Hyppää sisältöön

Runsas kattaus golfia televisiossa – tässä ovat suomalaisittain mielenkiintoisen kisaviikon lähetysajat

Matilda Castren ja Sanna Nuutinen pelaavat tällä viikolla LPGA-kiertueella. KUVAT: GETTY IMAGES

Miten pärjää Sanna Nuutinen uransa ensimmäisessä LPGA-kisassa Matilda Castrenin seurassa? Entä jatkuuko suomalaispelaajien vire DP World Tourilla? Näitä asioita saadaan jännittää tällä viikolla ruutujen äärellä.

Tällä viikolla pelataan suomalaisittain todella mielenkiintoinen kisaviikko, kun pääkiertueilla lauteilla on yhteensä 12 pelaajaa kolmessa eri kilpailussa.

Suomalaisten edesottamuksia voi jännittää myös tv-vastaanottimien ääreltä.

Valitettavasti Ladies European Touriin kuuluvaa Joburg Ladies Openia ei näytetä Ruutu Plus -palvelussa tai GolfTV:llä. Kisassa ovat mukana Noora Komulainen, Ursula Wikström, Tiia Koivisto, Emilia Tukiainen, Emily Penttilä ja Elina Nummenpää.

Sen sijaan DP World Tourin Qatar Masters ja LPGA-kiertueen JTBC Classic näytetään suorana Suomessa.

Kun tämän lisäksi pelataan myös WGC Matchplay Championship ja PGA Tourin Corales Championship, ei golfista pitävälle penkkiurheilijalle tule tekemisen puutetta.

WGC-reikäpeli alkaa jo huomenna, ja torstaista sunnuntaihin tv-golfia on luvassa mittavia määriä. Alle olemme koonneet eri kilpailujen lähetysaikoja.

Kahvin voimalla LPGA Touria

Tätä päivää moni on odottanut. Viime syksynä LPGA:n karsinnoista paikan LPGA-kiertueelle paikan saavuttanut Sanna Nuutinen pelaa uransa ensimmäisen kilpailun kiertueella, jos mukaan ei lasketa major-kilpailuja, joihin hän on osallistunut Ladies European Tourin jäsenenä.

Kyseessä on JTBC Classic, jossa pelaa Nuutisen lisäksi myös Suomi-golfin tämän hetken ykkösnimi Matilda Castren.

Harmittavasti kilpailu pelataan Yhdysvaltain länsirannikolla, mikä tarkoittaa sitä, että lähetykset tulevat aamuyöllä.

Puolentoista miljoonan dollarin kisassa on mukana kova kattaus maailman huippupelaajia, kuten Jin Young Ko, Lydia Ko, Nasa Hataoka, Lexi Thompson, Danielle Kang ja Inbee Park, joka puolustaa kilpailun voittoa.

JTBC Classicin lähetysajat Elisa Viihde Viaplayssä ja V Sport Golf -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Torstai00.30–04.30
Perjantai00.30–04.30
Lauantai23.00–04.00
Sunnuntai00.00–04.00

Qatar Mastersissa neljä suomalaista

DP World Tourilla Tapio Pulkkanen, Mikko Korhonen, Sami Välimäki ja Kalle Samooja ottavat osaa torstaina käynnistyvään Qatar Mastersiin.

Viime viikolla suomalaiset pelasivat Etelä-Afrikassa erinomaisen turnauksen, joten suomalaisilta voi odottaa tällä viikolla suuria.

Pulkkanen oli Steyn City Championshipissä upeasti viides. Korhonen sijoittui 10:nneksi ja Välimäki 15:nneksi. Samooja selvitti cutin, mutta jäi 60:nneksi.

Suomalaisten mahdollisuuksia kahden miljoonan dollarin Qatar Mastersissa parantaa se, että kiertueen parhaat pelaavat samaan aikaan Yhdysvalloissa WGC-reikäpelimestaruuskisassa.

LÄHETYSAJAT ELISA VIIHDE VIAPLAYLLÄ JA V SPORT GOLF -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Torstai11.00–17.00
Perjantai11.00–17.00
Lauantai11.00–16.30
Sunnuntai12.00–18.30

WGC Match Play alkaa jo keskiviikkona

Kauden ensimmäinen WGC-kilpailu pelataan Teksasissa. Kyseessä on reikäpeliturnaus, jossa pelaajat on jaettu ensin 16:een neljän pelaajan lohkoon, jonka jälkeen alkavat pudotuspelit.

Koska pelejä on paljon, kisa käynnistyy jo keskiviikkona.

Suomalaisia ei ole mukana kisassa, mutta mielenkiintoa nostaa se, että 12 miljoonan dollarin kisaan osallistuu todella nimekäs joukko huippupelaajia, kuten Jon Rahm, Viktor Hovland, Justin Thomas, Xander Schauffele ja Bryson DeChambeau, joka palaa loukkaantumisen jälkeen kehiin.

Yllätyksiä on reikäpeleissä kuitenkin jälleen luvassa. Kisan voittoa puolustaa Billy Horschel, joka kukisti loppuottelussa Scottie Schefflerin. Tänä vuonna Scheffler kuuluu kisan voittajasuosikkeihin.

LÄHETYSAJAT ELISA VIIHDE VIAPLAYLLÄ JA V SPORT GOLF -KANAVALLA

ViikonpäiväKellonaika
Keskiviikko20.00–03.00
Torstai20.00–03.00
Perjantai20.00–03.00
Lauantai16.00–01.00
Sunnuntai17.00–04.00

Højgaardin veljekset PGA Tourilla

WGC-reikäpelin lisäksi myös PGA Tourilla pelataan myös normaali kilpailu. Dominikaanisessa tasavallassa pelattavasta Corales Championshipistä näytetään lyhyehköt kolmen tunnin lähetykset joka päivä.

Kyseessä on 3,7 miljoonan dollarin kilpailu, johon eurooppalaisittain mielenkiintoa tuo se, että kisassa pelaavat Rasmus ja Nicolai Højgaard. Tanskalaiskaksoset saivat kisaan ns. villin kortin.

LÄHETYSAJAT DISCOVERY+ -PALVELUSSA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai17.30–20.30
Perjantai17.30–20.30
Lauantai20.00–23.00
Sunnuntai21.00–00.00

Etsi luettavaa