Hyppää sisältöön

Matilda Castren saa herätä jo ennen kukkoa – tässä ovat Women’s Openin mielenkiintoisimmat ryhmät torstaina ja perjantaina

Matilda Castren lähtee torstaina liikkeelle ja Tiia Koivisto toiseksi viimeisessä ryhmässä. KUVAT: MARK RUNNACLES / LET

Women’s Openiin pääsi 156 pelaajaa. Matilda Castren ja Tiia Koivisto ovat kaksi heistä.

Matilda Castrenilla on huomenna aikainen herätys, sillä arpa pisti suomalaistähden starttaamaan Women’s Openin ensimmäiselle kierrokselle jo klo 6.41 paikallista aikaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Castren saa laittaa herätyskellon soimaan jo hyvissä ajoin ennen aamunsarastusta ja kukonlaulua, sillä aurinko nousee Surreyssä vain noin tunti ennen Castrenin lähtöaikaa.

Walton Heathin kentällä pelattavassa kisassa Castren saa peliseurakseen kahdelle ensimmäiselle kierrokselle Yhdysvaltain Lauren Coughlinin ja Ecuadorin Daniela Darquean.

Suomalaisella on Englannissa näytön paikka, sillä kaksi edeltävää turnausta ovat menneet Castrenilta penkin alle. Sekä Evian Championshipissä että Scottish Openissa hän putosi selvin numeroin cutista, vaikka takana oli menestyksekäs parikilpailu Yhdysvalloissa. Siinä Castren sijoittui toiseksi malesialaisen parinsa Kelly Tanin kanssa.

Castren ei ole ainoa suomalainen kauden viimeisessä major-kilpailussa. Mukana on myös Tiia Koivisto, joka saa kääntää kylkeään siinä vaiheessa, kun Castren jo starttaa kierrokselleen.

Koiviston lähtee nimittäin iltapäivällä klo 15.17 paikallista aikaa kilpailun toiseksi viimeisessä lähtöryhmässä. Koivisto pelaa Taiwanin Wei-Lin Hsun ja Tsekin Kristyna Napoleaovan kanssa.

Tässä viisi mielenkiintoista lähtöryhmää. Lähtöajat ovat paikallista aikaa, jossa kellot ovat kaksi tuntia Suomea jäljessä.

KLO 7.36 starttaa aasialaisista huippupelaajista koottu ryhmä. Ryhmään kuuluvat Korean A Lim Kim, Japanin Hinako Shibuno ja Kiinan Ruoning Yin. Heistä Shibuno on vuoden 2019 Women’s Openin voittaja ja Yin LPGA:n ranking-kakkonen.

KLO 8.09 lähtee liikkeelle Korean Jin Young Kon, Irlannin Leona Maguiren ja Ruotsin Anna Nordqvistin muodostama ryhmä.

KLO 8.20 edellisen ryhmän perään lähtee toinen huippukova kolmikko, johon kuuluvat Englannin Charley Hull, Uuden-Seelannin Lydia Ko ja Yhdysvaltain Nelly Korda, joka lähtee kilpailuun maailmanlistan ykkösen paikalta.

KLO 12.27 on vuorossa ryhmä, jota tähdittävät Ranskan Celine Boutier, Englannin Georgia Hall ja Thaimaan Atthaya Thitikul. Huippuvedossa oleva Boutier hakee Walton Heathista kolmatta perättäistä voittoa.

KLO 12.38 avauslyönnin iskee Ruotsin tämän hetken kovin pelaaja Linn Grant, jonka pelikaverit ovat yhdysvaltalaiset Lexi Thompson ja Lilia Vu.

Kaikkiaan kilpailuun starttaa 156 pelaajaa, joten tässä oli vain osa kovien pelurien muodostamista ryhmistä kisassa. Kaikkien pelaajien lähtöajat löydät täältä.

Kilpailun televisioi Viaplay ja V Sport Golf -kanava. Lähetysajat kilpailuun löytyvät täältä.

Etsi luettavaa