Hyppää sisältöön

LPGA vai LET ? – Sanna Nuutisen työpaikka ratkeaa sunnuntaina karsintafinaalin päättyessä

Sanna Nuutinen on parantanut tuloksiaan Highland Oaksin kentällä kisan edetessä

Nuutinen (-6) on nipistänyt tuloksensa kahden viimeisen kierroksen kolme alle parin (71-70), ja on kahden lyönnin marginaalilla rajan oikealla puolella.

Sanna Nuutinen on parantanut tulostaan Highland Oaksin golfkeskuksessa pelattavassa LPGA:n karsinnan toisessa osiossa lyönnillä kierrosten edetessä (72-71-70)

Ote18-reiän Highland-Marshwood yhdeksikköjen yhdistelmästä vaikuttaa siis hyvältä.
Ensimmäisellä näistä kierroksista (koko karsinnan viides) Nuutisen sijoitus putosi helppojen olosuhteiden vuoksi 45:n heikommalle puolelle.
Perjantaina ja lauantaina tulostaso on ollut heikompi ja  Nuutisen sijoitus on parantunut.

Ennen viimeistä kierrosta Nuutinen(-6) on jaetulla sijalla 34:s viiden muun pelaajan kanssa.

Mikäli olosuhteet ja keskimääräiset tulokset pysyvät lauantain tasolla, jatkopaikka irtoaisi nykyiselläkin yhteistuloksella -6, mahdollisesti lyöntiä heikommallakin.
Kaasua on kuitenkin syytä painaa sopivasti, sillä kirikierroksella tapahtuu karsinnoissa melkoisia nousuja ja sulamisia.

Kiira Riihijärvellä on varma työpaikka Symetra Tourille. Nousu LPGA:lle vaatii häneltä sunnuntaina oletettavasti tulosta 67,-5 mikäli tulostaso pysyy lauantain tasolla

Kiira Riihijärvellä on varma työpaikka Symetra Tourille. Nousu LPGA:lle vaatii häneltä sunnuntaina oletettavasti tulosta 67,-5 mikäli tulostaso pysyy lauantain tasolla

TOMI NATRI

Kiira Riihijärven (-1) ote paikasta LPGA:lle lipesi pahasti perjantain kierroksella (77,+5). Lauantaina hän sai tuloksekseen (72, par).
Eroa viimeiseen LPGA:n kortin saajaan oululaisella on kolme lyöntiä, joten erittäin hyvät mahdollisuudet Riihijärvellä on, mikäli hän löytää uuden vaihteen ja painaa ensimmäistä kertaa Highland Oaksissa tuloksensa 2-3 lyöntiä alle 70:n lyönnin.

Olivia Cowan sanoo LET:lle "auf wiedersehen" sunnuntain jälkeen, mikäli kahden viimeisen päivän hurmoksen jälkeen hän kykenee pelaamaan edes kohtuullisen tuloksen

Olivia Cowan sanoo LET:lle ”auf wiedersehen” sunnuntain jälkeen, mikäli kahden viimeisen päivän hurmoksen jälkeen hän kykenee pelaamaan edes kohtuullisen tuloksen

LADIES EUROPEAN TOUR

Kaikki LET:n pistelistan kärkinimet ovat rajan oikealla puolella.
Varsinaista sankaritarinaa on kahden viimeisen kierroksen aikana kirjoittanut Saksan Olivia Cowan, joka sai Nuutisen tavoin osallistusmisoikeuden karsintafinaaliin sijoituttuaan LET: pistelistalla viimeisenä viiden joukkoon.

LPGA:n karsinnassa viidennen päivän vihkoon pelattuaan (76,+4) Cowan oli jatkoonpäässeistä toiseksi viimeisenä, ja mahdollisuudet kortin saamiseen vaikuttivat menneen.
 Cowan paransi kuudennellä kierroksella tulostaan kymmenellä lyönnillä (66,-6) ja jatkoi nousuaan lauantain huipputuloksella 68,-4).

Nämä ovat yhteistuloksensa kahden päivän parhaat, ja ovat nostaneet Cowanin Nuutisen rinnalle sijalle 34. 

Nuutisen edellä pistelistalla olleista Atthaya Thitikul (-23) on jo varmistanut paikkansa LPGA:lle, lähes varmaa on myös Stephanie Kyriacoun siirtyminen LET:lta LPGA:lle. 
17-vuotias Pia Babnik ei ikänsä takia päässyt karsintoihin mukaan.
 

 Pauline Roussin -Bouchard kruunasi päivänsä hole-in-onella

Kilpailun kärjessä kolmannesta kierroksesta asti paikkansa pitänyt Pauline Roussin-Bouchard (-32) on ainona osallistujista pelannut kaikki seitsemän kierrostaan alle 70:n. Hänen ainoa uhkaajansa on Korean 25-uotias Na Rin An (-29) jonka suurimmat meriitit ovat kotimaastaan.

Roussin-Bouchard teki lauantaina vain kolme birdietä, kaikki ulosmenon aikana. Sisääntulossa 21-vuotias komeetta ei tyytynyt tavanomaiseen, vaan vakautti johtoaan tekemällä eaglen ja holarin ennen päivän toista ja viimeistä bogiaan.

LET:lla ja monissa kauden suurissa kilpailuissa maailmalla häikäissyt Atthaya Thitikul (-23) on liian kaukana noustakseen kärkiparin ohi, mikäli rutinoituneet menestyjät eivät tyystin katkea keskinäiseen kisailuunsa.

Sanna Nuutisen starttiaika on sunnuntaina 15.30 Suomen aikaa ykköstiiltä. 
Kiira Riihijärven urakka käynnistyy kympin tiiltä 16.47.

Tulospalvelu
 

Etsi luettavaa