Hyppää sisältöön

Näin pitkälle PGA Tourin keskivertopelaaja lyö eri mailoilla – tiedätkö omat lyöntimittasi?

Ammattilaiset tietävät tarkalleen, kuinka pitkälle he eri mailoilla lyövät. Myös harrastajia hyödyttää tietoa omista lyöntipituuksista. KUVA: GETTY IMAGES

PGA Tourin keskivertopelaaja lyö palloa pitkälle, mutta jää melkoisesti Rory McIlroyn mitoista.

Golf Digest julkaisi sosiaalisen median kanavissaan mielenkiintoisen taulukon. Siinä kerrotaan, kuinka paljon PGA Tour -pelaajat lyövät keskimäärin palloa ilmassa eri mailoilla.

Tilaston mielenkiintoinen siinä mielessä, että yleensä lyöntipituuksissa keskitytään Rory McIlroyn ja Bryson DeChambeaun kaltaisten big hitterien lyöntipituuksiin.

Tavallisen harrastajan näkökulmasta PGA Tourin keskiarvomitat vaikuttavat hurjilta. Taitavakin harrastaja saa vain haaveilla siitä, että pallo lentäisi draiverilla lähes 260 metriä ilmassa.

Mutta myös PGA Tourin keskivertopelaaja saa unelmoida esimerkiksi McIlroyn lyöntipituuksista. Rory nimittäin takoo palloa ilmassa keskimäärin parisenkymmentä metriä pidemmälle.

Tässä tilastossa klubipelaajan ei kannata yrittää ottaa mallia PGA Tourin keskivertopelaajan mittoja. Sen sijaan oppia kannattaa ottaa siitä, että ylipäätään tietäisi omat lyöntimatkat eri mailoilla.

Jos ei tiedä omia lyöntimittojasi, ne kannattaa ehdottomasti ottaa selville. Oleellista on tietää, kuinka pitkälle pallo lentää ilmassa mutta myös mikä on lyönnin kokonaismitta rullien kanssa. Parhaiten nämä asiat saa selville Trackman-simulaattorissa.

Kun nämä kaksi asiaa on selvillä, helpottuu pelaaminen kummasti, kun osaat suunnitella lyönnin ja tehdä mailavalinnan faktoihin eikä mutuun perustuen.

Pallon lentomatka ilmassa (PGA Tourin keskiarvo)

MailaPituus (ilmassa)
Draiveri257 metriä
Puu 3228 metriä
Puu 5215 metriä
Hybridi 3210 metriä
Rauta 3198 metriä
Rauta 4190 metriä
Rauta 5182 metriä
Rauta 6172 metriä
Rauta 7162 metriä
Rauta 8150 metriä
Rauta 9140 metriä
PW129 metriä
Lisää aiheesta:

Etsi luettavaa