Hyppää sisältöön

Lyökö tunnettu golfpersoona TrackMan-kiertueella rahoiksi? Puolessa tunnissa mahdollisuus lähes 18 000 euron tienesteihin – salaisena aseena draivit maasta

Nikke Tyry pelasi elämänsä kierroksen golfsimulaattorissa. KUVA: MIKKO SINTONEN

Nikke Tyry löysi salaisen aseen ennen Next Golf Tour -kilpailun neljännättä kierrosta ja uskoo vahvasti voittavansa osakilpailun ja noin 18 000 euron potin.

TrackMan julkisti täksi kaudeksi virtuaalisen kiertueen golfammattilaisille. Kyseessä on Next Golf Tour -niminen kiertue, jossa pelataan kahden viikon ajan yhtä virtuaalikenttää samoin asetuksin eri puolilla maailmaa.

Tämän viikon kilpailusta voittaja tienaa yli 19 000 dollaria eli noin 18 000 euroa. Tienestejä on mahdollisuus kasvattaa tästä vielä erikoiskilpailuilla, joita ovat esimerkiksi lähimmäs lippua, pisin draivi ja pisin birdie-putki.

Parhaillaan on käynnissä kiertueen avauskauden toiseksi viimeinen kilpailu, joka pelataan Concession-kentällä. Tunnettu suomalainen golfpersoona Nikke Tyry täräytti heti alkuun tuloksen, jota voi olla vaikea päihittää. Ainakin Tyry itse on vahvasti tätä mieltä.

”En yhtään ihmettelisi, jos voittaisin kahdella tai kolmella lyönnillä lyönnillä. Enkä halua kuulostaa arrogantilla”, Tyry sanoo puhelimitse.

Golfselostajan ja -toimittajan töitä aiemmin tehneen Tyryn kierrostulos oli seitsemän alle parin. Yhden kerran hän chippasi suoraan kuppiin.

”Se oli täysin hullu rundi. Ansaitsin tuloksen 67, mutta pelasin 65”, hän myöntää.

Tällä hetkellä hän johtaa NGT:n neljännen kierroksen kilpailua viidellä lyönnillä, mutta kilpailu on vielä nuori. Lähes 500 ilmoittautuneesta vasta 17 on ehtinyt pelata kierroksen loppuun tai heillä on kierros tätä kirjoittaessa kesken.

”Jos olisin pelannut viisi tai kuusi alle, jännittäisin paljon enemmän. Pitäisin pienenä ihmeenä, jos joku menisi ohi. Niin hyvä fiilis tästä on”, Tyry jatkaa.

Hän kertoo valmistautuneensa kisaan poikkeuksellisella tavalla: juoksemalla Vuosaaren metroasemalta golfhallille. Kroppa lämpimänä oli hyvä lähteä pelaamaan kilpailukierrosta.

Concession kova haaste

Tyry perustelee kovaa itseluottamustaan sillä, että hän pitää Concession-kenttää kiertueen tähän asti kovimpana haasteena. Jopa vaikeampana kuin viime kierroksella pelattua Medinah Country Clubia, jossa voittotulos jäi -5:een.

Toisaalta kahdella ensimmäisellä kierroksella voitto vietiin tuloksella -8, joten ennakkoon ei Tyryn kannata lähteä rahoja törsäämään. Sen sijaan se, mitä hän voi tehdä, on seurata kilpakumppanien pelejä reaaliajassa ensi viikon sunnuntaihin saakka Next Golf Tourin sivustolta löytyvästä tulospalvelusta.

”Nyt voin tuijotella vain 11 päivää tulostaulua”, Tyry myönsi keskiviikkoiltana ja jatkaa: ”Tulee varmasti muutamia rundeja, jotka lähtevät kuumasti liikkeelle. Jos olen linjoilla, niin saatan seurata ne loppuun.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Päämotiivina raha

Next Golf Tourin palkintopotti koostuu 100 dollarin osallistumismaksuista, minkä lisäksi TrackMan laittaa jokaiseen pottiin peräti 100 000 dollaria. Mukaan kilpailuihin mahtuu maksimissaan 500 nopeinta. Kolmannella kierroksella mukana on 475 pelaajaa, joten kokonaispotti on yhteensä 147 500 dollaria.

