Hyppää sisältöön

Lisäjännitystä kisaseurantaan – golf Veikkauksen vedonlyöntikohteeksi

PGA Tourin osakilpailut kuuluvat Veikkauksen vedonlyöntikohteisiin

Veikkauksen vedonlyöntikohteisiin on otettu mukaan myös golf. ”Yleensä uuden lajin tuleminen vedonlyöntiin lisää kiinnostusta itse lajiin”, sanoo Veikkauksen tuotepäällikkö Niko Marttinen.

Suomessa golfille löytyy seuraajia, mutta laji myös jakaa mielipiteitä. Millaisen vastaanoton laji on saanut veikkaajien keskuudessa?   

”Golf on otettu hyvin vastaan pelaajien keskuudessa, mutta pelaaminen on vielä varsin vähäistä. Globaalistihan golf on kuitenkin yksi suosituimmista vedonlyöntilajeista. Ehkä tietoisuus kohteiden olemassaolosta ei vielä ole riittävällä tasolla laji-ihmisten piirissä.”

Pitkäveto on Veikkauksen vanhin vedonlyöntipeli, josta löytyy monenlaisia pelimuotoja. Mitä Veikkaus pelaajille tarjoaa golfin saralla?

”Pitkävedossa on säännöllisesti Yhdysvaltain PGA Tourin kisoja ja vaihtelevasti myös Euroopan Touria. Voi veikata kilpailun voittajaa ja kierroksien lähtöryhmän parhaan tuloksen saanutta pelaajaa.

Major-kilpailuissa on lisäksi erikoisvetoja, esimerkiksi tuleeko kilpailussa hole-in-one tai kuka on paras eurooppalainen. Golfvakio voisi olla tulevaisuudessa mielenkiintoinen kokeilu juuri majorien aikaan.”

Näkyvyydeltään golf on Suomessa melko pieni laji, jos vaikka verrataan jääkiekkoon tai jalkapalloon. Mikä vaikutus golfin tulemisessa vedonlyöntikohteeksi on lajin näkyvyyteen Suomessa?

”Yleensä uuden lajin tuleminen vedonlyöntiin lisää kiinnostusta itse lajiin ja imee veikkaajia lajin pariin myös sen ulkopuolelta. Näin ollen sen olettaisi parantavan myös näkyvyyttä. Haasteita veikkaajille tuottaa erityisesti se, että golf on lajina herkkä, jossa riittää analysoitavaa. Muuttujia tarjoaa muun muassa keli ja kenttien profiilit. Usein pelaajien taso pitkällä aikavälillä pysyy kuitenkin aika tasaisena, vaikka poikkeamia perustasoon tulee jatkuvasti.”

Sääolosuhteet tuovat golfiin oman lisämausteensa.

Sääolosuhteet tuovat golfiin oman lisämausteensa.

Getty Images

Millaiset tulevaisuuden näkymät golfilla on Veikkauksen näkövinkkelistä katsottuna?

”Globaalisti golf on suosittu vedonlyöntilaji, niin miksei se voisi olla sitä myös Suomessa. Tärkeintä on luoda säännöllinen tarjoama asiakkaille, jotta voi luottaa siihen että golfkohteita on tarjolla silloin, kun niitä etsii. Toivottavasti golfarit ja vedonlyöjät alkavat pikku hiljaa löytää mieleisensä kohteet Veikkauksen tarjonnasta.”

Etsi luettavaa