Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Linna Golf

Linna Golfin laatu on jälleen huippuluokkaa

Linna Golfin asema Suomen huippukenttien joukossa on jokaiselle golfarille tuttu asia. Haastavan talven jälkeen asian suhteen oli ilmassa kysymysmerkkejä. Turhaan.

Jo ajettaessa kohti Linna Golfin klubia, näkee kentästä pieniä maistiaisia. Nurmi vihertää ja bunkkereiden tuore valkoinen hiekka hohtaa. Klassisen puukujan kohdalla, 18-väylän reunalla ajettaessa odotukset nousevat, kenttä näyttää olevan jälleen huippukunnossa.

Klubin ulkotiloissa kenttähenkilökunta hoitaa istutuksia, pelaajia virtaa tiiboksiin ja draiverin napsahdus on piste iin päälle. Klubilla vallitsee tuttu tunnelma. Arvokas, mutta rento.

Asiakkuuspäällikkö Karri Koivu kertoo kentän tilanteesta ja omista odotuksista kaudelle. ”Kenttä on huippukunnossa, olemme onnistuneet mainiosti” -Koivu summaa. Linna Golfissa pelattiin rohkeaa peliä ja kesägriinit otettiin käyttöön vasta 25.5. Kevään paikkokylvöt saivat aidon mahdollisuuden ja ratkaisu oli voittava, Koivu myhäilee tyytyväisenä kertoessaan menneestä talvesta.

Yleisilme Linna Golfissa on vehreä

Kierroksen aikana Koivun puheet saavat katetta. Ensimmäistä väylästä alkaen hymy on huulilla vehreyden ympäröidessä pelaajat. Alkukauden pidemmät griinit on ajettu taas lyhyeksi ja puttaaminen on ”Linnamaisen” haastavaa. Miten voikaan kahden metrin putti mennä kolme metriä pitkäksi? Ensimmäiset kolme väylää menevät puhtaasti puttaamisen harjoitteluun.

Katse kiinnittyy väistämättä kentän bunkkereihin. Kaikki noin 90 bunkkeria on uusittu ja hohtava valkoinen hiekka värittää maisemaa. Vihreä kenttä ja valkoinen bunkkeri sopivat loistavasti yhteen. Ja kuten Koivu sanoi, nyt ei tarvitse arpoa, oletko bunkkerissa vai et. Välimallia ei ole. Hyvin hoidetut bunkkerit ovat tasalaatuisia läpi kierroksen ja oma pelaaminen on helpompaa mitoittaa niihin.

Noin 90 kiiltävän valkoista bunkkeria värittävät Linna Golfia

On ilo huomata, että hiljaisempien matkailuvuosien jälkeen kentällä kuuluu myös vieraita kieliä. Jututan odotellessani golfturisteja Saksasta, jotka ovat tulleet Linna Golfiin suositusten perusteella. Lentokentän läheisyys, loistavat majoitusvaihtoehdot ja huippukenttä ovat saaneet heidät paikalle. Kenttä on lunastanut lupaukset, mutta oma peli kuulemma antaa vielä odottaa lupausten täyttymistä.

Viimeisen pallon pudottua kuppiin astelen tyytyväisenä klubille. Kierros oli tuloksellisesti ok -, tunnelmallisesti kiitettävä +. Kenttä täytti ja ylitti odotukset haastavan talven ja kevään jälkeen. Olin jopa hieman hämilläni. En tiedä onko Linna Golfin kasteluvedessä jotain erikoista tai kenttähenkilökunnan aamupuurossa ylimääräinen voisilmä, mutta monta asiaa tehdään oikein kentän hyvinvoinnin suhteen vuosi toisensa jälkeen.

Pääsin majoittumaan klubitalon pihapiirissä sijaitsevan Ratsulan Atelje-huoneeseen. Atelje-huoneet ovat tasokkaita kahden hengen korkeita huoneita, joissa olet 100 metrin päässä 1-tiiboksista. Uudet huoneet täyttävät vaativatkin odotukset ja takaavat kunnon yöunet kierrosten välissä.

Linna Golfin majoituskapasiteetti on kattava ja vaihtoehtoja riittää. Vanajanlinnan klassisen vaihtoehdon lisäksi valittavina ovat Ratsula (päärakennus, huoneistot, Atelje-huoneet), Grand- ja Club Suitet klubin läheisyydessä ja Vanajanlinna Villas-huoneistot. Kaikki majoitusvaihtoehdot sijaitsevat klubitalon läheisyydessä.

Ratsulan Atelje-Slotte palvelee vaativampaakin makua

Alkuperäinen suunnitelmani oli illastaa Vanajanlinnan ravintolassa, mutta kaunis aurinkoinen kesäilta muutti suunnitelmat. Klubitalon lohikeitto saaristolaisleivällä oli loistava valinta ennen pitkää iltakävelyä linnan maisemissa. Kenttä kylpi ilta-auringossa ja palloja lenteli vielä sinistä taivasta vasten astellessani kohti Katumajärven rantaa. 18-väylän viheriöltä kuului riemukas kiljahdus, taisi kierros päättyä birdieen tai ennätykseen.

Olen joskus kuullut sanottavan, että golf on kokonaisvaltainen elämys. Linna Golfissa sanonta herää henkiin. Kierroksen duffit ja topit unohtuivat hetkessä tuijottaessani auringonlaskua järvenrannassa. Maailmanluokan laatua, rennolla otteella. Se kannattaa tulla kokemaan itse, kauempaakin.

linnagolf.fi

Etsi luettavaa