Matilda Castren tavoittelee menestystä kotikonnuillaan

Matilda Castren suuntaa Saudi-Arabiasta Thaimaan ja Singaporen LPGA-kisoihin, joihin hän osallistui myös edelliskaudella. Kuva: Petri Timonen KUVA: PETRI TIMONEN

Matilda Castren pääsee kilpailemaan loppuviikosta tutuissa maisemissa. San Diegon talousalueen ainoa Arnold Palmerin suunnittelema kenttä, Aviara Golf Club sijaitsee Carlsbadissa, 20 minuutin ajomatkan päässä Torrey Pinesin kentistä.

Torstaina käynnistyvä JTBC Classic on Matilda Castrenille kalenterivuoden viides kilpailu.

Hän aloitti kautensa sijoittumalla hienosti kymmenenneksi Tournament of Championsissa, jossa osallistujia oli 29.

Toinen kisa Floridassa tuotti karsiutumisen, Singaporessa ja Thaimaassa osallistujia oli kisaa kohden vajaat 70, suomalaistähden sijoitukset 58:s ja 30.

Väliviikon aikana Castren on ehtinyt palautua aikaeron tuomasta rasituksesta, ja harjoitella yhdessä paikallisen valmentajansa Chris Maysonin kanssa.

Huippuluokan peliseuraa

Castren saa kahdelle ensimmäiselle kierrokselle huippuluokan peliseuraa.

Korean Jeongeun Lee6 on major-voittaja, joka sijoittui molemmissa Aasian kisoissa kahdeksan joukkoon.

Kiinan Xiyu Lin hävisi vasta uusinnan jälkeen Honda LPGA Thailand -kilpailun voiton Nanna Koerstz Madsenille.

Castren, Lee6 ja Lin lähtevät torstaina kierrokselleen kello 21.44 Suomen aikaa.

Castren saa kilpailuun suomalaisseuraa, kun Sanna Nuutinen aloittaa LPGA Tour -uransa torstain aamuryhmässä, Suomen aikaa kello 18.01.

Aviara Golf Clubilla pelataan 1,5 miljoonan dollarin palkintopotista, josta voittajan osuus on 225 000 dollaria. Viime vuonna kilpailun voittoa juhli Inbee Park tuloksella -14.

Matilda Castren karsiutui tuloksin 76-75,+7. Sijaluvuksi tuli 114:s, cut-rajan oikealle puolellekin jäi matkaa neljä lyöntiä.

Ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä 144 pelaajan joukossa.

Korean Jin Young Ko, on voittanut viidestä viimeisestä kilpailustaan peräti neljä.

JIn Youn Ko teki LPGA:n historiaa osumalla Tour Championshipissa 63 kertaa peräkkäin oikealle lyöntimäärällä viheriöön.

Kapuloita Kon rattaisiin tällä viikolla lyövät muun muassa Danielle Kang, Minjee Lee ja kotiyleisön ikisuosikki Lexi Thompson, jolla putki voitottomien kisojen osalta on pitkälti yli 40:n mittainen.

Seuraavalla viikolla pelataan kauden ensimmäinen naisten major, The Chevron Championship.

Sanna Nuutinen pelaa huippukierrosta ja on noussut jakamaan kärkipaikkaa.
Sanna Nuutinen pelasi kaksi huippukierrosta Saudi-Arabiassa ja oli tuloslistalla 17. KUVA: LET

Matilda Castrenilla on osallistumisoikeus kaikkiin viiteen majoriin. Sanna Nuutinen tarvitsisi Racho Miragessa, Kaliforniassa järjestettävään kisaan päästäkseen ykköstilan viikonloppuna.

Katso myös: Runsas kattaus huippugolfia televisiossa

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Lähde: Matilda Castrenin tiedote