Hyppää sisältöön

Lakeuden helmi Pohjanmaalla – Ruuhikoski Golf

Ruuhikoski Golfin on ehdottomasti vierailun arvoinen kenttä.
Ruuhikoski Golfin on ehdottomasti vierailun arvoinen kenttä.

Pohojanmaalla on kaikki laakeeta ja aakeeta. Vaan eipä ole Lakeuden helmeksikin kutsutussa Ruuhikoski Golfissa. Klubituupparin syke nousee kärryjä työntäessä mäkiä ylös ja alas. Ei uskoisi, mutta näin se on. Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema kenttä hurmaa vieraspelaajat yllättävällä monimuotoisuudellaan.

GOLFBUUMI VOI ja elää hyvin myös Ruuhikoskella. Vuodesta 2019 alkanut pelaajamäärien kasvu jatkoi samalla uralla myös vuonna 2020, joka oli kentän ennätysvuosi. Vt. toimitusjohtaja Joni Viinikka kertoo odotuksien olevan tälle vuodelle maltillisessa kasvussa.

Viinikan mukaan huomattavaa on uusien golfareiden mukaantulo, jossa jo viime vuonna saavutettiin hienoja lukuja. Golfin suosio on nähtävissä suoraan myös green card -kurssin suorittajien määrissä.

Viinikan arvio on, että Ruuhikoski Golfista tiedetään Pohjanmaan ulkopuolella kohtalaisen vähän. Nimi on etäisesti monelle tuttu, mutta silti monelle kenttä on edelleen vieras.

Mielikuvana peltokenttä keskellä aukeaa joutaa romukoppaan. Ruuhikoski Golfin kumpuilevat maastot pitää kokea itse paikan päällä. Tästä saatiin hyvä osoitus viime kesän lyöntipelin SM-kilpailuissa, joissa kärkipelaajatkin ihastelivat kentän monimuotoisuutta ja korkeuseroja.

Ruuhikoski Golfissa on paiskittu hommia uuden kenttämestarin johdolla urakalla. Vappuna avattu kenttä ei ole Viinikan mukaan ollut aikaisemmin niin aikaisin, niin hyvässä kunnossa. Vaikka lakeuksilla nyt porottaa kuumasti, ei kenttä pääse helteilläkään kuivumaan toimivan, joesta saatavan sadetuksen ansiosta.

Vehreät lakeuksien kummut on melko hyvä mielikuva. Kentän yksi hienous on se, että vaikka se on täynnä, voit monessa kohtaa kokea olevasi siellä yksin. Kenttä kätkee pelaajat sisäänsä ja luo miellyttävän illuusion.


Suunnittelija Robert Trent Jones Jr

Robert Trent Jones jr

Robert Trent Jones jr

Getty Images

Ruuhikosken pohjalaiseen jokimaisemaan golfkentän suunnitellut Robert Trent Jones Jr on kansainvälisesti tunnetuin Suomessa vaikuttanut golfkenttäarkkitehti. Hän on legendaarisen Robert Trent Jonesin poika, ja hänen veljensä on myös omistautunut golfarkkitehtuurille. Ruuhikosken kenttä on Jonesin perheen ensimmäinen luomus Pohjoismaissa.
Jones Jr on puhunut mielellään pelattavuuden filosofiasta kenttäsuunnittelussa. Kaikentasoisten pelaajien olisi kyettävä nauttimaan omalla tavallaan golfkierroksestaan. Tarkkuus olisi niin ikään asetettava pituutta tärkeämmäksi onnistumisen kriteeriksi.
Nämä ajatukset näkyvät myös Ruuhikoskella. Jones Jr on suunnitellut yli 200 kenttää, 38 maassa ja kuudessa maanosassa. Lähimmät kentät sijaitsevat Norjassa ja Moskovassa. Moskovan kenttä Le Meridien Moscow Country Club oli ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä Venäjällä.
Lähde: Ruuhikoski Golf

Ruuhikoskin klubimiljöö on hyvin viihtyisä.

Ruuhikoskin klubimiljöö on hyvin viihtyisä.

Ruuhikoski Golf

KLUBIRAVINTOLA ON siirtynyt tälle kaudelle kenttäyhtiön hoidettavaksi. Myös sen osalta on tehty paljon kehitystyötä talven pimeinä tunteina. Viihtyisät sisätilat, laaja terassi ja laadukas ruokatarjonta eivät kalpene vertailussa.

Pohjanmaan litteys on yksi tuttu ennakkoluulo, toinen on, että se on niin kaukana Etelä-Suomesta katsottuna. Esimerkiksi nopeat junayhteydet ovat tehneet sen, että siirtymä Helsingistä Seinäjoelle onnistuu alle kolmessa tunnissa ja vain muutamalla pysähdyksellä.

Tampereelta matka taittuu tunnissa. Kun Ruuhikoskelle lähdetään kauempaa, kannattaa matkaan varata useampi päivä. Tekemistä alueella riittää koko perheelle myös golfin lisäksi.

VAIKKA PANDEMIA on aiheuttanut melkein kaikkien tapahtumien perumisen myös Seinäjoella, eivät aktiviteetit kaupungista ja sen lähialueilta lopu kesken. Seinäjoki on aktiivilomailijan unelmakaupunki. Kaikkea löytyy ja se on pakattu kompaktiin pakettiin.

Seinäjoella kaikki on lähellä.

Sporttista lomaa voi golfin ohella jatkaa SUP-lautailemalla Kyrkösjärvessä, sähköpyöräsafarilla hienoilla metsäpoluilla tai vaikka juoksemalla laskettelurinteen kylkeen rakennettuja kuntoportaita. Ostosvimman yllättäessä ei tarvitse lähteä kauas. Seinäjoen Ideapark ja Keskisen kyläkauppa sijaitsevat käden ulottuvilla ja se mitä niistä ei löydy, ei sitä tarvita.

Ruuhikoski Golfin vt. toimitusjohtaja Joni Viinikka.

Ruuhikoski Golfin vt. toimitusjohtaja Joni Viinikka.

Perheen lapset viihtyvät takuulla Power Parkissa tai Duudsonit Activity Parkissa. Seuraavana päivänä voikin sitten ajella Ähtäriin katsomaan pandoja ja muita eläintarhan ihmeitä. Aikuisempaan makuun mainioita vierailukohteita ovat Kyrön tislaamo Isossakyrössä ja Mallaskosken panimo keskellä Seinäjokea. Kyrön tislaamolla kannattaa ehdottomasti osallistua opastetulle tislaamokierrokselle.

Ruuhikoski Golfiin ja lakeuksille kannattaa saapua kauempaakin. Nopeat yhteydet ja Seinäjoen keskeinen sijainti mahdollistavat päiväreissun tekemisen, mutta Seinäjoella kannattaa viipyä.

Aurinkoisessa Ruuhikoski Golfissa odotetaan vieraspelaajia hymyssä suin ja melekoosen leppoosalla asenteella.

Hyödynnä Ruuhikoski Golfin diilit GoGolfin verkkokaupasta

Etsi luettavaa