Hyppää sisältöön

Teittisen ohje paransi Castrenin sijoitusta – nousi 44:nneksi US Openissa ja ”kisasta jäi ihan hyvä maku”

Matilda Castren viettää vajaat pari viikkoa Suomessa ja pelaa seuraavaksi juhannusviikolla kauden kolmannen majorin USA:ssa. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren pelasi Pine Needlesissa yhden loistavan kierroksen, kaksi tuloslistan keskiväliin osunutta sekä yhden heikomman jääden kärkikymmenikön viimeisille pelaajille kymmenen lyöntiä. Voiton vei ylivoimaisesti Australian Minjee Lee.

Australian 26-vuotias Minjee Lee kruunasi loistavan alkukautensa voitolla, josta hän on pikkutytöstä asti unelmoinut.

Aiemmin kahdeksan kertaa US Women´s Openissa kymmenennen sijan ulkopuolelle jäänyt Lee nousi kolmantena päivänä vastustamattomasti johtoon, eikä sunnuntaina antanut muille mahdollisuuksia.

“Tämä kisa on omassa luokassaan. Olen haaveillut US Openin voitosta lapsesta asti”, Lee hekumoi.

Hänen maannaisensa ja idolinsa Karrie Webb voitti samalla kentällä vuonna 2001 US Openin kahdeksan lyönnin marginaalilla.

Minjee Lee kuittasi 1,8 miljoonan dollarin shekin ja voittopokaalin neljän lyönnin erolla kakkoseen, joka oli läpi uran ilman ykköstiloja pelannut USA:n Mina Harigae.

Matilda Castrenin uran toinen US Open tuotti lopulta numerosarjan 69-74-74-75 eli kahdeksan yli parin. Avauspäivän jälkeen hän oli hienosti kahdeksantena. Toisena päivänä sijoitus putosi 28 pykälää.

Kolmas kierros oli Castrenin heikoin verrattuna kaikkien pelaajien keskiarvoon (72,7). Suomalainen putosi sijalle 57:s vietyään klubitalolle tuloksen 76, joka kuitenkin parani kahdella lyönnillä seuraavana päivänä.

Sunnuntaina tulos 75 oli huippuvaikeissa olosuhteissa hieman keskiarvoa (75,2) parempi.

”Minusta tuntuu, että USGA ei halunnut yhtä ainutta alle parin kierrosta tänään. Lipunpaikat olivat ihan kreisit”, 32 kertaa putannut Castren hämmästeli tiedotteessaan.

”Tuuli oli tosi vaikea ja puuskittainen. Olin usein kahden mailan välillä ja piti monta kertaa odottaa, että tuuli tyyntyy tai vaihtaa suuntaa. Se vaikeutti peliä tosi paljon.”

Lopullinen sijoitus Castrenilla oli 44:s.

Arto Teittisen ohje paransi sijoitusta

Neljäs päivä tuotti Castrenin tekemän korjauspyynnnön ansiosta kahden lyönnin parannuksen myös lauantain tulokseen.

GoGolfin sunnuntain artikkelissa esiin noussut Arto Teittisen kehotus lauantain kahden lyönnnin penaltin kyseenalaistamisesta toimitettiin ennen neljännen kierroksen alkua Castrenin puhelimeen.

Castren teki Teittisen ohjeen rohkaisemana tuomaristolle valituksen, jonka johdosta penaltit poistettiin, sijoitus parani kuudella ja tilipussiin tuli noin 4 500 dollaria lisää.

”Se hiekan palanen, jonka siirsin, oli noin 15 sentin päässä pallosta. He (tuomaristo) olivat lopulta sitä mieltä, että kun minulla on hyvä maine täällä ja LPGA Tourin tuomarit puhuvat minusta hyvää, niin he uskovat minua täysin. Sen ansioista rangaistus poistettiin”, Castren sanoi tiedotteessaan.

”Jäi ihan hyvä maku suuhun, kun sain sen rangaistuksen poistettua. Nyt voi olla ihan hyvillä mielin, vaikka ei ollutkaan ihan paras viikonloppu. Nyt on taas yksi major pelattu. Täällä oli niin iso potti, niin oli kiva tehdä cut. Tulee vähän tilille rahaakin”, kisasta 29 300 dollaria kuitannut Castren iloitsi.

Castren matkusti Pohjois-Carolinasta suoraan Suomeen, jossa hän viettää vajaat pari viikkoa. Ohjelmassa ovat muun muassa hänen veljensä häät.

Seuraava kisa, PGA Championship on edessä heti USA:han paluun jälkeen juhannusviikolla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa