Hyppää sisältöön

Kultaranta, Yyteri, Kalajoki ja Paltamo – huippukohteet golf & majoituspaketteina superhinnoilla

Golfmatka kotimaahan käynnistyy sen varaamisesta. Messutarjouksista löydät runsaasti valinnanvaraa.

Hyvin yleinen keskustelunaihe ja kysymys allekirjoittaneellekin on se, mikä olisi suosituksesi pariskunnan, perheen tai kaveriporukan golflomalle?
Alle olen poiminut oman kokemukseni pohjalta perusteluin neljä peukutustani.

Lähtökohtana on se, kohteiden yhteydessä on myös majoitusta ja mielellään muita aktiviteettejä tarjolla.
Järjestykseen ne on laitettu maantieteellisen sijaintinsa perusteella Helsingistä käsin.
Jokaisessa olen luonnollisesti myös pelannut ja majoittunut paikkakunnalla.

Kultaranta  Resort – Suomen paras golfhotelli 2020

Jan Sederholmin suunnittelema kenttä on onnistunut esimerkki kokonaisuudesta, joka klassisen määritelmän mukaan soveltuu vähemmän pelanneille mutta haastaa ja palkitsee myös osaavaa golfaria.

Tuloksenteko on kohtuullisen helppoa ja eteen avautuu paljon stressittömiä lyöntejä, joissa on sankaruutta tarjolla.

Maisemallisesti meren kupeessa sijaitseva golfkeskus on kutsuva ja hapekas. Näköalat monipuolisia palveluja tarjoavalta klubitalolta kentälle ovat hulppeat. 

Eikä golflllinen herkuttelu Naantalissa rajoitu 18-reikäiseen kenttään. 
Monipelikenttä –  jota nimenä  Kultarannassa yleisesti käytetään golfkeskuksen todella upeasta seitsemän-reikäisestä par 3 -kentästä on helmi.
Väylien mitat ovat 56–108 metriä. Samassa ryhmässä pelata “oikeat golfarit”, frisbeegolfin harrastajat, sekä jalkapalloa kohteisiin kuljettavat pelaajat.

Etenkin viheriöiden muodot ja kunto kestävät mainiosti vertailun täysmittaisten kenttien kanssa. Kultaranta Resortia edustava Kalle Samooja hioo tällä kentällä pelaten ja harjoitellen lähestymislyöntejään. Se kertoo paljon monipelikentän laatutasosta.

Klubitalon ravintolasta avautuvat hulppeat näköalat. Kuntosali, wellness-palvelut sekä saunaosastot antavat vaihtoehtoja vapaa-ajanviettoon pelaamisen ohessa.

Kultarannan monet golf & majoitus -paketit toivat viime kaudella 2020 yöpyjiä resortiin ennätyksellisen määrän ympäri Suomen. Kultaranta Resort voitti World Golf Awardsin palkinnon Suomen parhaana golfhotellina. Valinta perustuu golfarien netissä antamiin vastauksiin.

Maamme paras golfhotelli houkuttelee myös niitä golfareita, jotka pelaamisen lisäksi haluavat nauttia Naantalin sekä Turun ympäristön sekä saariston tarjoamista aktiviteeteista.

Kultaranta tuo kauden alusta markkinoille etätyötä tekeville suunnatun Workation & Golf -tuotteen. 

Viiden kierrosmäärältään rajoittamattoman pelipäivän ja neljän yön majoitus (ma–pe, 1 hh) Standard-tason huoneessa aamiaisineen sekä kuntosalin ja saunaosaston käyttö, on kattavuutensa ja hinnan osalta (349 €) todella kiinnostavan oloinen. Tuote on saatavissa myös lyhyemmissä jaksoissa.

Volyymituote Kultarannassa on kahdelle hengelle yhden kierroksen pelit, majoituksen ja aamiaiset sisältävä paketti.

Kultaranta Resortin messutarjoukset:
Kevään golfloma Kultaranta Resort + Aura Golf 279 € (ovh. 299 €)
Kultaranta Resort 2 vrk:n golfloma kahdelle 399 € (ovh. 460 €)
Kultaranta Resort koko lähtö 180 € (ovh. 240 €)
Kultaranta Resort green fee kahdelle sis. golfauton 109 € (ovh. 160 €)

Yyteri Golf – koettavaa myös kentän ulkopuolella

Maamme kuuluisimpiin rantakohteisiin lukeutuva Yyteri sijaitsee Porista noin 15 kilometrin päässä. Korkeuseroja ei kaupungin ohittamisen jälkeen viivasuoran reitin varrelta ole, ainoa käännös Yyteri Golf Linksiin ajettaessa tulee risteyksestä vasemmalle, jonka jälkeen ajetaan muutama sata metriä rantamaisemaan.

