Hyppää sisältöön

Mickelson liittyy saudiliigaan –  perusteli päätöstään pitkässä tiedotteessa, mutta jätti jotain oleellista kertomatta

Phil Mickelson siirtyy pelaamaan LIV Golf Invitationaliin, mutta haluaa edelleen osallistua majoreihin. KUVA: GETTY IMAGES

Phil Mickelson julkaisi pitkän tiedotteen paluustaan golfkentille ja nimen omaan LIV Golf Invitationaliin.

Kun LIV Golf Invitational eli ns. saudiliiga julkaisi viime viikolla listan avauskilpailun pelaajista, puuttui yksi nimi osallistujien joukosta.

Phil Mickelsonin nimi loisti poissaolollaan, mutta ei loista enää.

Pian sen jälkeen kun Mickelsonin osallistumisesta kerrottiin eilen kiertueen sivuilla, ”Lefty” julkaisi pitkän tiedotteen, jossa hän vahvisti osallistumisensa liigaan ja avasi hieman sitä, mitä menneinä kuukausina on oikein tapahtunut.

Mickelson oli edelleen pahoillaan aiemmista kohua herättäneistä kommenteistaan. Saudiliigaan osallistumisen lisäksi hän vahvisti aikovansa pelata tulevaisuudessa myös majoreita.

Mickelson, joka juuri puheidensa aiheuttaman kohun vuoksi jäi sairauslomalle, jätti väliin kauden kaksi ensimmäistä major-turnausta, joista jälkimmäisen eli PGA Championshipin voitti edellisvuonna.

Terapiassa tauon aikana

Tauon aikana hän sanoi käyneensä terapiassa ja viettäneensä aikaa läheistensä kanssa.

”Olen tehnyt virheitä urallani, tehnyt ja puhut asioita väärin. Se, että olen ollut poissa ja tutkinut itseäni, on ollut erittäin nöyryyttävää. Minun piti alkaa priorisoida ihmisiä, joita rakastan eniten, ja tehdä töitä tullakseni paremmaksi versioksi itsestäni”, Mickelson kirjoitti.

Muutaman kuukauden itsetutkiskelun jälkeen Mickelson on nyt valmis uusiin haasteisiin urallaan aloittaessaan LIV Golf Invitationalin tunnetuimpana kasvona.

”Olen valmis palaamaan rakastamani lajin pariin, mutta 32 vuoden jälkeen tämä uusi polku on samalla uusi aloitus. Koen sen erittäin innostavaksi sellaiseksi tässä vaiheessa uraani, ja se on selvästi käänteentekevä ei paitsi minulle, mutta mahdollisesti koko pelille ja kollegoilleni”, Mickelson sanoi.

Mickelson kokee myös, että saudiliiga on hänelle myös ”terveellisempi vaihtoehto paitsi kentällä myös sen ulkopuolella”. Tällä hän kenties viittasi sitä, että kilpailuja on selvästi vähemmän kuin PGA Tourilla ja ne ovat kolmen kierroksen mittaisia. Mickelson on kuitenkin jo 51-vuotias.

Summat jäivät kertomatta

Vaikka tiedote oli pitkä, hän jätti kuitenkin kertomatta sen yhden asian, josta kaikki ovat kiinnostuneita ja joka varmasti vaikutti eniten Mickelson päätökseen vaihtaa kiertuetta: kuinka suuren allekirjoitusbonuksen hän kuittasi saudeilta.

Sillä siitähän tässä on loppujen lopuksi kyse: rahasta.

Sanotaan, että Dustin Johnson olisi saanut yli 100 miljoonaa dollaria siitä hyvästä, että osallistuu kiertueen osakilpailuihin, mutta Mickelsonin kohdalla puhutaan jopa tuplasti suuremmasta summasta.

Tulee olla mielenkiintoista nähdä, millaisen vastaanoton Mickelson saa ensi viikolla US Openissa, jossa hän kohtaa vanhat pelikaverinsa ja Mickelsonin ratkaisusta kiinnostuneet toimittajat.

Etsi luettavaa