Hyppää sisältöön

Maailman neljänneksi kovimman tennispelaajan intohimo on golf – hänellä on parempi tasoitus kuin 99 prosentilla maailman golfareista

Casper Ruud suhtautuu erittäin intohimoisesti golfiin. KUVAT: GETTY IMAGES JA CASPER RUUD IG

Casper Ruud suhtautuu niin suurella rakkaudella golfiin, että hän on perustanut harrastukselleen oman Instagram-tilin.

Norjalaisella tennistähdellä Casper Ruudilla on lähes 400 000 seuraajaa Instagramissa virallisella tilillään. Tämä tili täyttyy pelaamiseen, harjoitteluun ja edustustehtäviin liittyvistä kuvista.

Tämän lisäksi maailmanlistan neljänneksi parhaalla pelaajalla on puhtaasti golfharrastukselle pyhitetty profiili suositussa kuvapalvelussa.

”Olen tennisammattilainen, mutta rakastan ihan yhtä paljon golfia”, lukee hänen tilinsä esittelytekstissä.

Seuraajamäärä ei tietenkaan ole päätilin luokkaa, mutta kunnioitettavat 7 700 ihmistä on löytänyt myös Ruudin toisen puolen: casper_golferin.

Tälle tilille Ruud ei päivitä tavaraa ihan yhtä taajaan kuin päätililleen. Edellisen postaus on lähes kolmen kuukauden takaa, kun Ruud pääsi maistamaan todella makeaa golfkarkkia eli pelaamaan Winged Footin kentän, jolla on pelattu US Open kuusi kertaa.

”En ole koskaan pelannut niin hyväkuntoista kenttää. Olin todella hermostunut ja sydämeni löi hullun kovaa. Maisemat, hoitotaso ja ruoho olivat niin huikeita… Kaikki oli täydellistä”, Ruud kertoi Golf.comin haastattelussa.

Ruudin Instagram-tilillä on 22 julkaisua, joista pääosa on lyöntivideoita joko kentällä tai rangella. Kaikesta näkee, että kyseessä on huippu-urheilija, jolla on tehokas svingi.

Taaksevienti on lyhyehkö, mutta vauhtia ehtii kehittyä hurja määrä. Huikea on esimerkiksi veto, jossa Ruud iskee matalan stingerin draiverilla. Pallo pakenee kauas ihailtavalla vauhdilla ja purevalla lentoradalla.

Mikä mahtaa olla miehen tasoitus?

Parhaimmillaan eli koronatauon aikana hänen tasoituksensa on ollut lähellä nollaa 1,5:ssä. Esimerkiksi Suomessa alle neljän tasoituksella pelaa vain 0,3 prosenttia pelaajista (2021).

Tätä tietoa tukee se, että hän pelasi suitsuttamansa kierroksen Winged Footin West-kentällä mustilta tiiltä 77 lyönnillä. Noilta tiiltä kenttä on 6 335 metriä pitkä, joten ensikertalaiselle suoritus oli erinomainen.

Major-kisa US Open pelataan kentällä vielä kauempaa sinisiltä tiiltä.

Häviää Nadalille sekä golf- että tenniskentällä

Toinen tunnettu golfaava tennistähti on Rafael Nadal, jonka Ruud on kohdannut kertaalleen tenniskentällä ja useita kertoja golfkentällä Nadalin kotisaarella Mallorcalla.

Kaksikon debyyttiottelu tenniskentällä tapahtui viime kesänä Roland Carrosin kentällä Ranskan avoimien finaalissa. Ruud hävisi ottelun suoraan kolmessa erässä.

Myös golfkentällä voittotili on avaamatta Nadalia vastaan.

”Hän on erittäin hyvä golfari ja erittäin kova vastustaja. Rehellisesti sanottanut häntä kanssaan on hieman vaikea pelata, koska hän on niin keskittynyt eikä juuri puhu kierroksen aikana. Yleensä golfkentällä vitsaillaan ja naureskellaan, mutta hänen kanssaan vitsit ovat vähissä”, Ruud kertoi ATP-kiertueen haastattelussa huhtikuussa.

Myös Nadalilla on scratchin tasoitus. Hän onkin hyvä esimerkki siitä, ettei kaunis svingi ole kaikki kaikessa tässä lajissa.

Vai mitä sanotte tästä tyylinäytteestä:

Etsi luettavaa