Naisgolfin kuumin pelaaja on ansainnut reilussa viikossa yli miljoona euroa

Celine Boutier on päässyt juhlimaan voittoa kahtena perättäisenä sunnuntaina. KUVA: GETTY IMAGES

Celine Boutier voitti Scottish Openin kahden lyönnin erolla ja johtaa nyt molempien pääkiertueiden rankingia.

Viikko sitten sunnuntaina Celine Boutier voitti Evian Championshipin ja tänään hänen kruunattiin Skotlannin epäviralliseksi kuningattareksi”, kun ranskalainen voitti tänään Scottish Openin.

Kahden suuren golfturnauksen voitto on tuonut Boutierille reilussa viikossa peräti lähes 1,2 miljoonan euron tienestit ja maailmanlistalla nousun kolmen parhaan joukkoon. 29-vuotias vankistaa myös asemaansa LPGA-kiertueen kärjessä, ja hän johtaa myös Ladies European Tourin rankingia. Scottish Open on LPGA:N ja LET:n yhteiskilpailu.

Samalla hän nousi ensi viikolla pelattavan Women’s Openin suurimmaksi ennakkosuosikiksi, joskin kolmen golfturnauksen voitto (kaksi majoreita) perättäisinä viikkoina olisi teko, johon tuskin kukaan on aiemmin yltänyt.

Boutierin voittotulos Dundonald Links -kentällä pelatussa kilpailussa oli -15. Toiseksi sijoittunut Korean Hyo-Joo Kim päätyi tulokseen -13. Kolmanneksi tuli Kiinan Ruoning Yin (-12).

Vaikka suomalaiset Matilda Castren, Ursula Wikström ja Tiia Koivisto putosivat cutista kahden kierroksen jälkeen pohjoismaalaiset pelaajat esiintyivät muuten edukseen kisassa. Kymmenen parhaan joukkoon mahtui kolme ruotsalaista ja yksi tanskalainen.

Maja Stark jakoi neljättä, Caroline Hedwall ja Tanskan Nicole Broch Estrup kuudetta sekä Madele Sagström yhdeksättä sijaa.