Hyppää sisältöön

Lee Westwood teki parissa viikossa PGA Tourilla lähes yhtä suuren tilin kuin European Tourilla koko vuotena – ja hän sentään oli ET-rankingin ykkönen

Lee Westwood ja hänen naisystävä-caddiensä Helen Storey kiittivät toisiaan sunnuntaina hyvin sujuneen kilpailun päätteeksi.

PGA Tourilla pyörii huomattavasti European Touria suuremmat rahat. Huippuvireessä oleva Lee Westwood nosti itsensä Masters Tournamentin voittajasuosikkien joukkoon.

2020-luvulla golfin  piti olla nuorten miesten peli. Tammikuun alussa maailmanlistan kymmenen parhaan pelaajan keskiarvo oli 29,4 vuotta eli lähes viisi vuotta pienempi kuin vuosikymmen aiemmin.

Tuoreella listalla vanhin pelaaja on maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson, 37, mutta suurin osa muita top 10 -pelaajista on syntynyt 90-luvulla.

20 parhaan joukossa on kuitenkin kaksi 70-luvulla syntynyttä pelaajaa, joista kummatkin tulevat Englannista ja jotka kummatkin ovat äityneet kovaan vireeseen viime kuukausina.

Toinen heistä on Paul Casey ja toinen Lee Westwood, joka on sijoittunut kahdessa perättäisestä PGA Tourin kilpailussa toiseksi.

Kahdessa viikossa yli 2 miljoonaa euroa

47-vuotias Westwood nousikin tuoreella maailmanlistalla jo 19:nneksi. Kahden kakkossijan lisäksi hän nappasi viime vuoden päätteeksi myös European Tourin kokonaiskilpailun voiton. Hän nousi uudelleen European Tourin kaikkien aikojen rahalistan kärkeen yli miljoonan erolla Rory McIlroyhin.

Kaksi viimeistä viikkoa rapakon toisella puolella olivat myös varsin tuottoisia Westwoodille. Hän nimittäin tienasi kisoista yhteensä yli 2,6 miljoonaa dollaria eli noin 2,1 miljoonaa euroa.

Eilen päättyneen The Players Championshipin osuus oli peräti 1,6 miljoonaa dollaria. Arnold Palmer Championshipistä hän kotiutti noin miljoona taalaa.

Summat ovat päätä huimaavia, sillä viime vuonna Westwood ansaitsi European Tourin kisoista yhteensä 2,7 miljoonaa dollaria vastaavan summan euroina – ja hän sentään voitti koko kiertueen rahalistan.

Tämä kertoo siitä, miten PGA Tour on karussa European Tourilta mitä tulee palkintorahoihin.

Vihdoin major-voitto?

Huippuvireessä oleva Westwood on pelannut itsensä myös vajaan kuukauden päästä pidettävän The Masters Tournamentin yhdeksi voittajasuosikeista. Entiseltä maailmanlistan ykköseltä edelleen puuttuu major-voitto, mutta Mastersissa Westwood on pelannut majoreista parhaiten.

Englantilaisella on Augustasta kaksi kakkossijaa ja vuosina 2010–2016 hän sijoittui viisi kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

Tulisiko huhtikuussa se kauan kaivattu arvovoitto? Se nostaisi hänet Jack Nicklausin ohi kaikkien aikojen vanhimman major-voittajan. The Golder Bear oli 46-vuotias, kun hän voitti Mastersin vuonna 1986.

Etsi luettavaa