Hyppää sisältöön

Myös maailmantähdet nauttivat yseistä – Viisi syytä pelata yhdeksän reikää

Yhdeksän reiän pelaamista kannattaa suosia aamuin ja illoin.

Golf tunnetaan perinteikkäänä lajina joka vaatii usein ison ajallisen uhrauksen päivästä. Golfia voi kuitenkin nauttia pienimmissä annoksissa. Harva tietääkään että historian ensimmäinen U.S Open pelattiin vuonna 1895 yhdeksän reikäisellä kentällä.

Hektinen arki ja kiireisyys tuntuu nousevan entistä useammin esille myös golfareiden keskuudessa. Aina aika ei yksinkertaisesti riitä perinteiseen 18 reiän kierrokseen, joka vie matkoineen useimmiten jopa 6 tuntia. Alla listattuna 5 syytä miksi puolikas kierros ei ole ollenkaan hassumpi idea.

1. Säästä aikaa

Pelaamalla vain puolikkaan kierroksen pääset nauttimaan rakkaasta harrastuksesta ja hengähtämään hetkeksi käyttämättä siihen suurinta osaa päivästäsi. Nopea ysi aamulla ennen työpäivää tai illan viimeisinä tunteina jättää aikaa myös muille aktiviteeteille päivän aikana.

2. Ysi on huokeampi vaihtoehto myös kukkarolle

Ysien pelaaminen yleistyy jatkuvasti ja myös kentät tarjoavat entistäkin huokuttelevimpia diilejä puolikkaille kierroksille. Mm. Kurk Golfissa pelaat ysin kaverin kanssa ripeästi autolla hodarit huulessa hintaan 49€.

3. Helppo tapa päästä lajiin sisään

Kokeneempi golfari tietää kuinka rankka golfkierros voi olla sekä henkisesti että fyysisesti. Niinpä ensimmäistä kertaa kentälle suuntaava kaveri voikin olla helpompi saada tutustumaan lajiin ensin puolittaisella annoksella, jolloin myös peli-iloa ja hermoja säästyy seuraaville kierroksille.  

4. Nopein tapa tiputtaa tasoitusta

Mikäli tasoituksesi on 4.5 tai korkeampi voit jättää tasoituskortteja myös 9 reiän kierroksilta. Mikäli siis heikompi takaysi on joskus päässyt pilaamaan kierroksesi niin muistathan että voit jättää kortin myös vaikka kotikenttäsi etuysiltä. Muistathan kuitenkin ilmoittaa caddiemasterille ennen kierrosta että tulet jättämään kortin vain puolikkaalta kierrokselta. 

5. Pidä peli ja keho kunnossa

Mikäli et meinaa löytää aikaa täydelle kierrokselle päivittäin niin ysien pelaaminen tarjoaa oivan mahdollisuuden säännöllisemmällä pelaamiselle. Näin tuntuma peliin pysyy hyvänä ja kehokin saa miellyttävämmän treenin entistä useammin. Myös keskittyminen on huomattavasti helpompi pitää pelissä kun peliaika puolittuu neljästä kahteen tuntiin!

Alla olevassa videossa muuan Jon Rahm ja Padraig Harrington kertovat miksi myös maailmanhuiput liputtavat ysien puolesta.

Toimi siis näin:

Soita pelikaverillesi ja hyödynnä jokin alla olevista tarjouksista kauniille syysillalle.

Kurk Golf viikonlopun iltaysi kahdelle sis. auton ja hodarit 49 €

Hirsala Golf 9 reiän green fee 35 €

Kytäjä Golf 9 reiän green fee 40 €

Kullo Golf 11 reiän green fee 34,50 €

Syksyn supertarjous: Kurk Golf 3 x Hill green fee 39 €

Guide-etu: Hattula Golf 9 r green fee + lounas 30 €

Kaikki green fee edut löydät täältä!

Etsi luettavaa