Hyppää sisältöön

Nikke Tyry teki messevän tilin TrackMan-kiertueen osakilpailuvoitolla: ”Jännittäminen vei yöunet ja kävi mielenterveyden päälle”

Nikke Tyry pelasi elämänsä kierroksen golfsimulaattorissa. KUVA: MIKKO SINTONEN

Nikke Tyry joutui jännittämään kymmenen päivää Next Golf Tour -voittonsa puolesta. Vielä aivan kalkkiviivoilla mies Norjasta sai Tyryn hermot riekaleiksi.

Nikke Tyry pokkasi yli 19 000 dollarin eli noin 18 000 euron ykköspalkinnon TrackManin järjestämän Next Golf Tourin neljännessä osakilpailussa, joka päättyi eilen.

GoGolf kirjoitti jo tuoreeltaan Tyryn 65 lyönnin (-7) huippukierroksesta. Next Golf Tourilla osakilpailu pelataan kahden viikon aikana eri puolilla maailmaa, ja Tyry pelasi oman kierroksensa ensimmäisten joukossa. Hän oli oman huippuesityksensä päätteeksi voitostaan lähes varma, vaikka kilpailua oli tuolloin vielä kymmenen päivää jäljellä.

”En yhtään ihmettelisi, jos voittaisin kahdella tai kolmella lyönnillä lyönnillä. Enkä halua kuulostaa arrogantilta”, Tyry sanoi tuolloin.

Tyry perusti itsevarmuutensa siihen, että Concessionin kenttä oli kiertueen osakilpailuista tähän mennessä haastavin. Ihan niin suurella marginaalilla ykköstila ei kuitenkaan tullut, vaan taistelu voitosta meni lopulta todella tiukille.

Tanskan Fredrik S. Tøttenborg pelasi nimittäin saman tuloksen kuin Tyry, ja voitto ratkaistiin matemaattisin menetelmin. Miehet pelasivat tasatahtiin takaysin ja viimeiset kuusi reikää, mutta kun suomalainen oli etevämpi kolmella viimeisellä reiällä, tuli voitto tällä kertaa Tanskan sijaan Suomeen.

Lisäksi ylimääräisiä sydämentykytyksiä aivan kalkkiviivoilla aiheutti myös muuan norjalainen nimimerkki Frit. Tyry oli jo sunnuntaina istumassa iltaa ja juhlistamassa voittoaan, kun vilkaisu kiertueen tulospalveluun sai sykkeen kohoamaan. Frit oli 14 reiän jälkeen viisi alle parin. Kaksi birdieä loppuun olisi riittänyt nostamaan hänet Tyryn ohi osakilpailun voittoon.

”Jos hän olisi mennyt oli, maailma olisi romahtanut”, Tyry sanoi.

Kahden birdien sijaan Frit teki kaksi bogia ja yhden birdien, jolloin voitto tuli kuin tulikin Suomeen.

Raastavat kymmenen päivää

Tyry myöntää, että kymmenen päivää kestänyt jännittäminen oli henkisesti äärimmäisen raastavaa ja vaikutti yöuniin. Hän kuvaili aikaa oman kisasuorituksen ja kilpailun päättymisen välillä melkoiseksi ihmiskokeeksi.

”Heräsin yöllä parin tunnin välein. Näin painajaisia, joissa katsoin puhelimesta, että joku oli mennyt minusta ohi. Olisinko neljän tunnin pätkän jonain yönä nukkunut”, Tyry sanoo.

”Yritin vähän rauhoittua viikonloppuun, kun alkoi käydä jo mielenterveyden päälle tuo jännittäminen. Oli minulta fiksua pelata alussa, mutta on hyvä, että tämä on nyt ohi.”

Kautta jäljellä kaksi kilpailua

Kilpailun palkintopotissa oli TrackManin takaamat 100 000 dollaria sekä kilpailumaksuista kerätyt 48 200 dollaria eli yhteensä lähes 150 000 dollaria.

Lyöntipelikisan lisäksi rahaa jaetaan myös erikoiskilpailuissa, kuten pisin draivi, pisin birdie-putki ja lähimmäksi lippua par 3 -rei’illä. Näihin palkintoihin ei kukaan Suomesta yltänyt.

Tyryn lisäksi Suomesta hyvin neljännessä osakilpailussa esiintyi myös Miro Veijalainen, joka kuittasi 11. sijallaan 1 700 dollarin palkinnon.

Next Golf Tourin viides osakilpailu alkaa 8.3. Se pelataan Adare Manorin kentällä. Sen jälkeen pelataan vielä finaali, johon Tyry varmisti voitolla jo paikkansa.

Huippukierroksensa jälkeen Tyry on pitänyt tietoista taukoa TrackMan-golfista.

”Nyt on aika palata sorvin ääreen”, hän sanoo.

”Tämä oli hyvä osoitus siitä, että pystyn pelaamaan hyvin. Nyt pitää pohtia, miten tämän onnistumisen voi käyttää hyväkseen jatkoa ajatellen.”

Tulospalvelu

Korjauksia. Jutussa mainitun norjalaisen pelaajan nimi on korjattu Fritiksi, ja hänen viimeisten reikien tuloksensa on korjattu oikeiksi.

Etsi luettavaa