Lyöntipelikisassa pääpalkintona on siis yli 19 000 dollaria ja summa pienenee tästä tietyn kaavan mukaan sijoituksen laskiessa. Sen lisäksi kilpailijoilla on mahdollisuus tienata ekstraa erikoiskilpailussa. Tällä hetkellä hän johtaa myös griiniosumatilastoa lukemin 14/18. Tämän erikoiskilpailun voittajalle on luvassa 1 500 dollarin palkinto. Edellisessä kisassa pääpalkinto korjattiin 16 viheriöosumalla.

Raha näytteleekin suurta roolia siinä, että Tyry on lähtenyt pelaamaan uutta kiertuetta – ja tietysti äärimmäisen kova kilpailuvietti. Uusi kiertue mahdollistaa pelaamisen toisia vastaan myös talvella. Kesäsin Tyry on tuttu näky eri kiertueilla.

”Olen aina vihannut TrackMan-goflia koko sydämestäni, mutta tämän (NGT) myötä olen oppinut tykkäämään siitä”, hän sanoo.

”Lähtökohtainen motiivini on raha. Olen aina haaveillut siitä, että pelaamalla golfia voisin tehdä rahaa. Tämä (kilpailumuoto) mahdollistaa sen, ettei tarvitse neljää tuntia pitää itseään kasassa”, Tyry sanoo.

”Toki tällaisen voittaminen olisi jo niin iso meriitti, että rahan lisäksi aika hyvä mahdollisuus”, Tyry sanoo.

Simulaattorissa Tyry onkin todella nopea pelaaja. Hän käytti 65 lyönnin kierrokseensa aikaa vain puolisen tuntia, joten hän pääsee joka tapauksessa hyville tuntipalkoille, vaikka ei voittaisikaan osakilpailua.

Se nimittäin lienee jo tässä vaiheessa selvää, että korkealla hän tulee sijoituksissa olemaan.

Kymmeniä harjoituskierroksia ennen kisasuoritusta

Tyry työskentelee tätä nykyä Vuosaari Links -kentän vieressä sijaitsevalla Planmeca Areenalla, jossa on kaksi GoGolfin ylläpitämää TrackMania. Luppoaikoina hän on pelannut laitteilla todella useita kierroksia ja pystynyt näin harjoittelemaan uutta kiertuetta varten. Esimerkiksi kisakentät hän kertoo pelanneensa ennen varsinaista kilpailusuoritusta kymmeniä kertoja.

Tämän viikon kilpailua varten hänellä oli käytössään salainen ase: hän löi yhtä lukuunottamatta kaikki avaukset draiverilla ilman tiitä. Sen lisäksi hän löi monella par 5 -reiällä kakkoslyönnit draiverilla.

”Yhden draivin löin tiiltä, muut dekkasin eli löin maasta”, hän sanoo.

Tyryn mukaan maasta lyödyt draivit lähtevät TrackManissä suorempaan kuin tiiltä lyötäessä. Lisäksi hän kertoo vaihtaneensa hiljattain Cobran uuteen Aerojet-draiveriin, joka on kuulemma kääntänyt Tyryn aiemman heikkouden eli draivaamisen vahvuudeksi.

”Ehkei se (TrackMan) lyö spinnejä täysin oikein. Kyseessä on peli, eikä se ole ihan suoraan verrannollinen oikeaan golfiin”, hän myöntää.

Voittorahat Tyry aikoo käyttää oikeaan golfiin. Hän on ilmoittautunut mukaan kolmeen Sand Valleyssä pelattavaan Nordic Leaguen kilpailuun. Sarja pelataan huhtikuussa, ja hän aikoo kattaa matkakustannukset NGT-palkintorahoilla. Viideskin sija tämän viikon kisassa tuottaisi Tyrylle yli 6 000 euroa.

”En pysty sanoin kuvaamaan, kuinka siistiä tämä oli. Elämälle tuli tarkoitus, kun tällainen kilpailusarja on olemassa”, Tyry iloitsee.

Voit käydä katsomassa Nikke Tyryn kilpailukierroksen hänen Facebook-seinältään.

Etsi luettavaa