Hyppää sisältöön

Live-seuranta: Sami Välimäellä super aloitus Mauritiuksella – suomalainen dominoi avauskierrosta

Sami Välimäki pelaa loistavasti Mauritiuksella. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki on aloittanut erinomaisesti Mauritius Openin. Hän pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää viisi alle parin. Seuraamme livenä kärkipaikasta taistelevan Samin kierroksen loppuun.

Birdien reiälle 2 neljä perättäistä rei’ille 5–8. Sami Välimäki pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää viisi alle parin tänään startanneessa Mauritius Openissa.

Hyppäämme Samin kyytiin 12. reiältä ja seuraamme Välimäen kierroksen loppuun live-seurantana, tervetuloa mukaan. Muista päivittää selain aika ajoin.


18. reikä par 5, 524 metriä

Viimeinen reikä tarjoaa oivallisen birdie-paikan Samille ja mahdollisuuden siirtyä tulokseen -10 ja vankistamaan johtoon. Päätösväylä on tilastojen perusteella päivän helpoin reikä, jonka keskiarvo on ollut 4,47.

Välimäki ei pidättele draivatessaan ja lyö väylän vasempaan reunaan. Todennäköisesti pallo pysyy lyhyeksi leikatulla.

Kuvakulma hämäsi. Avaus on keskellä väylää noin 220 metrin päässä lipusta lievään alamäkeen.

Välimäki lyö raudalla upean lyönnin, joka pysähtyy viheriöllä, eikä matkaa reikään ole kuin arviolta kuusi seitsemän metriä. Upottamalla putin Sami tekee eaglen ja pelaa kierroksen 61 lyönnillä.

Birdie on jo käytännössä varma!

Ja birdieksi se kääntyy hyvän eagle-yrityksen jälkeen. Pallo vierii muutaman kymmenen senttiä pitkäksi reiän oikealta puolelta, eikä Samin tarvitse edes merkitä palloa, vaan hän käy tökkäisemässä sen saman tien reikään.

Huikea tulos: 62 lyöntiä ja uusi kenttäennätys! Myös Bekker tekee birdien ja on kahden lyönnin päässä kilpailun kärjessä olevasta Bekkeristä.

Live-seuranta on päättynyt.


17. reikä par 3, 165 metriä

Lippu on edessä oikealla ja reikä pelataan noin 160 metriä pitkänä. Välimäellä mitta taitaa olla kahden mailan välissä. Hän lyö rivakasti lyhyemmällä mailalla yltää viheriön etureunaan oikein hyvään ja varmaan paikkaan.

Normaalisti haiskahtaisi parilta, mutta Välimäen päivän puttivire huomioiden, birdie ei ole mikään mahdottomuus.

Fantastinen yritys noin kahdeksasta metristä, mutta pallo pysähtyy muutaman sentin päähän reiästä.

Sami jatkaa kahden lyönnin johdossa tuloksellaan -9, kun myöskään Oliver Bekker ei onnistu birdie-yrityksessään.


16. reikä par 4, 398 metriä

Sami avaa pitkän par 4 -reiän draiverilla. Avaus päätyy oikealle karheikkoon ihan ok paikkaan.

Valitettavasti pallo makaa hieman huonosti ja matkaa on 165 metriä. Välimäki lyö keskiraudalla, mutta mailan kanta taitaa takertua hieman heinään ja kääntää lavan hieman suljetuksi. Pallo päätyy vasemmalle väyläbunkkeriin, joten pitääkseen kortin puhtaana bogeista, Samilta vaadittaisiin sand savea.

Eikä se tuota ongelmia. Upea bunkkerilyönti 40 senttiin, eikä putti tuota ongelmia.

Samaan aikaan Samin pelikaveri Oliver Bekker tekee birdien ja siirtyy vain kahden lyönnin päähän Välimäestä jaetulle toiselle sijalle.


15. reikä par 3, 138 metriä

Välimäki avaa lyhyen par 3:n noin kymmeneen metriin, joten neljänteen perättäiseen birdieen hän saa tehdä vähän hommia.

Sami ja hänen caddiensä Väinö Viitaharjun keskinäinen puhetulva herättää selostajien huomion. Hän on Suomen vastaus Jordan Spiethin ja hänen caddielleen – puhe ei koskaan lopu.

Uskomatonta, Välimäki upottaa monsteriputin ja vieläpä tyylillä. Pallo liukuu täydellisellä vauhdilla keskelle reikää. Välimäki upottaa kaiken ja siirtyy jo tulokseen yhdeksän alle parin.

Eroa toisena olevaan Pierre Pineau’hun on jo kaksi lyöntiä.


14. reikä par 5, 547 metriä

Sami Välimäki avaa pitkän par 5 -reiän yllättäen rautamailalla. Avaus menee väylälle, mutta vasempaan reunaan, eikä Välimäki vaikuta tyytyväiseltä lyöntiin.

Selostajat ihmettelevat Välimäen mailavalintaa. ”Ehkä hänellä on ollut vaikeuksia harjoituskierroksella draiverilla tällä väylällä.”

Nyt selvisi, miksi Välimäki ei ollut tyytyväinen avaukseen: lyönti päätyi hieman puiden maskiin.

Hän lyö korkean välilyönnin rautaviitosella puiden yli ja pallon pitäisi päätyä kelpo lähestymispaikkaan.

Matkaa on noin 60 metriä. Välimäki lyö upean wedgen, joka tulee alas aivan reiän vieressä, ottaa pari pitkää pomppua, mutta spinnaa takaisin noin puoleentoista metriin.

Välimäellä on jälleen hyvä birdie-paikka ja tilaisuus siirtyä yksin johtoon. Ja putti uppoaa, Välimäki on tuloksessa kahdeksan alle parin ja johtaa kilpailua yksin.

Avaus rautamailalla ei ollut sittenkään kovinkaan huono valinta – Välimäki on ainoa, joka onnistuu tekemään ryhmästään birdien.


13. reikä par 4, 290 metriä

Sami Välimäki lyö pieneen myötätuuleen avauksen todennäköisesti griinibunkkeriin – puukolmosella. Se oli massiivinen lyönti, selostaja hehkuttaa.

Pallo päätyi griinibunkkeriin, kuten uumoiltiinkin. Se ei Välimäkeä hidasta, vaan hän lyö rullittelevan hiekkalyönnin. Pallo pyörii viheriötä pitkin reiän viereen vajaaseen metriin. Erinomainen birdie-mahdollisuus jälleen tulossa. Sen upottamalla Sami siirtyisi jakamaan johtopaikkaa.

Birdie-putti menee sisään helposti. Suomalainen jakaa johtoa kierroksensa jo loppuun pelanneen Pierre Pineau’n kanssa tuloksella -7.


12. reikä par 5, 532 metriä

Sami Välimäki löi avauksen keskelle väylää ja rajusti väyläpuulla yli viimeisten väyläbunkkerien noin 30 metriin.

Lob-lyönti onnistui loistavasti ja päätyi muutaman kymmenen sentin päähän. Haiskahtaa päivän kuudennelta birdieltä.

Birdie uppoaa. Sami siirtyy kilpailussa toiseksi lyönnin päähän kisaa johtavasta Pierre Pineau’sta

Mainos

Golf kuuluu kaikille – Suomen edullisin pelioikeus?

Edullisella pelioikeudella pelaat rajoituksetta Hills by GoGolfin 18-reikäisellä Punaiset-kentällä sekä Kurk Golfin 9-reikäisellä Hill-kentällä. Voit kauden aikana laajentaa pelioikeuden koskemaan myös muita kenttiämme.

Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta myymme nyt rajoitetun erän hintaan 399 €

Etsi luettavaa