttäennätyksen Mauritiuksella

Sami Välimäki pelasi uransa parhaan kierroksen tänään Maurituksella. KUVA: GETTY IMAGES

Mont Choisy Le Golfin uusi kenttäennätys on 62 lyöntiä eli kymmenen alle parin. Ennätyksen haltija on 24-vuotias nuori mies Pirkkalasta: Sami Välimäki.

Sami Välimäki pelasi huikean kierroksen tänään DP World Tourin Mauritius Openissa ja johtaa kilpailua kahdella lyönnillä. Tulos on suomalaisen paras noteeraus koskaan kilpailuissa kaikki tasot huomioiden.

”Kierros oli todella hyvä. Puttasin tietysti erittäin hyvin ja upotin pitkiäkin putteja, jollaisia en ollut saanut yhtään sisään kahden edellisviikon aikana”, Välimäki kertoi kierroksen jälkeisessä tv-haastattelussa.

GoGolf teki live-seurantaa Viaplayn lähetyksen perusteella 12. reiältä lähtien. Välimäki pelasi nuo seitsemän reikää peräti viisi alle parin.

Ryhmässä rento ilmapiiri

Välimäki kiersi tänään eteläafrikkalaisten Richard Sternen ja Oliver Bekkerin kanssa. Kolmikolla näytti olevan hauskaa kierroksen aikana, ja pelaajat kannustivat toisiaan vilpittömästi. Myös Bekkerillä peli kulki, sillä hän on kisassa toisena kaksi lyöntiä suomalaista perässä.

”Oliver pelasi myös hyvän kierroksen. Me upotimme putteja koko ajan ja nautimme päivästä”, Välimäki kertoi tv:ssä hymy huulilla.

Välimäelle kyseessä on neljäs perättäinen kilpailu. Hän sijoittui kauden ensimmäisessä kisassa toiseksi, mutta kahdessa edellisessä hän oli jaettu 58:s ja 56:s. Nyt peli kulkee jälleen ja suurin syy taitaa olla siinä, että kulmarauta oli tänään liekeissä.

”Löysin oikean rytmin ja vauhdin griineillä, ja minusta tuntuu, että se oli avainasemassa tänään”, Välimäki kertoi.

Välimäki upotti viimeisen seitsemän reiän aikana muun muassa yhden kymmenmetrisen birdie-putin. Sen lisäksi hänen wedge-pelinsä oli oivallisella tasolla. Esimerkiksi 16. reiällä hän teki hienon sand saven ja rei’illä 12 ja 13 hän taikoi helpot birdiet loistavan wedge-lyönnin ansiosta.

Päätösreiällä hänellä oli mahdollisuus kohentaa tulostaan yhdellä, mutta eagle-putti noin kuudesta metriä livahti niukasti reiän ohitse. Televisiohaastattelun päätteeksi suomalainen totesikin, että huomenna voisi pelata kierroksen lyönnin paremmin, kun toimittaja kysyi häneltä, onko seuraava tavoite pelata kierros 61 lyönnillä.

Entinen ennätys tuli voittoisassa Omanin kisassa

Avauskierros on joidenkin ryhmien osalta vielä vähän kesken, mutta yksikään vielä kierroksella olevista ei pääse lähellekään Välimäkeä tai edes Bekkeriä.

Välimäellä olikin jo suunnitelmat valmiina perjantaille, johon hän pääsee lähtemään kahden lyönnin johdosta.

”Minun pitää vain jatkaa tarkkaa pelaamista ja hyvää lyömistä sekä käyttää tilaisuudet hyväkseni”, hän tuumasi.

MAINOS

Oletko päättänyt olla parempi golfari ensi kaudella?

Varaa paikka GoGolf-valmennuksen suosituilta talvikursseilta – ja nautit pelamisesta ensi kesänä aiempaa enemmän.

Mont Choisy Le Golfin kenttää Välimäki kuvaili ”ihan siistiksi”.

”Kentällä on selkeää, mihin pitää lyödä tiiltä griinille”, hän viestitti.

Välimäki muisteli GoGolfille, että aiempi paras kierrosennätys ammattilaiskilpailussa tuli helmi-maaliskuun taitteessa 2020 Omanissa. Tuolloin Välimäki pelasi kolmannen kierroksen 64 lyönnillä eli kahdeksan alle parin – ja hän otti tuoreena ammattilaisena uransa ensimmäisen voiton.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa