Hyppää sisältöön

Kultaleijonista kolme viisikkoa viihtyy viheriöillä – katso ketkä kaikki pelaavat golfia

Leijonien joukkueeseen kuului yhteensä 25 pelaajaa, joista ainakin 15 on golfareita. KUVA: GETTY IMAGES

Suomen jääkiekkomaajoukkue palaa tänään lumimyrskyn keskellä Suomeen. Otimme selvää, ketkä kultaleijonista pelaa golfia.

Kultaleijonat palasi maanantaina Suomeen, ja edessä on kansanjuhla olympiastadionilla lumimyrskyn keskellä.

Joukkue teki sunnuntaina suomalaista olympiahistoriaa, sillä Leijonat nappasi ensimmäisenä suomalaisena palloilujoukkueena kultaa olympialaisissa.

Pelaajien kausi jatkuu eri puolella Eurooppaa pian, mutta kun lumet sulavat ja kausi on ohi, moni kultamitalisteista suuntaa viheriöille. Tämä selvisi, kun selvitimme, ketkä kaikki kultaleijonista pelaa golfia.

Kolme kentällistä golfareita

Varmuudella joukkueesta golfia harrastaa15 eli kolme viisikkoa. Kun joukkueeseen kuului yhteensä 25 pelaajaa, voidaan sanoa, että peräti 60 prosenttia joukkueesta on golfareita.

Maalivahdeista golfia harrastavat ykkösmaalivahti Harri Säteri ja kakkosmaalivahtina yhden ottelun pelannut Jussi Olkinuora.

Säteri, joka on jäsenenä Tammer-Golfissa, pelaa hyvällä tasolla ja on osallistunut kelpo menestyksellä myös kotiseuransa seuranmestaruuskilpailuun.

Puolustajista golfareita ovat ainakin Ville Pokka, Mikko Lehtonen, Valtteri Kemiläinen, Juuso Hietanen, Atte Ohtamaa ja Sami Vatanen, joka kesäisin on osallistunut jopa Finnish Tourin osakilpailuihin.

Viime viikolla kerroimme, että Vatanen isännöi kesäkuussa viime vuoden tapaan Golf Pirkkalassa pelattavaa Eezy Openia. Hän ilmoitti Pekingistä käsin pelaavansa kisan myös tänä kesänä. Luottopakki on myös yksi tapahtuman päätukijoita.

Hyökkääjistä golfia pelaavat ainakin Valtteri Filppula, Sakari Manninen, Leo Komarov, Miro Aaltonen, Niko Ojamäki, Toni Rajala, Markus Granlund ja Joonas Nättinen, jonka voimalyönti parin vuoden takaa johti kameran hajoamiseen kuvauksissa.

Myös päävalmentaja Jukka Jalonen pelaa golfia.

Joonas Nättinen löi haasteessa kuvaajan kameran rikki.

Suomessa on yhteensä 157 000 rekisteröitynyttä golfin harrastajaa. Kun maassa asuu yhteensä 5 531 000 ihmistä, kolmisen prosenttia väestöstä pelaa golfia.

Tätäkin taustaa vasten katsottuna huippukiekkoilijoiden osuus golfareista on käsittämättömän suuri.

Etsi luettavaa