Hyppää sisältöön

Milla Haro aloittaa GoGolfilla – “Tunneillani ei kenenkään tarvitse jännittää”

GoGolfin jo ennestään kovatasoinen valmennusosasto saa lisävahvistusta, kun golfopettaja Milla Haro aloittaa Leppävaarassa ja Kurk Golfissa elokuun alussa. Milla tarjoaa opetusta matalalla lähtökynnyksellä kaiken ikäisille golfin pelaajille taitotasosta riippumatta sekä fysiikkavalmennusta.

Milla Haro löysi tiensä lajin pariin vuonna 2007. Liikunnallisen taustan joukkuevoimistelun ja tanssin parista omaava Milla on toiminut nuoruudessaan myös ammattitanssijana. Golfiin syntyi intohimoinen suhde heti ensikosketuksesta.

“Tulin ottaneeksi golftunteja heti alkuun, ja niiden myötä harjoittelusta tuli paljon mielekkäämpää. Motivaatio kehittää omia taitoja kasvoi kovasti ja minussa syttyi kipinä lajiin, kun sain huomata miten omat taidot kehittyivät nopeasti. Taidon harjoittelu on aina ollut minulle intohimo. Meitähän on monenlaisia golfareita – toiset ovat hyvin kilpailuhenkisiä ja toisille golfin sosiaalinen puoli on tärkeää. Minulle taidon harjoitteleminen ja tekniikan kehittäminen on se mikä on sytyttänyt”, Milla kertoo.

“Pidän myös golfin meditatiivisesta vaikutuksesta ihmiseen. Itse nautin golfista eniten aikaisilla aamukierroksilla, kun olen yksin kentällä ja saan seurata samalla miten luonto heräilee. Sillä on rauhoittava vaikutus ja se on eräs minua viehättävä puoli golfissa.”

Milla on toiminut aiemmin Pickala Golfin juniorivalmennuksen parissa vastaten erityisesti fysiikkavalmennuksesta. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt Season Golfissa. GoGolfin valmennustiimiin Haron houkutteli Timo Karvinen, jonka kanssa tiet ovat ristenneet moneen otteeseen. 

“Olin ottanut valmennusta Timo Karviselta, ja hän oli myös yksi kouluttajista golfopettajaopintojeni aikana. Timo houkutteli minua valmentajaksi GoGolfille useamman kerran. Minua kiehtoi mahdollisuus tehdä töitä paitsi valmennuksen, myös golfjournalismin ja golfmatkailun merkeissä. Oman ammattitaidon monipuolinen kehittäminen toteutuu GoGolfilla”, toteaa Milla, jolla on ennestään vuosien kokemusta golfmatkojen vetämisestä OnGolfilla.

Vahva pedagoginen tausta ja inspiroivat esikuvat

Opettamisen taidon ja halun opettaa Milla Haro kertoo olevan hänessä luonnostaan.

“Tunnen kutsumusta opetustyöhön ja olen aiemmalta koulutukseltani matematiikan ja biologian opettaja. Pedagogiikan opinnot vaikuttavat varmasti positiivisesti taustalla, mutta uskon myös että toisilla on luonnostaan kyky selittää asioita selkeästi ja ymmärrettävästi, ja siitä olen saanut oppilailtani runsaasti positiivista palautetta.”

Aloittaessaan golfin harrastamisen Haro hakeutui nopeasti alan parhaiden valmentajien ohjaukseen sillä seurauksella, että vähitellen ajatus omasta valmennusurasta alkoi hahmottua. Nyt takana on jo seitsemän vuoden kokemus golfin opettajana.

“Olin Mika Piltzin valmennuksessa siitä asti kun aloitin golfin ja inspiroiduin hänen tavastaan opettaa. Olen tarkoituksella hakeutunut myös muiden alan parhaiden valmentajien, kuten Timo Karvisen ja Timo Rauhalan, pariin, jotta saan nähdä itse miten erilaiset valmentajat opettavat.”

