Hyppää sisältöön

Matala chippi: Kolme harjoitetta, joilla otat lyönnin haltuun

Matala chippi on peruslyönti, jonka haltuunotto auttaa nipistämään lyöntejä tuloksesta.

Tällä viikolla GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen kertoo kolme harjoitetta, joiden avulla opit lyömään matalia, rullaavia chippejä.

Matalan chipin pelattavuuteen vaikuttaa merkittävästi kentän olosuhteet. Mitä kovemmat ja nopeammat griinit, sitä enemmän tarjoutuu tilaisuuksia matalan chipin käyttöön. Myös erityisen muodokkailla pelipinnoilla se on usein yksinkertaisin ratkaisu

Jopa paljaalta maalta, jossa ei pallon ympärillä ole paljoa ruohoa, on rullaava lyönti varteenotettava vaihtoehto.

Lyönnin harjoittelu jää usein vähäiseksi yksinkertaisen tekniikan vuoksi. Sen hallinta antaa kuitenkin peliin ulottuvuuden, jolla voit muuttaa missatun griinin potentiaaliseksi tuloksenteon paikaksi.

Loiva osumakulma, sopivan pieni mailan nostokulma ja passiivinen ranteiden käyttö antavat tuntuman, johon on helppo luottaa tiukassakin paikassa.

Pallon vauhdin ilmassa ja rullausvauhdin viheriönpinnalla tulisi olla sama. Vauhdin hallinnan kannalta on tärkeää, että ensimmäinen pomppu ei hidasta palloa liikaa.

Lakaisutreeni

Harjoite antaa tunteen, jonka avulla osumaenergia välittyy eteenpäin. Aseta pallo taaemman jalan taakse, kämmenet reilusti pallon etupuolelle, jotta lavan nostokulma pienenee.

Lakaise pallo eteenpäin. Liike tulee aloittaa vartalolla ja lapa kulkee perässä, jolloin lavan nostokulma pysyy pienenä ja liike-energia suuntautuu eteenpäin.

Jos mailan nostokulma lisääntyy esimerkiksi liiallisen käsillä tuotetun liikkeen vuoksi, pallo pyörähtää lavan yli eikä lähde kunnolla liikkeelle.

Lämäri

Ota mailasta kiinni siten, että kädet ovat noin 20 senttimetrin päässä toisistaan.

Sen jälkeen chippaa matala lyönti, jossa ranteet ovat passiiviset ja liike tuotetaan rintakehää kiertämällä. Harjoite antaa tunteen loivasta osumakulmasta ja aktiivisesta ylävartalosta johdetusta liikkeestä.

Tämä on erinomainen harjoite, joka auttaa yksinkertaistamaan chippitekniikkaa.

MAINOS. Laita pelisi talven aikana kuntoon – ilmoittaudu GoGolfin suosituille talvikursseille Espoossa ja Tampereella nyt. Lue lisää >>

Chippaa tiiltä

Aseta pallo tiille. Ota alkuasento, jossa painopiste on pallon etupuolella, kädet pallon edellä ja grippaa hiukan normaalia alempaa. Svingaa loivasti tavoitteena osua pallon keskiosaan.

Puhtaan osuman tulisi tuottaa lyönti, jossa pallon lento- ja rullausvauhti ovat samanlaiset.

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta ja suosituista talvikursseista. Kurssit alkavat pyöriä marraskuussa.

Etsi luettavaa