Hiekkadyynit sekä klubitalo näiden edessä tarjoavat Suomen oloissa ainutlaatuisen links-maiseman.  

Golfillista vakuuttavuutta luovat klubin edustalla sijaitsevat ruohorange sekä erittäin tyylikkäät putti- ja chippiviheriöt.

Yyterissä on pelattu golfia vuodesta 1990. Puitteet sijainnin, klubitalon ja harjoitusalueiden osalta ovat kohdillaan ja antavat positiivisen ensivaikutelman golfkeskuksesta.

Suurella osalla niistä, jotka eivät ole Yyterissä pelanneet, on käsitys että Reijo Louhimon suunnittelema 18-reikäinen kokonaisuus olisi links-kenttä.

Ensimmäinen ja 18:s väylä täyttävät tältä osin kriteerit. Ne kulkevat hiekkadyynien kupeessa maa-alueella, jossa toki on luonnollinen hiekkapohja. 

Muut 16 reikää on rakennettu metsään hiekkapohjalle, eikä merkittäviä maansiirtotöitä ole tarvinnut tasaisella alueella tehdä. Kombinaatio osoittautuu erinomaiseksi. Tarjolla on kierroksen aikana luonnonrauhaa, mieleen jääviä väyliä, hiekkarantaakin viheriön takana, sekä käytännössä kuiva kenttä kovilläkin keleillä.

Yyteri on Porin alueen matkailun vetovoimatekijöistä merkittävimpiä. Aktiivilomailijalle on tarjolla harrasteita ja luontokokemuksia pidemmäksikin aikaa. 

Virkistyshotelli Yyteri lyhyen ajomatkan päässä kentältä tarjoaa oivan tukikohdan golfarille.

Yyteri Golfin messutarjoukset:
1 vrk:n golfloma kahdelle 159 € (ovh. 199 €)
Yyteri Golf 2 x green fee 79 € (ovh. 100 €)
Yyteri Golf green fee kahdelle sis. golfauton 99 € (ovh. 135 €)
Yyteri Golf koko lähtö 135 € (ovh. 200 €)

Kalajoki Golf – täysverinen golfkohde hiekkadyynien kupeessa

Kalajoki on Paltamon tavoin etäällä suurista taajamista. Idyllinen kesäkaupunki on kuuluisa hiekkasärkistään, sekä alati monipuolistuvista harastusmahdollisuuksista sesongin aikaan.

Golfsesonkia kestää kesää pidempään, käytännössä kuusi kuukautta äitienpäivästä isänpäivään marraskuulle. Kalajoki Golf tekee melkoisen vaikutuksen jo keskukseen ajettaessa.

Klubimiljöö on hoidetun, harmonisen ja silmää miellyttävän oloinen. Range ja lähipelialueet täyttävät kovatkin laatukriteerit. Kotoisan klubitalon valtavan kokoiselta terassilta ranta ja hiekkasärkät vilkkuvat kutsuvina.

Suuri osa kesällä Kalajoella asuvista tai vierailevista on enemmän tai vähemmän lomalla. Se luo viihtymiselle ja kiireettömyydelle pohjan.

Kalajoki Golfilla on kova valttikortti hihassaan viihtymisen osalta. Golfliiton pelaaja ensin -kyselyssä  Kalajoki Golf on ollut 2018-2020 ensimmäinen, kolmas ja ensimmäinen vieraspelaajien asiakastyytyväisyysindeksiä (nettosuositteluindeksi) kuvaavissa kokonaispisteissä. Mukana tutkimuksessa on 77 golfyhteisöä.

Pekka Sivulan suunnitteleman kentän väylät ovat keskimäärin leveitä, karheikot rajoittuvat molemmin puolin kanervikkoiseen mäntymetsään, josta pallon löytää  helposti.

Tiiauspaikoilta draiveri on paria väylää lukuunottamatta perusteltu työkalu. Lay-out on erinomainen, vaihtelevuutta on onnistuneesti saatu dog-legeillä etenkin kentän ensimmäisellä puoliskolla.

Kalajoen viheriöt ovat valtavan kokoisia ja tasaisia nousten takareunaansa kohden. Kohdealueet ovat tavanomaista suurempia. 

Viheriöosumia tulee pidemmiltäkin matkoilta tavallista enemmän. Kentän toinen puolisko on maastoltaan vaihtelevampi ja maisemiltaan monipuolinen meren pilkottaessa taustalla.