”Oppilaat ovat kaikki erilaisia, ja ihmisillä on erilaisia tapoja omaksua asioita: joku tarvitsee enemmän tietoa teknisistä yksityiskohdista ja toinen oppii paremmin kehon tuntemusten kautta. Hyvä valmentaja näkee oleellisen tekniikan kehittämisessä ja osaa tarjota siihen sopivia harjoitteita. Tästä sain nauttia paljon Piltzin valmennuksessa. Rauhala on puolestaan teettänyt ihan omanlaisia harjoitteita, eikä ole niinkään teknisissä yksityiskohdissa kiinni. Olen saanut ammentaa alan huipuilta ja inspiroitua heidän tavastaan opettaa. Se on ollut tärkeätä, ja kasvattanut minussa halun kehittää itsestäni mahdollisimman hyvän valmentajan.”

Milla kuvailee itseään helposti lähestyttäväksi, positiiviseksi ja kannustavaksi. Hänestä on tullut nopeasti suosittu golfopettaja ja viime talven kaikki 40 kurssia tulivat täyteen ennätysajassa. Kannattaa siis varata ajoissa paikka Millan treeniryhmiin.

”Tunneillani ei kenenkään tarvitse jännittää. Haluan auttaa kaiken tasoisia pelaajia kehittymään golfissa sekä innostaa uusia golfareita lajin pariin. Olen kouluttautunut myös golfin fysiikkavalmentajaksi. Kannustankin pelaajia panostamaan myös golfin fysiikkaharjoitteluun, jonka myötä kehonhallinta paranee ja svingistä on mahdollista kehittää toistettava ja tehokas.”

Milla Haron golftunnit löytyvät osoitteesta golfvalmennus.fi

TPI-testi ohjaa suunnan fysiikkaharjoitteluun

Milla on TPI:n (Titleist Performance Institute) sertifioima golfin fysiikkavalmentaja. Titleist Performance Institute (TPI) on golfiin keskittyvä terveys- ja fitness-tiedon pankki, jonka ovat kehittäneet ja jota ylläpitävät maailman johtavat lajin asiantuntijat. TPI-testi kartoittaa pelaajan mahdolliset fyysiset rajoitteet. Testissä käydään läpi eri liikeosioita, jotka mittaavat liikkuvuutta, kehonhallintaa ja tasapainoa vaativia ominaisuuksia.

”Testattavalle rakennetaan sitten tulosten perusteella henkilökohtainen harjoitusohjelma, joka auttaa kehittämään ominaisuuksia, jotka vaikuttavat eniten hänen swingiinsä.”

Opetus alkaa 1.8. Leppävaarassa

Milla Haro aloittaa Leppävaaran Rangella elokuun 1. päivä. Milla tulee opettamaan myös Kurkissa ja Kerassa.

Tarjolla on omia treeniryhmiä naisille. Kursseilla käydään kattavasti läpi eri lyönnit ja mailat. Opetuksen yhteydessä saat myös fyysiseen harjoitteluun liittyviä vinkkejä. Kauden aikana tulossa lisää monipuolista kurssitarjontaa eri tasoisille pelaajille vasta-alkajista edistyneempiin golfin harrastajiin.

Naisten treeniryhmät ovat 1,5h kertoja, joihin voi osallistujia kertamaksulla (40 € / kerta)  

Millalta voit varata myös yksityisopetusta. Tuntitarjonnan ja vapaita aikoja voi selata ja varata golfvalmennus.fi-sivustolta.

Teemakursseilla käydään läpi swingin perusteet ja väyläpuut ja draivi, sekä pureudutaan lyönnin perusasioihin. Tunti on suunnattu vähemmän pelanneille, mutta kaiken tasoiset pelaajat ovat tervetulleita.

Teemakurssit GoGolf-jäsenille 29 € / treeni (norm. 40 €)

Tule Leppävaaraan tutustumaan Milla Haroon 4.8.

Tervetuloa avoimien ovien tutustumispäivänä 4.8. GoGolf range Leppävaaraan, ja tapaa GoGolfin tuorein valmentajavahvistus. Tule rohkeasti vetämään Millaa hihasta ja keskustelemaan golfista kello 18-20 välillä.

Etsi luettavaa