Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen kuusi lyöntiä kärjestä Qatarissa – kaikki suomalaiset jatkoon

Mikko Korhoselta puuttuu menestys Lähi-Idän kisoista. Omanissa Välimäen voittaessa hän oli neljäs, Abu Dhabissa kertaalleen 15. KUVA: GETTY IMAGES

Espanjan Pablo Larrazabal (-9) säilytti kärkipaikkansa Doha Golf Clubilla. Suomalaisista parhaissa asemissa on ennen viikonlopun kierroksia Mikko Korhonen (-3).

Tuulisemmaksi perjantaina muuttunut keli pisti pelaajat koville, huipputulokset jäivät vähiin.

Ruotsin Marcus Kinhult (74-65,-5) nousi toisen päivän parhaalla tuloksella cut-rajan takaa kymmenenneksi.

Mikko Korhosen sijoitus (24.) on toisen kierroksen jälkeen hieman heikompi kun torstaina. Iltapäivästartti perjantaina tuotti kolme lyöntiä enemmän (69-72,3)

”Oli vähän tiukempi keli tänään, tuuli oli täysin päinvastainen eiliseen nähden. Ihan kelpo kierros, muutama lyhyt putti meni ohi, mutta muuten ihan hyvä päivä”, analysoi Korhonen suoritustaan.

”Vähän vielä energiat vähissä viimeviikkoisen vatsapöpön jäljiltä, muuten tuntuu kaikki ihan hyvältä. Ajoissa vaan nukkumaan niin hyvä tulee”, Korhonen kommentoi.

Kalle Samooja liikkeellä hyvällä jalalla

Myös Kalle Samooja (-1),Sami Välimäki (-1) ja Tapio Pulkkanen (par) varmistivat iltapäivällä paikkansa viikonlopun kierroksille.

Sami Välimäelle kierrostulos (72) oli jo kuudes perättäinen joka ei ylittänyt paria.

Kalle Samoojan taso vaihteli laidasta laitaan edellisvuoden kisassa, josta kuva. Viikonloppuun hän lähtee kaukaa kärjen takaa, mutta täynnä itseluottamusta. Kuva: GETTY IMAGES

Kalle Samooja (69,-3) alitti ainoana suomalaisena 70:n lyönnin rajan. Edellisillä viidellä kierroksella hän oli tuloksen osalta heikoin lenkki, nyt paras.

 ”Oltiin hyvällä jalalla liikkeellä. Parasta fokusta pitkään aikaan. Keli oli tuulinen, joten sen se vaati, jos hyvän kierroksen 
halusi kasaan”, Samooja kertoi tiedotteessaan.

Kovaa tuulta on luvassa myös viikonloppuna. Samooja näkee mahdollisuuden parantaa edelleenkin.

”Peli tuntuu hyvältä. Koitetaan saada virheet minimiin viikonlopuksi, niin kovassa tuulessa on hyvää nousua tarjolla.”

Samoojalla on kalavelkoja itselleen maksettavana kahdesta edellisestä Qatarin kisasta, joissa hän olisi hyvin voinut yltää parempiin sijoituksiin (3. ja 28.) kuin mihin päätyi.

Qatarissa tuuliolosuhteet vaihtelevat melkoisesti lyhyenkin ajan sisällä. Aiemmin aamulla lähtevillä on yleensä melkoinen hyöty, kuten kahtena ensimmäisenä päivänä on havaittu.

Kärjen ja viimeisten eroa vain 9 lyöntiä

Tapio Pulkkanen (5.39) Kalle Samooja (6.29) ja Sami Välimäki (7.14) ehtivät pelata lauantain kierroksensa lähes loppuun, ennen kärkiparin Pablo Larrazabal ja Adrian Meronk (11.05) starttia.

Mikko Korhonenkin (8.54) pääsee seuraamaan kärkiryhmien viimeistä yhdeksikköä klubitalon loungesta käsin.

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Qatarissa voidaan hyvinkin nähdä yhtä tasainen ja voittajan osalta vaikeasti veikattava kisa kuin edellisellä kerralla Doha Golf Clubilla tapahtui.

Yhdeksän lyönnin eron kurominen kiinni kahdella kierroksella tuuliolosuhteiden muutoksen avustuksella ei viikonloppuna ole lainkaan poissuljettua.

2019 kisan vei nimiinsä Justin Harding (-13). Kakkostilaa jakoi yhdeksän pelaajaa lyönnin heikommalla tuloksella.

Lauantaista voi muodostua Dohassa todellinen moving day.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät Qatar Mastersin suorana.

Lue lisää viikonlopun TV-tarjonnasta: Runsas kattaus golfia televisiossa

Tulospalvelu

Etsi luettavaa