Korkeuserot tuovat luonnetta peliin. Kalajoki Golf tarjoaa leppoisan ja miellyttävän luontoretken hapekkaassa metsämaisemassa, jonka laitamilla sijaitsevat huvilat antavat pikantin visuaalisen lisämausteen kierrokselle.

Klubitalon terassilla ruokailu tai juomat kruunaavat vierailun. Viereisestä pöydästä löytyy suurella todennäköisyydellä juttuseuraa paikallisista tai vieraista.

Hiekkasärkillä pysähtyminen on ehdoton must. Aamuisin ja ilta-auringossa maisema on erityisen sykähdyttävä, joka antaa lisäperusteen yhdelle tai useammalle yöpymiselle Kalajoella.

Särkillä pääsee valintansa mukaan uimisen lisäksi purjehtimaan, melomaan, suppailemaan tai surffaamaan. Pyöräilyn suosio on noussut valtavasti. Rantamaisemissa  on myös kilometreittän lankkupolkuja maisemia ihasteleville sekä lenkkeilijöille.

Kalajoelle voi perustellusti matkata perheen tai liikuntafriikkien ystävien kanssa. Seikkailupuisto Pakka, joka on arvioitu jopa Pohjoismaiden monipuolisimmaksi lajissaan, mahdollistaa yli  300 metrin vaijeriliun, jonka aikana pääsee nauttimaan maisemista merelle sekä hiekkasärkille.

Syvin jälki sieluun allekirjoittanellekin on jäänyt Kalajoella hiekkasärkistä.
Unohtumaton näky, joka on suurelle osalle vierailijoista riittävä syy palata takaisin.

Kalajoki Golfin messutarjoukset:
1 vrk:n golfloma kahdelle merinäköalalla 259 € (324 €)

Paltamo Golf – pyhiinvaelluskohde Näppiksen kotikonnuille

Lassi Pekka Tilander

Neljästä kohteesta Paltamo Golf Kainuussa on selkeästi puhdas golfkohde höystettynä upeilla Oulujärven maisemilla.

Kun Paltamoon lähtee, perillä oloaikaa kannattaa varata vähintään kahdelle, mieluummin useammallekin pelipäivälle. 

Naapurikentät Katinkulta Vuokatissa ja Kajaanin Golf ovat myös perusteltuja bongauskohteita matkan varralle.
RonPaltamossa luonnon rauha ja häkellyttävän kauniit järvimaisemat puhuttavat. Idyllinen mökkimajoitus on rannalla. Minnekään ei ole kiire. 

Ensikertalainen valaistuu pian Paltamoon päästyään, miksi golfkenttä on jatkuvasti listojen kärjessä.  Ronald Fream sai 80-luvun toisella puoliskolla harvinaisen uljaalla paikalla sijaitsevan maapläntin suunnittelunsa kohteeksi.

Paltamo Golf täyttää kuluvalla kaudella 30 vuotta, jonka kunniaksi kenttää  ehostetaan uuden kenttämestarin toimesta entisestään. 

Suomen kuuluisimpaan amatöörigolfariin, 80-luvun lopulta asti päivittäin mailaa kentällä tai harjoitelussa heiluttanutta Markku “Näppis” Leinosta ei Paltamossa käytännössä voi olla tapaamatta.

Useat Oulujärveen rajoittuvat väylät jättävät ikuisen muistijäljen. Mahdollisuutta pelata vuorokauden aikana enemmänkin kuin 18-reikää kannattaa harkita, sillä kenttä ja sen tunnelma vetävät puoleensa. Klubitalon ravintola toimittaa tilauksesta ruoat suoraan mökkiin.

Paltamo soveltuu erityisesti niille, joille matkan tarkoitus on pelata ja nauttia luonnon rauhasta. Varteenotettava vaihtoehto automatkalle Paltamoon tai lentämiselle Kajaaniin on hyppääminen junaan. Lähin asema on alle kahden kilometrin päässä.

Paltamo Golfin messutarjoukset: 
Mökki kahdelle ja kaksi päivää golfia 250 € (ovh. 390 €)
Mökki kuudelle ja kaksi päivää golfia 400 € (ovh. 690 €)
Mökki kahdeksalle ja kaksi päivää golfia 500 € (ovh. 890 €)
1 vrk:n golfloma sis. pelit Kajaanissa ja Paltamossa 139 €/hlö (ovh. 149 €)

GoGolfin messutarjouksista löydät peli- ja majoituspaketteja myös mm. Nordcenteriin, Tahkolle, Bjärkasiin, Leville sekä Viron upeille lomarannoille. 

Kaikki GoGolfin messutarjoukset ovat ostettavissa myös ilman GoGolf-jäsenyyttä sunnuntaihin 28.3. asti. 

Etsi luettavaa